Tonton Online Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016 Live - adarain

Monday, 6 June 2016

Tonton Online Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016 Live

Tonton Online Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016 Live :  Wah! tak sangka sekejap saje masa berlalu tup2x dah masuk bulan Ramadhan yang dinantikan oleh umat Islam. :D


Dalam bulan Ramadhan inilah juga ada satu program masakan di mana ramai penonton tak sabar nak tengok memandangkan program masakan ini mendapat jolokan program no 1 di Malaysia kerana hosnya yang sporting serta artis undangan yang mencuit hati. Tak lain tak bukan program Ketuk-ketuk ramadhan 2016 yang dulunya diberi nama citarasa Selebriti.


Tonton Online Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Live


Ketuk-ketuk Ramadan bersiaran di TV1 setiap hari pada pukul 12.30pm. Program ini juga mendapat pelbagai tajaan antaranya ialah Saji, tesco Malaysia, Dnars dan Siti Khadijah.


Ketuk-ketuk Ramadhan 2016 popular disebabkan artis undangan dan juga celoteh hos Sheila Rusly yang suka mengenakan artis undangan serta masakan yang simple dan senang. :D


Ketuk-ketuk ramadhan kali ini dilakukan di dalam Tesco sama seperti tahun2x yang lepas.



Tonton Online Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Live


Klik nama dibawah untuk tonton :

  1. Nadzmi Adhwa

  2. Saharul Ridzwan

  3. Hafidz Roshdi

  4. Issey Fazlisham

  5. Amyra Rosli

  6. Azira Shafinaz

  7. Achey Bocey

  8. Faradhiya

  9. Mas Idayu

  10. Sufi Rashid

  11. Azmi Caliph Busker

  12. Erin Malek

  13. Hafreez Adam

  14. selanjutnya di http://myklik.rtm.gov.my/


Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016 Best Sebab:


Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016

  • Program Santai Bersahaja
    Program yang dikendalikan Js Production berkonsepkan santai dan tidak terlalu formal. Di tambah pula, pengacara KKR yang sporting dan bijak mengendalikan rancangan tanpa perlu mengikut skrip 100%.

  • Kerana Terpaksa aku Relakan
    Dalam kebanyakan setiap awal episod KKR, pasti berlaku babak di mana Sheila Rusly mengajak dan memaksa selebriti jemputan untuk memasak. Dari situ, kita dapat lihat pelbagai telatah dan alasan yang dilakukan oleh selebriti untuk menolak tawaran memasak dalam Ketuk-ketuk Ramadhan.

  • Mengetahui Perkembangan Terkini Selebtriti
    Selebriti jemputan sebenarnya memeriahkan lagi suasana KKR dengan berkongsi resepi di samping mengetahui perkembangan terkini. Sebab itu, rancangan masakan ini digemari oleh orang ramai kerana selebriti jemputan.

  • Gaya tak Kena Tempat
    Dapat lihat artis bergaya yang tidak kena pada tempat. Bayangkan selebriti pergi pasar dengan kasut tumit tinggi itu belum campur lagi dengan pakaian. Memang teruklah kena sindir dengan Sheila Rusly. ?

  • Pandai Masak ke Tak?
    Yang ini best, pernah tengok orang tumis tak pakai minyak? Tapi artis ni memang power tumis tak payah pakai minyak. Itu baru satu, belum lagi artis yang tak kenal lagi jenis sayur-sayuran.

  • Terlupa Puasa
    Paling best bila mana Sheila rusly kenakan selebriti jemputan untuk merasa makanan yang telah di masak. Bila sheila tegur tak puasa ke? memang terkejut selebriti dibuatnya apabila dia lupa yang dia sebenarnya dalam rancangan masakan untuk bulan Ramadhan nanti. Itu yang kelakar.


 
Comments

9 komentar

Wah... Menarik ni... Bolehlah layan Ketuk-ketuk Ramadhan sepanjang bulan ramadhan ni... ;)

Sangatlah seronok tengok Ketuk-Ketuk Ramadhan, keletah artis dan masakan :)

Memang layan program nie lebih2 lagi bila tengok telatah artis.. ahaha

rajin melayan ketuk2, saya tak berkesempatan. drama korea pun tak dan nak layan. huhuh

Ada kalanya saya memang suka tengok program memasak..

seronok tgk telatah kak sheila rusly ni...

Bagus juga cerita ni leh tambah ilmu sikit-sikit

perkongsian yang menarik...teruskan update

dulu2 memang ikut juga, sbb sheila ni bersahaja je, jadi tak boring tengok


EmoticonEmoticon