Pengalaman Tukar Kad Pengenalan Baru Di Putrajaya - adarain

Thursday, 24 March 2016

Pengalaman Tukar Kad Pengenalan Baru Di Putrajaya

Tukar Kad Pengenalan Baru : biasalah kalau dah tukar kad Pengenalan baru mesti cip Ic lama dah rosak dah gosok dengan pemadam pun still cip IC tak boleh function dengan baik so better buat kad baru.



Tukar Kad Pengenalan Baru Siap Hanya 2 Jam


Proses nak tukar kad pengenalan tak mengambil masa yang lama kebetulan tak ramai orang time tu. Ambil no giliran kemudian tunggu nama dipanggil dan berikan IC lama untuk digantikan dengan kad IC baru. Kena bayar RM 10.


Sementara nak tunggu 2 jam boleh lah makan kat kafe kat area situ. Makanan serapan boleh tahan sedan dan murah.  Kalau nak keluar sebenatar dari JPN bolehlah minta IC sementara.


Sampai JPN sampai pkul 8.15 am so kad IC siap lebih kurang dalam pukul 10 am. Nak ambil kad pengenalan baru pun kena ambil no giliran baru boleh ambil kad baru.


Layanan dari staff kat sana pun baik dan ramah.


So, sesiapa yang nak tukar IC baru sebab rosak ke boleh la pergi JPN putrajaya siap pun cepat boleh ambil terus. :D


Masuk ni dah 3 kali tukar kad baru. Kali kedua sebab kad Pengenalan hilang.




[caption id="attachment_5487" align="aligncenter" width="640"]Pengalaman Tukar Kad Pengenalan Baru Di Putrajaya cam penjenayah pula censore macam tu,.[/caption]



Comments

5 komentar

Fuhhh... 2 jam jer bestnya.. untunglah orang duduk dekat bandar besar... dkt kawasan kampung, belum pernah lagi merasa siap dlm tempoh 2 jam.

MV pun buat kad di putrajaya, dalam 2 jam dah siap

cepatnya...kalau sini dua minggu baru boleh siap...

Hq kan memang skjap je buat. :D


EmoticonEmoticon