Sedap Pula Makan Sushi Kali Ini

Sebelum ni pernah makan sushi kat hotel tapi rasa sushi kat situ memang tak kena dengan tekak time tu. Membazir bila ambil banyak sushi tapi tak makan semuanya. Itu dulu time aku masa sekolah menengah.


Tak taulah pula bila dah semakin besar rasa tekak dah lain.



Pertama Kali Makan Di Restaurant Sushi King


One day, my friends ajak makan kat sushi king, nak tak nak layankan ajakkan diorang dalam masa yg sama otak fikir habisla aku nnti makan sushi terkeluar air mata. Biasa kalau tak sedap sangat kemudian paksa diri makan akan terkeluar air mata secara automatik.


Dah sampai tempat yang dituju, pilih tempat duduk macam biasa kemudian kawan aku pick sushi yang katanya sedap. So, aku cuba la sushi yang ada cheese ni dan rasanya teramatlah sedappp. Sekali rasa nak lagi then aku pilih sushi yang lain lagilah bertambah sedap. Ada sedikit rasa macam lemang pastu ada pelbagai inti pulak tu macam udang, sotong, ketam dan lain-lain.


Sedap Pula Makan Sushi Kali Ini


Ingatkan Restaurant ini hanya menyediakan sushi sahaja tetapi turut disediakan makanan lain juga yang merupakan makanan terkenal di Jepun.


Suka tengok sushi bergerak pastu ambil mana-mana sushi kalau berkenan. Harga ikut warna piring paling paling rendah RM2 paling tinggi kalau tak silap RM8.


Gambar menu makanan di bawah tak tahu apa namanya tetapi ada perkataan salmon dan rasanya memang sedap kena dengan tekak. Bila nak makan pula tak ada sudu jadi kena pakai chopstik. Aku memang tak reti pakai chopstik tapi bila try berkali-kali guna chopstik makin lama makin ok siap habis nasi aku makan guna chopstik je.  Practice makes perfect katakan.




[caption id="attachment_3121" align="alignright" width="700"]Sedap Pula Makan Sushi Kali Ini Tak tahu apa nama menu makanan ni main pilih je menu yang penting ada perkataan salmon.[/caption]

 

Overall, memang tak menyesal la makan restaurant kat sini walaupun first time makan. Harga pula standard harga restaurant dan berpatutan dengan rasa makanan yang sedap.


Kalau ada rezeki memang akan ke restaurant ni lagi nak try makanan lain pula. :D

Sedap Pula Makan Sushi Kali Ini Sedap Pula Makan Sushi Kali Ini Reviewed by Adarain Channel on November 22, 2014 Rating: 5

26 comments:

  1. Bestnya dapat makan Sushi kan... Saya kurang berminat makan Sushi ni... Tepai anak-anak saya suka...

    ReplyDelete
  2. dah lama kot aku x pekena sushi ni, hg buat aku terasa nak cari plak, hehe

    ReplyDelete
  3. Aku pun macam nak pi pekena lagi sushi ni. hahaha

    ReplyDelete
  4. den pernah mkn sushi yang ada jual kat jusco tu je.. huhu

    ReplyDelete
  5. aku sekali je try makan shushi nie..entahlah memang tak masuk dengan tekak aku..hahaha.tempoyak lagi sodap

    ReplyDelete
  6. aummm aku pun dah lama x makan shushi nih...

    ReplyDelete
  7. Hohohoho,dah lama tak pekena sushi...

    ReplyDelete
  8. tak penah makan sushi lagih sebab dlm kepala dah set tak masak dan hanyir. Best ke bro?

    ReplyDelete
  9. sedapnya tengok menu tu, akak sekali sekala je makan sushi, biasalah tekak nasi hehee

    ReplyDelete
  10. sushi memang sedap..harga boleh tahan kerana budaya orang Jepun makanan memang mahal

    ReplyDelete
  11. Saya tak pernah makan sushi..

    Dulu lepas tamat studi pernah jugak kerja sekejab kat Sushi King.. Tapi tak pernah rasa pon..

    ReplyDelete
  12. saya suka sushi!!
    sekali makan, boleh habis berpinggan-pinggan. eh?

    ReplyDelete
  13. tak pernah aku makan sushi
    tak tau macam mana
    tekak boleh terima ke tidak

    ReplyDelete
  14. Sushi ni kalau dah sekali makan memang akan berkali-kali makan :)

    ReplyDelete
  15. pasti sangatlah enak buat sarapan siang

    ReplyDelete
  16. pernah kerja sushi king tapi tak makan. wow tahan juga bro dari makan sushi. haha

    ReplyDelete
  17. kan. hahaha, makan punya makan tak ingat duit pun nanti beratus-ratus bayar. ahha

    ReplyDelete
  18. Boleh sebenarnya. ada banyak jenis sushi mesti ada yang kena dengan tekak tu.

    ReplyDelete
  19. udah lapar sebut sushi pagi2x ni. haha

    ReplyDelete
  20. Pernah makan sushi kat jusco je. Tapi memang suka sushi cuma nak
    Ke sushi king tu Sure husband tak nak sebab dia tak makan langsung sushi.

    ReplyDelete
  21. ramai kawan-kawam makan di Sushi king tapi saya tak pernah sampai. InsyaAllah ada masa boleh pergi la lepas ni.

    ReplyDelete
  22. Lepas ni nak try juga makan sushi kat Aeon pula.

    ReplyDelete
  23. Wouww,,sedpanya. saya juga sukakan sushi

    ReplyDelete
  24. Sushi King, sushi jaya jusco dan sakezuhii tiada tanda halal. Dan saya sendiri telah bertanya dengan pekerja Sushi jj, dia mengaku ada mirin iaitu sejenis alkohol. Yang ada tanda halal kedai Sushi di alamanda Putrajaya yg merupakan cawangan sakezushi dan restoran makanan Jepun di hotel bluewave Shah Alam.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.