Selamat Datang Ke Wordpress.org - adarain

Monday, 17 June 2013

Selamat Datang Ke Wordpress.org

wordpress

 

Syukur,kerana apa yang diidamkan sudah tercapai untuk menggunakan platform Wordpress.org.  Niat nak menggunakan WordPress ini sudah lama sebenarnya, tetapi oleh sebab beberapa faktor yang harus diambil kira, jadi tertangguh sekian lama. Banyak yang perlu dipelajari dalam dunia baru wordpress.com terutamanya di bahagian coding wordpress mungkin sedikit berbeza dengan blogger.

Namun begitu, masih lagi menggunakan platform blogger, kiranya aku ada dua platform iaitu wordpress dan blogger. Sudah terlalu lama berada dalam dunia blogger.com dan terlalu sayang untuk melepaskan blogger begitu sahaja. Banyak pengalaman dan kenangan bersama blogger.com.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada PakarNiaga.com kerana memberi domain + Host secara percuma selama setahun serta membantu melakukan hosting dalam wordpress ini. Bukan senang nak dapat domain + Host percuma, ini semua gara-gara cabutan bertuah dalam pertandingan meneka harga di PakarNiaga.com.

Akhirnya, Semoga dengan Platform wordpress.com ini dapat mengembangkan jenama adarain.com dan menjadi penulis yang matang serta berjaya dalam dunia blogging. Peace No Space.
Comments

17 komentar

Selamat datang ke WordPress.. WordPress.com ke WordPress.org?

@Adarain,

Selamat datang ke kelab pengguna Wordpress. :-)
Sistem CMS fungsi mesra pengguna & had fungsi tanpa batasan. Selamat meneroka.

Pakar Niaga

Weehoooo! Dah ramai pakai wordpress sekarang... Aku pun still wordpress.com lagi.. tunggu mase je nak dot com kan... Good luck babe ;)

guna Wordpress.com ke?perghh..tapi pelik nape takde dotwordpress.com kat belakang?haaa...Wordpress.org mungkin

ntahlah, aku bukan tau sangat pasal wordpress nie. mungkin kot. Apa bezanya?

wordpress.org ni. apapun tahniah! makin maju lah lepas ni...

p/s: ada word verification plak. boleh buang tak? agak pjg nk diisi

aku baru lagi, tak tahu nak buang macam mana..

Sama-sama.. :-)
Sistem komentar telah dioptimasi. Tidak perlu gunakan Captcha kerana semua splog (spammer blog) tidak mampu menembusi filter yang telah dipasang dikomentar.

Ikhlas,

Pakar Niaga

Ya.. betul Wordpress .org saudara @Reezluv.\
- Self Hosted Wordpress.. :-)

Ikhlas,

Pakar Niaga

@Bahrain,

Ia terdapat di tab menu Plugins. Selamat mencuba upgrade web dengan Plugins.. Plugins ini ibarat alatan untuk menjadikan kereta biasa menjadi kereta Sport... :-)

Ikhlas,

Pakar Niaga

assalam....

wah dah tukar platform baru. welcome to our club.
insya-Allah kalo ada masalah, bleh rujuk kat aku.

p/s: loh perlu ke password komen? mujurlah copy-paste je

ntah ar, aku tak tau macam mana nak buang password komen, aku dah try godek...

tahniah. mesti gembira kan? begitu juga saya ketika mula2 menggunakan wordpress self host . sangat teruja dgn platform & plugin yg ada.


EmoticonEmoticon