Buka Perniagaan Online Sendiri

Pada hari ini kita dapat lihat perniagaan secara online sangat popular dan bukan setakat itu sahaja malah mendapat keuntungan yang berganda-ganda. Antara contoh mereka yang melakukan perniagaan secara online kita dapat lihat seperti Zalora.com.my, Mudah.com.my, mysale.my, iTunes, Delime Home dan banyak lagi.

Kebanyakan orang kita pada hari ini lebih suka membeli barang secara online termasuklah aku sekali. Ini kerana mereka tidak perlu bersusah payah untuk keluar semata-mata untuk mencari barang yang diinginkan. Kebetulan pula, harga minyak RON95 dan diesel naik RM0.20 maka ini dapat menjimatkan penggunaan minyak kereta atau motor dengan hanya membeli barang melalui online sahaja.

Kelebihan Berniaga Online

  • Menjimatkan Masa dan Kos – Ini dapat menjimatkan kos dan masa untuk membuka perniagaan yang berada di luar sana.
  • Boleh meneroka pasaran yang lebih luas hanya dari hujung jari dalam masa yang singkat.
  • Boleh mengkaji pasaran terlebih dahulu sebelum mengeluarkan modal untuk menyediakan produk untuk mengelak daripada kerugian.
  • Tidak hanya mendapat pasaran tinggi dalam negara malah mendapat pasaran di seluruh dunia. Apa yang penting mutu dan keistimewaan pada produk yang menjadi faktor utama pengguna membeli barang kita di samping servis yang diberikan pula mesti memuaskan hati pelanggan.

Mahu Buka Perniagaan Online Sendiri

Korang mungkin terdetik untuk memulakan perniagaan secara online tetapi tidak tahu bagaimana untuk memulakan perniagaan secara online dengan mempromosikan barang korang kepada orang lain. Tambahan lagi, korang tidak begitu pakar dalam membina laman web/blog di alam maya.

Buka Perniagaan Online Sendiri
Buka Perniagaan Online Sendiri dengan perkhidmatan TackThis

Jangan risau, korang tidak payah memeningkan kepala kerana  TackThis sedia membantu korang dalam membina perniagaan secara online di laman web/blog mahupun di laman sosial yang paling popular iaitu Facebook. Dalam masa 5 minit sahaja dengan menggunakan perkidmatan TackThis korang mampu membina page di facebook ataupun kedai online di laman web. TackThis akan membantu korang untuk mendapatkan trafik, pengunjung, pembeli juga klien tetap dan pada masa yang sama TackThis akan membantu perniagaan korang dengan lebih maju dan berjaya.

Buka Perniagaan Online Sendiri
Sumber gambar dari google.com

Sebut apa sahaja, TackThis akan cuba sedaya upaya untuk mengembangkan pernigaan korang secara online. Korang boleh memulakan perniagaan online dengan klik di sini ataupun klik sahaja banner di atas sekali. Jangan lepaskan peluang yang telah diberikan. Selamat mencuba dan maju jaya.

Comments

  1. says

    huhuhu btul bro…perniagaan online smakin popular skangni dan menguntungkan…krole pun buat bisnes online ni…alhamdulillah dapat juga tambah pndapatan skit~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge