Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga - adarain

Sunday, 28 May 2017

Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Pilihan Untuk Berbuka Puasa - Di bulan ramadan mesti ramai yang tercari-cari tempat mana yang terbaik untuk berbuka puasa bersama dengan keluarga. Al-maklumlah bukan senang nak berbuka puasa bersama-sama dengan family memandangkan anak-anak semua dah ada kehidupan dan tanggungjawab sendiri. Jadi time ni lah masa yang sesuai untuk balik kg sekejap berbuka puasa bersama dengan keluarga.



Pilihan Untuk Berbuka Puasa


Berikut adalah senarai makanan pilihan untuk berbuka puasa.

1. Sushi King

  • Harga Dewasa : 35.90 (member) / 39.90 (non members)

  • Harga Kanak-kanak dan Orang Tua : RM17.90 (member) / 19.90 (non member)

  • Promosi : 27 May 2017 onwards.

  • Masa : 5.30PM onwards.

  • Tempat : Di kesemua cawangan Sushi King

  • Boleh rujuk [DISINI] untuk terms dan condition


Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

2. Secret Recipe

  • Set meal valid untuk makan dinner dari 6 petang sehingga waktu tutup secret recipe. 27 May – 30 June 2017

  • Pilihan mocktail : Apple Lemon Fizz, Kiwi Orange, Strawberry Orange Splash or Pomegranate Peach

  • Percuma Seafood Spring Roll sah untuk makan dinner, dari 6pm sehingga waktu tutup operasi, 27 May – 24 June 2017

  • Milo ice cream ada selagi masih ada stok.

  • Ada di semua cawangan kecuali KLIA, PGIA, Subang Skypark, KTIA, PPUM, Tapah R&R, Medini Mall, AEON Mall Taiping, Sabah and Kuching International Airport


Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

3. MCD

Ramadan ini, jemput berbuka puasa dengan Foldover kegemaran ramai! Lazeez-kepingan ayam empuk dengan kelazatan sos bawang putih, dan Mashwi-daging digril empuk dengan sos pedas unik. Nikmatinya bersama Bandung McFizz yang menyegarkan.

MCD Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

4. Burger King

Harga set ramadan burger king dengan serendah RM19.90 sehingga RM39.90.

Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

5. Pizza Hut

Hari pertama berbuka mesti dengan keluarga kan? Belanja family Set Kongsi Kasih ni, boleh dapat lebih banyak pahala puasa! ?

Pilihan Untuk Berbuka Puasa Bersama Keluarga

Cukuplah lima(5) pilihan untuk berbuka puasa dengan family..itu belum masuk lagi pilihan berbuka puasa dengan buffet.. Memang peninglah nak pilih buffet mana yang best dengan harga yang berpatutan.


Makan-makann juga order tu jangan sampai tak pernah makan setahun biar berpada agar tidak membazir dan save duit untuk beli baru jaya pula. Ibadah pula jangan dilupa.


Selamat berpuasa dan berbuka puasa kepada semua umat Islam di Malaysia dan seluruh dunia.

Comments

5 komentar

aku dah ada bini.

so, suh dia masak aje sekarang.

haha..

malas dah nak pi bazar ke hape ke..

Selamat menjalankan Ibadah Puasa Ramadhan

agak jarang berbuka puasa di luar sekarang ni.. sekali sekala apa salahnya

jimat duit buka puasa kat umah.

Fast food chain pun ada set iftar. So many choices, tinggal ada budget dgn tidak je


EmoticonEmoticon