Makanan Di Pesawat AirAsia

By | 20 December 2013

Sudah hampir seminggu tidak update entry gara-gara bercuti ke Yogyakarta dan Bandung selama 7 hari 6 malam.

Penerbangan Bersama Air Asia

Musim cuti sekolah ni, kami sekeluarga merancang untuk bercuti di Indonesia iaitu di Bandung dan Yogyakarta.

Sudah semestinya penerbangan kali ini masih bersama dengan Air Asia. Tiket sudahpun ditempah awal dengan harga promosi yang cukup berbaloi.

Perancangan kami sekeluarga ialah:

Book tiket pergi-balik ke Yogyakarta, kemudian apabila sampai sahaja ke Yogyakarta terus kami akan book tiket pula kereta api di Yogyakarta ke Bandung.

Ini Bermakna kami bercuti dulu ke Bandung 3 hari 2 malam melalui kereta api sebelum berpatah balik untuk bercuti pula di Yogyakarta selama 3 hari 2 malam juga sebelum pulang ke Malaysia.

Sebelum berceloteh penuh tentang perjalanan kami sekeluarga ke Bandung dan Yogyakarta. Apa kata kita fokus dulu makanan di Pesawat AirAsia.

Makanan di Pesawat AirAsia

Dalam perjalanan ke Yogyakarta, kami sekeluarga telah menempah makanan di kapal terbang Air Asia.

Ini adalah kali pertama merasa makanan di dalam pesawat AirAsia.

Antara makanan yang dipesan adalah Nasi Ayam, Mee goreng Mamak dan Nasi Beriyani.

Berikut adalah gambar makanan yang telah dipesan aku sendiri:

Nasi Ayam di Pesawat AirAsia

Pembekal Nasi ayam dari Uncle Chin’s

Nasi Ayam di Pesawat AirAsia

Nasi ayam yang memang sedap

Orang Malaysia Mudah Lupa

Makanannya sehingga menjilat jari macam KFC tu.

Harga boleh dikatakan sangat murah dan berbaloi untuk dibeli sekitar RM12 sahaja. Boleh ditempah melalui online ataupun terus on the spot dalam kapal terbang AirAsia.

Nampak macam tak banyak tapi sebenarnya sudah cukup untuk mengisi perut ketika dalam perjalanan.

 

39 thoughts on “Makanan Di Pesawat AirAsia

  1. Amran

    Nasi lemak dengan mee goreng mamak dia pun sedap. Masa g KK haritu saya order dan merasa semua tu. Tak kesah la orang kata mahal ke apa ke.. yang penting kita dapat merasa.. sekali pun cukup la.
    Amran telah update entry terbaru–>Silat dan ilmu kebatinanMy Profile

    Reply
  2. Anak Askar Pencen

    Sebelum ni pernah dengar cerita yang makanan Air Asia punya kureng sikit rasanya. Tapi itu mungkin cerita duluuuu, sekarang dah improve banyak kot.
    Anak Askar Pencen telah update entry terbaru–>Tali PinggangMy Profile

    Reply
    1. Bahrain Post author

      owh dulu mungkin dari pembekal lain, sekarang dah bertukar. Kebiasaanya makanan akan bertukar menu dari masa ke masa.

      Reply
    1. Bahrain Post author

      Memang boleh tergoda siapa yang duduk sebelah tapi kami duduk bersama keluarga. Semua makan. Cuma baunya je lah mungkin membuatkan orang lain lapar..hehe

      Reply
  3. Irwin

    Join in the Vancouver HCG Weight Loss diet program with Drlederman and live a healthier and beautiful life.
    But If you are trying-to-conceive , every time you miss
    your period, your hopes that you are now finally pregnant go up.

    Organic lotions tend to have a lot of ingredients that the average person can recognize.
    Irwin telah update entry terbaru–>IrwinMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge