Pengalaman Buang Skin Tag or Lebihan Kulit di Premier Clinik Puchong

Pernah ke dengar Skin Tag? Skin tag kalau dalam bahasa mudahnya kita nak faham adalah lebihan kulit yang ada pada badan.

Kalau dibiarkan sama ada benda ni akan membesar ataupun mungkin kekal dengan bentuk macam tu sampailah bila-bila.

Bila ada skin tag kat bahagian muka dan leher secara automatiknya kita akan rasa kurang berkeyakinan begitu juga di bahagian yang orang tak nampak macam ke bahagian celah peha.

Jadi nak tak nak kenalah buang skin tag ini.. sama ada nak guna cara tradisional ataupun melalui rawatan modern. Terpulang kepada kemampuan masing-masing.

Macam aku sendiri pula ambil option untuk membuang skin tag dengan cara modern ini disebabkan skin tag aku kat bhgian peha semakin membesar dengan bahagianya. Besarnya korang boleh bayangkan dalam 2 ibu jari tanganlah. Kira dah besar sangat dah tu.

Jadi daripada membesar terus better buang terus.

Sebenarnya skin tag ni atas kehendak korang sendiri sama ada nak buang ataupun tidak sebab benda ni takdelah merbahaya sangat pun cuma dari segi penampilan tu agak terganggu la dengan kewujudan skin tag.

Tapi kalau dah lama makin membesar seeloknya buanglah takut jadi melarat dan kos nak buang pun tinggi nanti. Kalau guna cara tradisional lagilah tak menjadi bila skin tag dah membesar.

sumber gambar dari ewenhooi.blogspot.com


Rawatan Laser Buang Skin Tag kat Premier Clinic 

Plan aku nak buang skin tag kat premier clinic dan cawangan terdekat kat tempat aku ialah kat Puchong. Ini pun dah puas juga aku survey last-last aku pilih premier clinic hasil survey kat google dan baca blog pengalaman orang lain.

Pengalaman Buang Skin Tag or Lebihan Kulit di Premier Clinik Puchong
Inilah skin  tag yang ada kat peha. besar ke tak? 
Sebelum pergi sana aku contact melalui whatsapp berkenaan dengan skin tag dan harga sekali. Dan dia bagitahu la harga sekian2x tapi kalau besar kena jumpa Dr dulu untuk pengesahan dan harga sekali nanti. Dah tanya semua terus buat appointment secepat yang mungkin.

===

Bila dah sampai kat sana tu, terus dapat layanan ala vip siap masuk dalam bilik menunggu dan disediakan air green tea. Sambil menunggu tu boleh tengok tv sekali dan ada pembantu nanti bertanya berkenaan skin tag semua.

===

Bila jumpa dengan Dr dan terangkan semua pasal skin tag kat peha aku ni terus dia bg details harga dan perlu buat rawatan laser. Harga menjangkau RM1000 ke atas sebab aku punya sangat besar tapi nasib baik bukan kategori desease.

Tiada paksaan dilakukan cuma cadangan je Dr bgtau kalau nak buat boleh buat appointment untuk rawatan laser buang skin tag. Then aku tanpa fikir tu terus buat appointment baru buat petang ni juga dari dibiarkan lagi lama makin membesar jadinya nanti.

===

Masa masuk bilik dia agak nerveous sikit. Lama jugalah tunggu terbaring tak tau nak buat apa. haha. Nak setengah jam jugalah. Then Dr pun datang tanya apa semua terus operate kecil buang skin tag.

Sakit masa bius je masa potong skin tag tu rasa apa-apa langsung dan mata kena tutup dengan kapas. Ada berbau sikit sebab guna laser bila potong kulit memang agak berbau. Dalam 10-15 minit macam tu dah siap..

Bila tengok dah takde dah skin tag kat peha bolehlah berjalan dengan sesuka hati. hehe.

Buat masa sekarang ni nak kasi sembuh luka kat peha. Ambil masa juga nak bagi kering luka kat peha ni sebab boleh kata besar juga luka ni dalam bulatan RM0.50 macam tu.

Dr pun nasihat makan ubat dan sapu ubat kat peha tu biar luka cepat sembuh. Dr bgtau dalam masa 2 minggu ke atas macam tu baru luka tu ok.

Hopefully, cepatlah sembuh luka ni jenuh nak berjalan sina sini macam dah kena sunat dah. haha

Pengalaman kat Premier Clinic memang berbaloi dengan layanan ala vip dan Dr.nya pun sporting habis cantik pula tu.

Ada Skin Tag je Terus Buang

Kalau korang ada masalah skin tag or lebihan kulit ke boleh lah jumpa dorang ni.. Dari segi harga pula bagi aku kira berbaloi. Kalau kecil skin tag tu lagi berbaloi sebab murah. Kalau korang ada skin tag terus buang je takut membesar lagi makan kos nak buang. 

Pengalaman Buang Skin Tag or Lebihan Kulit di Premier Clinik Puchong Pengalaman Buang Skin Tag or Lebihan Kulit di Premier Clinik Puchong Reviewed by Adarain Channel on March 02, 2019 Rating: 5

1 comment:

  1. pengalaman yang menarik. sekurang2nya saya dapat ilmu.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.