Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan - adarain

Friday, 31 October 2014

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kerana formula yang dibina adalah yang terbaik dengan pelbagai khasiat khas untuk tubuh badan manusia.




[caption id="attachment_3039" align="aligncenter" width="700"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan The Shaklee Differennce - always safe, always works, always green[/caption]

Tetapi ada sebahagian yang mungkin kurang tahu dengan pelbagai vitamin keluaran Shaklee dan kelebihan vitamin pada produk Shaklee berbanding dengan porduk-produk yang lain.


Sebelum itu, kita terjah dahulu sejarah pengeluaran produk Shaklee.



Sejarah Tentang Shaklee


Shaklee telah ditubuhkan lebih daripada 50 tahun iaitu sekitar tahun 1956. Shaklee diambil sempena dengan nama pengasas iaitu Dr. Forest C. Shaklee.




[caption id="attachment_3041" align="aligncenter" width="350"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Dr. Shaklee[/caption]

Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalised Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.

Sehinggalah pada tahun 2008, Shaklee telah memperkenalkan Vivix iaitu sebuah penemuan revolusi yang terbaru dalam anti-penuaan sel.



Pentingnya Vitamin Shaklee Dalam kehidupan Seharian


Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan yang sangat penting dalam kehidupan seharian kerana kekurangan vitamin dalam badan akan menyebabkan aktiviti seharian akan terjejas.


Tambahan lagi, bagi mereka yang tidak suka makan buah-buahan mahupun sayur-sayuran sewajarnya mengambil pendekatan dengan mendapatkan supplement bagi menampung khasiat yang diperlukan dalam badan agar kekal sihat untuk jangka masa yang panjang.


Sebagai contoh vitamin B kompleks dan C dapat membantu mengatasi masalah tekanan yang tinggi selain itu dapat dilihat juga penghadaman makanan yang tidak sempurna menyebabkan sakit badan dan buncit memerlukan vitamin sebagai makanan tambahan bagi memudahkan proses penghadaman berjalan dengan lancar.


Apa akan jadi jika tubuh badan kekurangan Vitamin? Tanda-tanda akan mula nampak seperti berikut:




  • Kuku mudah patah

  • Mata sering Kering

  • Merekah atau kelihata pecah-pecah dibahagian hujung mulut

  • bibir merekah

  • Kulit memrah dan berminyak

  • jerawat

  • Rambut nipis

  • Kelulumur

  • mata merah

  • Luka lambar sembuh


Menariknya Vitamin Shaklee berbanding Produk-produk lain.



  • Tidak mengandungi Paraben, Triklosan, Phthalates, Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS), Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES), 1.4 Dioksana dan Glikol.

  • Tiada bahan-bahan Cucian Organik yang “Volatile”.

  • Tiada mengandungi Asid Hidroklorik, Ammonia, Sodium Hidroksida, Butyl Cellosolve, Formaldehyde, Bisfenol-A, Petroleum Distillates, Toulene.

  • Tidak mengandungi bahan-bahan terlarang seperti peluntur warna, bahan perisa, pewarna, lemak trans, pemanis tiruan, dan dakwat toksin.

  • Tiada ujian ke atas haiwan.

  • Setiap pembungkusan produk vitamin Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik.

  • Setiap produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Alamilah kehebatan kesihatan dengan nutirisi vitamin Shaklee.


Beberapa Senarai Produk Terbaik Vitamin Shaklee


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kerana Shaklee sudah berpengalaman lebih 50 tahun dalam pembuatan vitamin dan sedikit sebanyak tahu tentang rahsia terbaik serta formula khas yang diperlukan dalam badan manusia.


Shaklee telah mengeluarkan beberapa vitamin terbaik antaranya ialah B-Compelex, Sustained release Vita-C Plus, Vita- E Complex, Zinc Complex dan banyak lagi.




[caption id="attachment_3034" align="aligncenter" width="700"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Beberapa produk vitamin Shaklee[/caption]

 

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.


Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.


Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.


Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).


Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.


Anda Bila Lagi?


Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.


Comments

72 komentar

Vitamin Shaklee memang best sebab disokong dengan research oleh saintis. Jadi tak risau mengambilnya. Syaratnya? Kenalah konsisten ambil untuk rasa bestnya vitamin Shaklee ni

Ramai yang join contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni..so good luck ya..

Mantap entri ni! Selamat bersaing dan semoga berjaya! Sambil sertai contest boleh juga tambah ilmu... :)

Shaklee sememangnya produk yg berkualiti & dipercayai.. All the best Bahrain.. :)

Mantap..entri masih fresh tp dah ada di page 2..peluang utk naik lagi ni tinggi..selamat berjaya! :)

Lepas ni comfirm jauh kebalakang post Vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni.

Produk berkualiti pasti disukai orang ramai.

