Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kerana formula yang dibina adalah yang terbaik dengan pelbagai khasiat khas untuk tubuh badan manusia.




[caption id="attachment_3039" align="aligncenter" width="700"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan The Shaklee Differennce - always safe, always works, always green[/caption]

Tetapi ada sebahagian yang mungkin kurang tahu dengan pelbagai vitamin keluaran Shaklee dan kelebihan vitamin pada produk Shaklee berbanding dengan porduk-produk yang lain.


Sebelum itu, kita terjah dahulu sejarah pengeluaran produk Shaklee.



Sejarah Tentang Shaklee


Shaklee telah ditubuhkan lebih daripada 50 tahun iaitu sekitar tahun 1956. Shaklee diambil sempena dengan nama pengasas iaitu Dr. Forest C. Shaklee.




[caption id="attachment_3041" align="aligncenter" width="350"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Dr. Shaklee[/caption]

Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalised Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.

Sehinggalah pada tahun 2008, Shaklee telah memperkenalkan Vivix iaitu sebuah penemuan revolusi yang terbaru dalam anti-penuaan sel.



Pentingnya Vitamin Shaklee Dalam kehidupan Seharian


Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan yang sangat penting dalam kehidupan seharian kerana kekurangan vitamin dalam badan akan menyebabkan aktiviti seharian akan terjejas.


Tambahan lagi, bagi mereka yang tidak suka makan buah-buahan mahupun sayur-sayuran sewajarnya mengambil pendekatan dengan mendapatkan supplement bagi menampung khasiat yang diperlukan dalam badan agar kekal sihat untuk jangka masa yang panjang.


Sebagai contoh vitamin B kompleks dan C dapat membantu mengatasi masalah tekanan yang tinggi selain itu dapat dilihat juga penghadaman makanan yang tidak sempurna menyebabkan sakit badan dan buncit memerlukan vitamin sebagai makanan tambahan bagi memudahkan proses penghadaman berjalan dengan lancar.


Apa akan jadi jika tubuh badan kekurangan Vitamin? Tanda-tanda akan mula nampak seperti berikut:




  • Kuku mudah patah

  • Mata sering Kering

  • Merekah atau kelihata pecah-pecah dibahagian hujung mulut

  • bibir merekah

  • Kulit memrah dan berminyak

  • jerawat

  • Rambut nipis

  • Kelulumur

  • mata merah

  • Luka lambar sembuh


Menariknya Vitamin Shaklee berbanding Produk-produk lain.



  • Tidak mengandungi Paraben, Triklosan, Phthalates, Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS), Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES), 1.4 Dioksana dan Glikol.

  • Tiada bahan-bahan Cucian Organik yang “Volatile”.

  • Tiada mengandungi Asid Hidroklorik, Ammonia, Sodium Hidroksida, Butyl Cellosolve, Formaldehyde, Bisfenol-A, Petroleum Distillates, Toulene.

  • Tidak mengandungi bahan-bahan terlarang seperti peluntur warna, bahan perisa, pewarna, lemak trans, pemanis tiruan, dan dakwat toksin.

  • Tiada ujian ke atas haiwan.

  • Setiap pembungkusan produk vitamin Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik.

  • Setiap produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Alamilah kehebatan kesihatan dengan nutirisi vitamin Shaklee.


Beberapa Senarai Produk Terbaik Vitamin Shaklee


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kerana Shaklee sudah berpengalaman lebih 50 tahun dalam pembuatan vitamin dan sedikit sebanyak tahu tentang rahsia terbaik serta formula khas yang diperlukan dalam badan manusia.


Shaklee telah mengeluarkan beberapa vitamin terbaik antaranya ialah B-Compelex, Sustained release Vita-C Plus, Vita- E Complex, Zinc Complex dan banyak lagi.




[caption id="attachment_3034" align="aligncenter" width="700"]Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Beberapa produk vitamin Shaklee[/caption]

 

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.


Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.


Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.


Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).


Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.


Anda Bila Lagi?


Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA Online, Kongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.


Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Reviewed by adarain on October 31, 2014 Rating: 5

72 comments:

  1. Vitamin Shaklee memang best sebab disokong dengan research oleh saintis. Jadi tak risau mengambilnya. Syaratnya? Kenalah konsisten ambil untuk rasa bestnya vitamin Shaklee ni

    ReplyDelete
  2. Ramai yang join contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni..so good luck ya..

    ReplyDelete
  3. Mantap entri ni! Selamat bersaing dan semoga berjaya! Sambil sertai contest boleh juga tambah ilmu... :)

    ReplyDelete
  4. Shaklee sememangnya produk yg berkualiti & dipercayai.. All the best Bahrain.. :)

    ReplyDelete
  5. Mantap..entri masih fresh tp dah ada di page 2..peluang utk naik lagi ni tinggi..selamat berjaya! :)

    ReplyDelete
  6. Lepas ni comfirm jauh kebalakang post Vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni.

    ReplyDelete
  7. Produk berkualiti pasti disukai orang ramai.

    ReplyDelete
  8. Semoga berjaya ya, saya tengok top blogger ni masuk 1st page, saya meriahkan suasana ja :)

    ReplyDelete
  9. Produk Shaklee tiada keraguan. Sentiasa Selamat.Sentiasa Berkesan.Sentiasa Mesra Alam :)

    Semoga Berjaya :D

    ReplyDelete
  10. akak adalah pengguna shaklee sejak 2010, skrg pun masih lagi, good luck ya ;)

    ReplyDelete
  11. Terbaik artikel ni,walaupun ringkas tetapi cukup padat,selamat berjaya bro dalam contest ini

    ReplyDelete
  12. Pengguna setia ni. Produk berkesan tak hairanlan pelanggan pun tetap setia. hehe

    ReplyDelete
  13. vitamin shaklee bagus untuk kesihatan semua.

    ReplyDelete
  14. tak lama lagi jauh kebelakang ni.

    ReplyDelete
  15. ada juga yang bukan susu. :D

    ReplyDelete
  16. Ramai pengguna mesti terbaik produk shaklee kan. hehe

    ReplyDelete
  17. juga sangat diperlukan dalam badan.

    ReplyDelete
  18. Rasa macam belum lengkap je post vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ni.

    ReplyDelete
  19. moga berjaya dalam contest ini.

    ReplyDelete
  20. dari banyaknya orang buat review,hanya brolah yang memuat sejarahnya.

    Syabas..

    ReplyDelete
  21. fuhh..

    ramai dah buat nih..gua bila nak start nih..

    ReplyDelete
  22. produk kesihatan selalu mendapat perhatian umumkan

    ReplyDelete
  23. Begitu juga dengan nota fizik :)

    ReplyDelete
  24. Umur semakin meningkat kesihatan perlu diutamakan.

    ReplyDelete
  25. Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kita semua.

    ReplyDelete
  26. Vitamin terbaik buat seisi keluarga ;)

    BTW Good luck ye :D

    ReplyDelete
  27. tahniah anda buat entri yg menarik tentang Shaklee. YA doakan semoga anda berjaya mendapat tempat dalam contest ini. percayalah kesihatan itu kekayaan!

    ReplyDelete
  28. Semoga berjaya bro. Entri terbaik..

    ReplyDelete
  29. Product Shaklee memang terbaik!!

    ReplyDelete
  30. vitamin bagus utk kesihatan

    ReplyDelete
  31. terbaik bro semoga berjaya dengan contest mega ini

    ReplyDelete
  32. saya suka entri ini penuh informasi..sesuai sangat untuk mereka yang nak cari jenama produk yeng berkualiti..

    ReplyDelete
  33. Salam buat Adarain.... artikel amat menarik dan kini mengharapkan agar berada di SERP yang terbaik. Semoga berjaya bro...ada masa jom kungilah ke bolg saya jugak ya... say pun join jugak.

