Kurta Dan Jubah Raya Paling Meletop Tahun 2017 - adarain

Tuesday, 2 May 2017

Kurta Dan Jubah Raya Paling Meletop Tahun 2017

Kurta Dan Jubah Raya 2017 - Sekarang dah macam normal je bila belum masuk bulan puasa lagi orang dah sibuk mencari baju raya untuk tahun ini. Mungkin sebab senang takdelah kena bersesak time ramadan nanti nak beli baju raya nanti. Kalau beli awal mesti dah senang skit.. takde nak kalut beli baju raya nanti. Orang kata prepara awal2x lagi senang dari beli last2x minit.


Dan trend baju raya pun kalau kita tengok mesti berubah setiap tahun dan ada je kelainan yang dibawa oleh orang kita sekarang.. kalau dulu keluarga semuanya nak semua warna sama je.. tapi kali ini pada tahun ini lain ceritanya.. keluarga sekarang dah mula mencari jenama dari tempatan yang sekarang sudah mula menawarkan kualiti fabrik yang eksklusif untuk sedondon satu keluarga..


Baju Raya 2017 Kurta Dan Jubah Raya Paling Meletop Tahun 2017


Macam mana nak cari Baju raya 2017 yang sedondon? Ok itu jangan risau sebab boleh cari baju raya di Cirgaro Apparel..



Kurta Dan Jubah Raya Dari Cirgaro Apparel


Cirgaro Apparel merupakan salah satu jenama tempatan yang popular dengan menawarkan koleksi baju raya iaitu Kurta King (Kurta untuk Ayah) , Kurta Prince (Kurta Untuk Anak Lelaki). Boleh rujuk gambar di atas.


Bukan setakat itu je, mereka turut menawarkan Jubah King (Jubah untuk ayah) dan Jubah Prince (Jubah untuk anak lelaki). Boleh rujuk gambar di bawah.


Kurta Dan Jubah Raya 2017


Kesemua Koleksi raya ini hadir dalam 7 warna berbeza , Wow , tujuh (7) warna tue jadi senanglah nak pilih warna mana yang sesuai dengan tuan punya badan. Ini kalau beli semua mahu sampai raya ke 30 baru habis pakai hehe ..



Terkini : Kurta Neo Dari Cirgaro Apparel


Kurta Dan Jubah Raya Paling Meletop Tahun 2017


Awal April lalu mereka telah melancarkan Kurta NEO , Kurta yang eksklusif dengan design fabric rekaan mereka sendiri. Kurta Neo ini hadir dalam 4 warna berbeza. Kalau tengok gambar di atas kurta yang direka memang sangat lain dari yang lain berbanding kurta yang ada dipasaran sekarang.


Kurta Dan Jubah Raya Paling Meletop Tahun 2017


Tak puas tengok baju raya di atas, Nak tengok lagi baju raya 2017 keluaran Cirgaro Apparel yang lain boleh klik [DISINI] untuk lihat album penuh. :D



Apa yang menarik tentang Cirgaro Apparel?



  • Design mereka simple dan minimalist. Tak sarat bagai bila memakainya. Sizing pula ala slim fit. Maknanya walaupun anda ada perut sedikit tetap boleh bergaya. Tidak ketat seperti Jubah / Kurta Slim Fit jenama lalin.

  • Kesemua Koleksi Kurta dan Jubah Raya mereka merupakan READY STOCK. Jadi anda boleh dapatkan sekarang tanpa perlu menunggu lama.

  • Kurta King dan Jubah King mempunyai tag besi eksklusif (tahan karat) Cirgaro yang dijahit tangan.

  • Fabrik Koleksi ini merupakan fabrik corak yang special. Coraknya bukan dicetak tapi emboss dalam fabric. Kena tgk dekat2 baru perasan. Mmg ramai akui kain mereka sedap dan tak panas bila pakai seharian. Sangat comfy dalam cuaca Malaysia.

  • Kualiti jahitan Kurta dan Jubah keluaran mereka kemas dan terjaga. Mereka mengunakan zip tembaga keluaran YKK Japan agar zip mereka tahan lama. Jadi tak payah risau kalau ada yang berzip tu mudah karat ke apa dan yang penting tak mudah tercabut senang kata dijamin tahan lama zip yang dipakai.


Jadi macam mana nak dapatkan baju raya 2017 iaitu Kurta dan Jubah raya mereka dan usha-usha Cirgaro Apparel nie .. Mudah je ada 4 cara bagaimana anda boleh mendapatkan busana Cirgaro :




  1. Instagram : https://www.instagram.com/cirgaroapparel/

  2. Online shopping di website mereka yang mudah dan pantas : https://cirgaro.com/

  3. Whatsapp : 017-6055338 atau klik di sini -> www.wassap.my/60176055338

  4. Atau pergi sahaja ke Butik mereka di Plaza Shah Alam yang dibuka setiap hari bermula 10 pagi hingga 10 malam. Klik link ini > Maps Butik Cirgaro Apparel utk google maps ke butik mereka

Comments

25 komentar

kalau saya tetap pilih baju melayu

Fuhh... Memang smartlah Kurta tu... Nampak cantik dan padan sangat dengan saya tu... Hehehe

Yang la isbal ade tak e? Di atas mata kaki..

Wah! Pakai kurta naik motorbike memang hensem ah

Baju raya tahun ni, sudah beli bulan lepas :)

Dah pakai kurta Cirgaro koleksi tahun lepas. Memang best. Pakai jalan² pun confident. Tahun ni Cirgaro lagi. Highly recommended!

Macam menarik ni sebab boleh buat naik motor, ringkas dan kemas design baju ni

okeh.

memang smart habis la.

hoho..

Kurta pun dah di modenkan sekarang ni
.
Saya prefer pakai baju tradisi masyarakat melayu juga
.
Kurta tak pernah beli lagi

memang bergaya guna fesyen ni.. nak-nak dekat raya lagi.. power la..

comelnya pakai sedondon! biasanya tengok mak dengan anak perempuan je ada set sedondon. bagus lah ada set ayah pulak =)

menarik. tengah mencari baju raya ni

Maznee memang teringin nak belikan suami tersayang sepasang jubah macam ni

Cantik rekaannya

Suka

enak sebenarnya menggunakan baju nak semacam itu..ringan dan nampak lebih adem

pakai jubah time raya dah jadi mcm trend sekarang ni

boleh ganti baju melayu tak? mahal no baju melayu skrg ni

orang dah mula cari baju raya dah ni...

Mama tak berapa minat kurta ni

beli baju melayu saja

Kurta is getting popular now. And honestly, so far as I've seen... kurta yang ini juga terbaik, dari segi design, warna, etc. If only my husband liked it, I would buy one for him.

Best juga pakai kurta.. Ada gaya Arab sedkit..

Nampak trendy juga

Kurta sebenarnya praktikal. Dan x sangka jadi trend kat Malaysia.

Dulu2, baju ni org tabligh yg dulunya ramai pakai. Diorg je tau praktikalnya baju ni. Tapi ramai org (termasuklah org masjid) yg kutuk kata bawak gaya Bangladesh/India.

Sekarang dah jadi trend, baju bergaya siap posing tepi kereta besar hihi ...

Moralnya -- jgn kutuk org x tentu pasal.


EmoticonEmoticon