Semoga berjaya ya, saya tengok top blogger ni masuk 1st page, saya meriahkan suasana ja :)

Produk Shaklee tiada keraguan. Sentiasa Selamat.Sentiasa Berkesan.Sentiasa Mesra Alam :)

Semoga Berjaya :D

akak adalah pengguna shaklee sejak 2010, skrg pun masih lagi, good luck ya ;)

Terbaik artikel ni,walaupun ringkas tetapi cukup padat,selamat berjaya bro dalam contest ini

Pengguna setia ni. Produk berkesan tak hairanlan pelanggan pun tetap setia. hehe

vitamin shaklee bagus untuk kesihatan semua.

tak lama lagi jauh kebelakang ni.

ada juga yang bukan susu. :D

Ramai pengguna mesti terbaik produk shaklee kan. hehe

juga sangat diperlukan dalam badan.

Rasa macam belum lengkap je post vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni.

moga berjaya dalam contest ini.

dari banyaknya orang buat review,hanya brolah yang memuat sejarahnya.

Syabas..

fuhh..

ramai dah buat nih..gua bila nak start nih..

produk kesihatan selalu mendapat perhatian umumkan

Begitu juga dengan nota fizik :)

Umur semakin meningkat kesihatan perlu diutamakan.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kita semua.

Vitamin terbaik buat seisi keluarga ;)

BTW Good luck ye :D

tahniah anda buat entri yg menarik tentang Shaklee. YA doakan semoga anda berjaya mendapat tempat dalam contest ini. percayalah kesihatan itu kekayaan!

Semoga berjaya bro. Entri terbaik..

Product Shaklee memang terbaik!!

vitamin bagus utk kesihatan

terbaik bro semoga berjaya dengan contest mega ini

saya suka entri ini penuh informasi..sesuai sangat untuk mereka yang nak cari jenama produk yeng berkualiti..

Salam buat Adarain.... artikel amat menarik dan kini mengharapkan agar berada di SERP yang terbaik. Semoga berjaya bro...ada masa jom kungilah ke bolg saya jugak ya... say pun join jugak.

Sepertinya Shaklee ini bagus untuk kesehatan kita. Tapi apakah saya bisa mendapatkannya di Jakarta?

Shaklee sememangnya baik untuk kesihatan. Sentiasa Selamat. Sentiasa Berkesan . Sentiasa Mesra Alam

Penulisan yang sangat berinformasi mengenai Shaklee.
Tak terlawan saya.Hehe
Semoga berjaya insyaAllah :)

makin hangat dan panas shaklee sekarang ni yer...

semoga berjaya kepada semua yang bertanding..

Shaklee ada macam2 jenis vitamin yg terbukti membantu ramai orang. Semoga berjaya ye dalam contest

good luck juga untuk raudzah. :D

vitamin shaklee memang thorbaik. Hanya yang guna sahaja tahu kesan macam mana. Paling penting, perlu disiplin dan konsisten utnuk dapat kan kesan yang terbaik. InsyaAllah semua dengan izinNya.
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

selamat maju jaya dgn contest tersebut...

Semakin meningkat entri ini di serp... semoga kekal bersaing dan berjaya!

Masih ada sebulan lagi untuk ditamatkan. Moga semuanya dlm keadaan normal utk meneruskan contest SEO ini.

Harapnya begitulah keadaan..

Harapnya begitulah hendaknya sebagaimana pada akhir bulan ni nanti.

makasih buat infonya sukses slalu

bagus buat vitalitas kebugaran tubuh

Baru je beli supplement Shaklee untuk buang lemak dua hari lepas. Nak mencuba tengok2 kalau ada kesan baik..

INSYAALLAH, kalau amalkan dengan konsisten :)

Assalammualaikum... bro adarain,

semoga berjaya dalam contest seo vitamin shaklee bagus untuk kesihatan.... Amin.

mselim3

pls: sesama berjaya k...

Waalaikumussalam, bro msselim3, Semoga kita sama-sama berjaya dalam contest ni Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan. :)

semoga berjaya dalam contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan:)

alhamdulillah..dah jumpa yang sesuai untuk keluarga..setiap hari badan kita pasti memerlukan keperluan nutrisi secukupnya.

Kalau Shaklee tak bagus, takkan boleh bertahan sampai 50 tahun kan!

Minuman yang sangat bermanfaat, semoga benar-benar mampu memberi manfaat kesehatan untuk kita semua.

semoga berjaya selalu sukses

saya baru je berjinak2 dengan vitamin shaklee..itu pun sebab bf anak..dan hasil yang saya dapat memang amat memuaskan..sebelum ni tak pernah dengar n tak pernah tahu pun tentang shaklee...n now, family saya semua mengamalkan shaklee.. I love shaklee

Tahniah...content yang terperinci. Moga tuan blog berjaya dalam contest ni. Shaklee memang dikenali ramai dan produknya pun bagus

Vitamin Shaklee produk yang sangat bagus.. Good luck :)

Saya sokong. Merupakan salah seorang pengguna produk Shaklee.

Antara yang consume setiap hari ialah Zink Complex dan Omega Guard. :)

produk shaklee bagus untuk seisi keluarga.harga yang berpatutan dan mampu beli.

memang diakui thorbaek sejak zaman pra-sejarah lagi :D


EmoticonEmoticon