    ReplyDelete
  34. Sepertinya Shaklee ini bagus untuk kesehatan kita. Tapi apakah saya bisa mendapatkannya di Jakarta?

    ReplyDelete
  35. Shaklee sememangnya baik untuk kesihatan. Sentiasa Selamat. Sentiasa Berkesan . Sentiasa Mesra Alam

    ReplyDelete
  36. Penulisan yang sangat berinformasi mengenai Shaklee.
    Tak terlawan saya.Hehe
    Semoga berjaya insyaAllah :)

    ReplyDelete
  37. makin hangat dan panas shaklee sekarang ni yer...

    ReplyDelete
  38. semoga berjaya kepada semua yang bertanding..

    ReplyDelete
  39. Shaklee ada macam2 jenis vitamin yg terbukti membantu ramai orang. Semoga berjaya ye dalam contest

    ReplyDelete
  40. good luck juga untuk raudzah. :D

    ReplyDelete
  41. vitamin shaklee memang thorbaik. Hanya yang guna sahaja tahu kesan macam mana. Paling penting, perlu disiplin dan konsisten utnuk dapat kan kesan yang terbaik. InsyaAllah semua dengan izinNya.
    Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

    ReplyDelete
  42. selamat maju jaya dgn contest tersebut...

    ReplyDelete
  43. Semakin meningkat entri ini di serp... semoga kekal bersaing dan berjaya!

    ReplyDelete
  44. Masih ada sebulan lagi untuk ditamatkan. Moga semuanya dlm keadaan normal utk meneruskan contest SEO ini.

    ReplyDelete
  45. Harapnya begitulah keadaan..

    ReplyDelete
  46. Harapnya begitulah hendaknya sebagaimana pada akhir bulan ni nanti.

    ReplyDelete
  47. Baru je beli supplement Shaklee untuk buang lemak dua hari lepas. Nak mencuba tengok2 kalau ada kesan baik..

    ReplyDelete
  48. INSYAALLAH, kalau amalkan dengan konsisten :)

    ReplyDelete
  49. Assalammualaikum... bro adarain,

    semoga berjaya dalam contest seo vitamin shaklee bagus untuk kesihatan.... Amin.

    mselim3

    pls: sesama berjaya k...

    ReplyDelete
  50. Waalaikumussalam, bro msselim3, Semoga kita sama-sama berjaya dalam contest ni Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan. :)

    ReplyDelete
  51. semoga berjaya dalam contest vitamin shaklee bagus untuk kesihatan:)

    ReplyDelete
  52. alhamdulillah..dah jumpa yang sesuai untuk keluarga..setiap hari badan kita pasti memerlukan keperluan nutrisi secukupnya.

    ReplyDelete
  53. Kalau Shaklee tak bagus, takkan boleh bertahan sampai 50 tahun kan!

    ReplyDelete
  54. Minuman yang sangat bermanfaat, semoga benar-benar mampu memberi manfaat kesehatan untuk kita semua.

    ReplyDelete
  55. saya baru je berjinak2 dengan vitamin shaklee..itu pun sebab bf anak..dan hasil yang saya dapat memang amat memuaskan..sebelum ni tak pernah dengar n tak pernah tahu pun tentang shaklee...n now, family saya semua mengamalkan shaklee.. I love shaklee

    ReplyDelete
  56. Tahniah...content yang terperinci. Moga tuan blog berjaya dalam contest ni. Shaklee memang dikenali ramai dan produknya pun bagus

    ReplyDelete
  57. Vitamin Shaklee produk yang sangat bagus.. Good luck :)

    ReplyDelete
  58. Saya sokong. Merupakan salah seorang pengguna produk Shaklee.

    Antara yang consume setiap hari ialah Zink Complex dan Omega Guard. :)

    ReplyDelete
  59. produk shaklee bagus untuk seisi keluarga.harga yang berpatutan dan mampu beli.

    ReplyDelete
  60. memang diakui thorbaek sejak zaman pra-sejarah lagi :D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.