QuickPic Gallery App Yang Smooth dan Versatile - adarain

Wednesday, 7 October 2015

QuickPic Gallery App Yang Smooth dan Versatile

Oppo Find7a Tak ada Gallery


QuickPic Gallery - Sejak bertukar Smartphone dari Samsung Note 1 ke Oppo F7a memang ada sedikit janggal dan kelainan disebabkan berlainan jenama.


Cuma apa yang aku nampak salah satu kelemahan pada Oppo F7a ialah tidak ada Gallery seperti Note 1. Yang ada hanyalah app khas untuk Video dan Photo secara berasingan.


Agak leceh kat situ kalau dibuat secara berasingan antara gambar dan video. kadang-kadang Photo pada F7a tidak muncul semua gambar, lagi-lagi gambar yang diambil dari Third app seperti aillis, Grid app dan banyak lagi.


So, macam mana nak atasi gambar or video yang tak ada dalam ruangan Photo dan Video oppo F7a?


Penyelesaiannya adalah dengan download App QuickPic Gallery. QuickPic memang terbaik setakat ini sebab merangkumi semua simpanan yang ada dalam smartphone iaitu menyimpan video dan gambar sekali dalam QuickPic Gallery.


QuickPic Gallery



Apa yang Best QuickPic Gallery?


[caption id="attachment_4743" align="aligncenter" width="281"]QuickPic Gallery paparan QuickPic[/caption]

  • Interface


QuickPic sangat simple dan mesra pengguna. Memaparkan Gambar dan video dengan teratur dengan susunan grid or list




  • Laju dan Smooth


App Gallery ni memang laju dan smooth tanpa hang or lag walaupun berapa banyak folder yang telah disimpan.




  • Boleh Sembunyikan Folder


Seperti kebanyakkan gallery yang lain QuickPic juga boleh hide folder atau gambar/Video.




  • Including and Excluding Folders


Juga korang boleh asingkan folder yang tidak mahu dipaparkan dalam Quickpic which mean dah tak ada lagi folder yang akan dipaparkan dalam Quickpic.


QuickPic boleh download kat PlayStore Android dan juga Apple. Try dulu install mana tau best. :D



Tawaran Percuma CM Cloud Storage


Owh ya, lagi satu QuickPic pun ada menawarkan CM Cloud secara percuma sebanyak 2 gb.


Dan boleh bertambah storage dengan percuma hanya share QuickPic tanpa perlu membayar storage tambahan.


Untuk tambahan Storage Cloud sehingga 1,000 gb boleh masukkan code ni -> [eh8046] ketika mahu mendaftar nanti.


Comments

12 komentar

Nak download-download tu yang malasnya.. Takut telefon jadi berat..

Buat masa ni belum berdepan dgn problem ni, tapi nanti kalau tetibe je tukar oppoF7 ni, boleh la akak rujuk blog ni.

kalau download banyak2x tu yg berat

menarik
boleh ganti app galery sedia ada aku nieh
yang penting boleh hide kn

dulu aku pun maen2 gak dengan benda nie
last2 buka galery samsung yg biasa 2

masih setia dengan note 2.

belum bersedia nak tukaq.

lebih kurang je semua smartpon sekarang nih. haha..

sama la, masih setia dengan iphone 6. tak terniat nak tukar yang baru. ahaha

setiap masalah ada solution. pada aku, harini nak biz, kena cari apa masaalah orang

baru tahu pasal quickpic ni .. thanks kongsi info

bagus juga nih aplikasinya http://androoz.com/


EmoticonEmoticon