DiGi SmartPlan Serendah RM40 Sahaja

Tawaran Menarik DiGi SmartPlan - RM40/Sebulan


DiGi sekarang menawarkan Postpaid or SmartPlan hanya serendah RM40/50 sebulan sahaja mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan. Tetapi korang perlu mengikat kontrak selama setahun untuk melanggan postpaid DiGi serendah RM40, kalau tidak mahu kontrak bersama DiGi SmartPlan, korang hanya perlu bayar RM50/sebulan. Beza harga cuma RM10 sahaja tetapi function/kelebihan tetap sama.


Kelebihan Postpaid DiGi RM40/RM50 Sebulan adalah seperti berikut:




  • Kouta Internet 2GB

  • Free 200 SMS (DG -DG)

  • Free Extra 100 mins + 100 SMS

  • Unlimited Whatsapp

  • 4G LTE


Boleh lihat DG Smartplan yang lain di laman web DiGi

[caption id="attachment_2930" align="aligncenter" width="525"]DiGi SmartPlan Serendah RM40 Sahaja Tawaran DG SmartPlan RM40/Sebulan[/caption]

Dulu Postpaid -> Prepaid -> Postpaid Lagi


Sebelum ini saya beli Smartphone melalui DiGi SmartPlan. Ini bermakna saya terpaksa menggunakan nombor baru dari Pakej Digi SmartPlan serta bayar RM88/sebulan di mana kouta internet pada masa itu 5GB. Kontrak 2 tahun dikenakan. So far, saya guna tiada masalah dengan line internet termasuk kawasan kg saya. Dari segi bayaran pula tidak pernah melebihi RM92.


Selepas 2 tahun habis kontrak, saya tukar kepada prepaid melihat keadaan agak 'sakit' untuk membayar RM88/sebulan. Beberapa bulan kemudian, saya ada terlihat DiGi menawarkan harga Smartplan Internet yang agak menarik dan rasa mampu untuk membayar setiap bulan dengan harga sebegitu iaitu RM40/sebulan. :D


Saya pula memang jarang telefon inikan lagi ber-SMS. Zaman sekarang, Telefon dan SMS lebih kepada Whatsapp/Telegram kerana kedua-dua tersebut menawarkan messenging serta voice note secara percuma.


Kouta 2GB sudah cukup bagi saya memandangkan office dan rumah sudah tersedia ada Internet. Keperluan ini perlu jika saya berada di luar dari rumah dan office nanti. Lainlah, kalau korang tidak ada internet di rumah dan office, bagi saya 2Gb sangat tidak cukup.



Cara bertukar dari Prepaid Ke DiGi SmartPlan


Cara tukar dari Prepaid ke Postpaid tidak ada masalah di mana hanya perlu bawa Kad Pengenalan dan tunggu 3 jam sahaja untuk pengaktifan SmartPlan RM40/sebulan di DiGi Store Centre yang berdekatan. No telefon DiGi masih kekal sama dan tidak perlu tukar kad Sim yang baru. Pendaftaran DiGi SmartPlan yang sangat memudahkan.


 Sekadar perkongsian bagi memudahkan korang untuk membuat pilihan. :D


DiGi SmartPlan Serendah RM40 Sahaja DiGi SmartPlan Serendah RM40 Sahaja Reviewed by adarain on October 06, 2014 Rating: 5

32 comments:

  1. memang program berlangganan internet yang tidak terlalu mahal dan mendapatkan layanan yang bagus tentunya banyak dicari

    ReplyDelete
  2. paling murah terlampau murah jom dapatkan esok pagi

    ReplyDelete
  3. Salam Hormat.

    Bro kalo quota habis boleh line jadi slow atau tak boleh pakai data terus ya?

    ReplyDelete
  4. Habis qouta line akan jadi slow dan boleh top up untuk laju semula meskipun pakai SmartPlan.

    ReplyDelete
  5. Antara paling murah selepas U-Mobile kalau tak silap. :D

    ReplyDelete
  6. Kira berkemampuan untuk melanggan SmartPlan internet ni.

    ReplyDelete
  7. Saya guna Tone Excel.. Boleh buat side income.. Lumayan.. :)

    ReplyDelete
  8. cukup murah tuh biarpun kredit tetap keren gayanya

    ReplyDelete
  9. pehh..leh tahan murah gak pakej tu.

    ReplyDelete
  10. akak pengguna celcom tegar, dulu internet 2gb, skrg 5gb fuihhhh

    ReplyDelete
  11. Plan yang bagus dan murah semestinya menjadi pilihan ramai.;)

    ReplyDelete
  12. macam2 offer yang dg bagi, selalu dapat mesej macam2 offer dari dg ni

    ReplyDelete
  13. Murah jugak ekk pakej Digi Smart Plan ni.. Tapi setakat ni masih setia dgn celcom walaupun kadang2 weng jugak.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  14. memang murah ni, kalau kawasan ada coverage bagus pilih plan digi..

    ReplyDelete
  15. kat sarawak (sarikei) digi tak popular sangat. ehe. sini banyak celcom.

    salam kenalan :)

    ReplyDelete
  16. Wahh murah. Tapi sayangnya di rumahku tiada orang kuning.hihi

    ReplyDelete
  17. memang semakih mudah saja mendapatkan barang barang bagus

    ReplyDelete
  18. belum prnah try digi lagi..macam menarik..

    ReplyDelete
  19. coverage digi dah ok ke skrg? kalau dulu, luar bandar jer, terus takde line.

    ReplyDelete
  20. dalam planning jugak nak amek ni,,
    tapi takut takde coverage la pulok!!

    ReplyDelete
  21. ikut tempat, kalau tempat kg aku ok dan kawasan bandar kebanyakkan dah ada coverage.

    ReplyDelete
  22. Memang menarik. Pakej paling murah setakat ni :D

    ReplyDelete
  23. Boleh tanya kaunter pertanyaan pasal coverage ada ke tak kat kawasan tmpt kita, setakat ni coverage kawasan bandar dan beberapa kawasan kg tak de masalah.

    ReplyDelete
  24. Nice promotion tapi kat rumah dah ada wifi.

    ReplyDelete
  25. Aku pernah guna DiGi sekejap. Tapi tak sesuai sebab balik kampung takde line. Sekarang setia dengan Celcom je.. Tapi plan yang DiGi tawarkan ni kira murah jugaklah..

    ReplyDelete
  26. aku guna telco ONEXOX.. jimat.. dan boleh buat side income.. :D

    ReplyDelete
  27. plan ni antara yang ada dalam senarai angan2 aku :D

    ReplyDelete
  28. Perghhh macam2 dah sekarang ni yer diorang punya promosi..hebe

    ReplyDelete
  29. hai...mau tanya awal bulan tu sya apply postpaid digi smartplan...so sekarang quota dah -1.48MB..
    But bill hujung bulan 4 baru boleh bayar. So, sekarang ni sya masih boleh call out n sms sampai hujung bulan 4? but bagaimana dengan internet?adakah whatsapps saja boleh guna sampai next months dengan qouta serendah itu?

    ReplyDelete
  30. hujung bulan baru boleh bayar bill, still boleh main internet selagi tak habis qouta kecuali whatsapp sebab unlimited. untuk call and smm boleh call selagi tak melebihi had seperti contoh macam saya tak boleh melebihi had RM100. Kalau lebih dari tu memang tak boleh nak call or sms dan kena bayar bil.

    ReplyDelete
  31. Alah kontrak baru ni...kena tggu habis baru blh tukar plan la

    ReplyDelete
  32. kontrak dah lama ni.. heheh. yg baru mgkin lain dari yang ni.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.