Review Start Trek Beyond 2016 - adarain

Tuesday, 26 July 2016

Review Start Trek Beyond 2016

Star Trek Beyond 2016 - Banyak betul movie bulan ni seperti Ghostbuster, Tarzan, The Purge, Lights Out, Skiptrace, kabali dan banyak lagi. Dalam banyak2x movie ni berkenan plak nak tengok Start Trek Beyond memandangkan dah tengok series2x yang sebelum ini.


Ramai yang kata Star Trek ni hampeh, bolehlah tak kurang ada yang kata antara yang terbaik dari movie sebelum ni.


So, nak tahu best ke tak kenalah tengok sendiri.



Sinopsis Star Trek Beyond


Captain kirk telah menyelamatkan seseorang yang dikatanya dalam keadaan kesusahan dimana kapalnya telah terkandas di sebuah planet yang tidak pernah diterokai lagi. Jadi captain Krik cuba membantunya untuk ke planet tersebut untuk mencari kapal tersebut.




[caption id="attachment_5841" align="aligncenter" width="700"]Captain Kirk Star Trek Beyond Captain kirk[/caption]

Ketika menuju planet yang tidak pernah diterokai lagi, tiba-tiba kapal captain kirk telah diserang oleh musuh yang tidak dikenali sehingga memusnahkan kapal keluaran Enterprise yang dipandu oleh Captain kirk memaksa semua anak kapal yang berada di dalam keluar dari kapal tersebut sebelum terhempas.




[caption id="attachment_5843" align="aligncenter" width="700"]Star Trek Beyond - Jaylah and Scotty Scotty bersama Jaylah berusaha membaiki kapal enterprise yang usang[/caption]

Captain Kirk telah menjumpai kapal Enterpise lama yang telah terdampar di planet tersebut dan hasil bantuan Jaylah dan scotty, kapal tersebut mampu berfungsi dengan baik kemudian menggunakan kapal tersebut untuk menghalang  musuh iaitu krall dari memusnahkan Yorktown


Captain Kirk bersama rakan-rakannya cuba untuk melumpuhkan musuh yang diketuai oleh Krall. Alat yang ada pada krall mampu memusnahkan bandar Yorktown.



Ulasan Tentang Star Trek Beyond


Movie arahan Justin Lin mendapat review yang baik melalui imdb.com dengan rating 7.7.


Bila tengok movie ni tetiba teringat movie Enders Game. Movie Enders Game dengar khabar tak buat sambungan lagi disebabkan tak ada sambutan tapi movie enders game memang best bagi aku. Kenapa teringat kat enders game plak? Sebab ada babak kapal musuh yang banyak macam sekumpulan semut.


Star Trek


Jalan cerita tak adalah gempak mana sama seperti sebelum2x ni. Datang planet baru kena serang dengan alien. Tapi bagi aku sendiri ok lah dengan grafik yang lawa still berbaloi juga nak pergi tengok takde babak yang membosankan. Lgpun, ak peminat movie yang berkaitan dengan angkasa lepas. :D

Comments

15 komentar

Macam bestlah cerita Star Trek Beyond ni.... Kena cari masa nak tengok ni...

Lama dah follow Star Strek, dari rancangan tv 1990an dulu :)

star trek ni drama dulu2 kan? skrg dah jadi filem ek. anjakan paradigma gitu

Ingat nak pergi tengok jugak cerita Star Trek Beyond tapi selalu tak sempat

Serius.. tak pernah tengok lagi cerita ni.. mesti best sangat ni..hehe

Dah tengok aritu, memang best sangat2..

sangat ingin menontonnya tuh film

kelainan nih... lama tak tengok movies star trek...

Kalau peminat angkasa lepas mesti dia cakap best filem ni kan ,

aritu nak tengok, tapi tak pernah lagi tengok filem star trek sebeum ni..takut tak faham.

dulu2 minat juga star trek, dah menghala ke tua ni rasa tak minat dah

kalau tak tengok episod yg sebelum ni pun boleh faham sbb tak related sangat. :D

aah, sama macam saya la. haha

mantap tuh film movie star trek kembali hadir lagi

tak pernah tengok filem ni.. mungkin sebab malas nak follow dari awal kot hehe


EmoticonEmoticon