Movie Guardians of the Galaxy Vol 2 - adarain

Thursday, 27 April 2017

Movie Guardians of the Galaxy Vol 2

Guardians of the Galaxy Vol 2 - sekian lama menunggu dari 2014 sampailah sekarang akhirnya dah ada kat pawagam.. punyalah la lama nak menunggu movie ni.. ingat senang ke apa nak buat movie.. hehe


Throwback Review Guardians of the Galaxy 2014


Meh kita baca plot Guardians of the Galaxy Vol. 2



Sinopsis Guardians of the Galaxy Vol 2


Mengisahkan salah seorang kapten team Guardians of the Galaxy Vol. 2 iaitu peter quill telah berjumpa dengan ayah sebenarnya sekian lama mencari dan ayahnya pula mengajak peter untuk pulang ke rumah di Planet Ego. Namun kawan2xnya tak berapa sedap hati sebab tetiba je ayahnya datang jumpa peter.. Kenapa baru sekarang? Kenapa tak dari dulu je jumpa...


Movie Guardians of the Galaxy Vol 2


Tapi peter nak tak nak balik juga ikut ayahnya ke Planet Ego.. Rocket,Nebula dan Groot tak ikut manakala gemora dan Drax ikut peter pulang ke Planet Ego...


Bila peter dah pulang ke Planet Ego tetiba Rocket, Groot dan Nebula pula ada masalah dengan geng2x Yondu yang mencari pasall...


So dapat ke Rocker a.k.a si rakoon ni menyelamatkan diri.. dan bagaimana dengan Peter di Planet Ego? Adakah si Peter ni selesa dengan Planet Ego..



Ulasan Guardians of the Galaxy Vol 2


So far aku rasa Movie yang pertama lagi best dari yang kedua ini... tapi bab kelakar movie yang kedua ni menang.. Sebab apa? Sebabnya dari awal sampai habis ada je babak yang klako lagi2x bab Drax dengan rakan barunya, rocket dengan groot..serius memang korang akan gelak habis punya..


Jalan cerita ni dah boleh agak dan biasa sangat dah dengan movie yang lain.. Tapi bab CGI or lawan2x tu memang tak dinafikanlah terbaik.. rasa tak puas nak tengok lagi..


Pastu dari awal movie ni sampai habis ada je lagu yang dipasang.. haha.. kadang2x aku rasa macam tak payahlah pasang lagu pun tak apa sebab aku tak tahu lagu apa yang dia pasang. hahahaha.. maklumlah lagu lama mana aku nak tahu.. kalau lagu terkini tu kira oklah...


The last part movie ni sedih.. kenapa sedih tu korang kena tengok sendiri.. krang spoil sini tak best plak..


AKu bagi 4/5 bintang untuk movie Guardians of the Galaxy Vol 2. Next movie ni mungkin 2020 kot.... lama juga nak menunggu tu.. haa


 
Comments

9 komentar

Yang 2nd ni belum tgk lagi
Tapi yang 1st mmg best..
"root.. ia am root"

Yang pertama belum tengok.. Apa lagi yang kedua..

Tulah tak de awek..

Mood untuk tengok wayang zero..

Hehehe just kidding bro..

rasanya kena tengok versi 3D kot baru rasa lagi best kalau movie gini

tu lagi best lagi nampak real tengok suasana angkasa lepas.

movie yang first pun tak tgk lagi...

tak tengok lagi.

entah bila leh tengok wayang lagi.

mungkin kena tunggu anak-anak besaq dulu kot.

haha

tak tengok lagi.

entah bila leh tengok wayang lagi.

mungkin kena tunggu anak-anak besaq dulu kot.

haha


EmoticonEmoticon