Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s - adarain

Tuesday, 25 July 2017

Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s

Kamera Amkov 360s -`Korang pernah ambil gambar atau rekod video dengan 360 darjah? Boleh tengok atas bawah kanan kiri lagi.. Sekarang dah memang trend ambil gambar atau video 360 darjah. Siapa yang tak jakun bila dapat keseluruhan dalam gambar siap boleh swipe ke kiri kanan lagi..


Tapi sekarang ni tak banyak brand yang tak produce 360 darjah punya.. mungkin belum masa atau tak ada permintaan lagi. Sekarang brand yang produce kamera 360 adalah samsung dengan Amkov. Samsung sah-sah mahal dalam RM1400 lebih kalau tak silap.


Brand Amkov mungkin tak ramai yang tahu tentang kewujudannya. Juga berjaya keluarkan kamera 360.. Brand ni lah yang aku beli.. Ok la kan nak jimat punya pasal..tak adalah jimat sangat tapi save lah bajet. hehe


Penghantaran pun dalam masa seminggu dah dapat dari luar negara.

Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s


Bila barang dah sampai so mula lah selongkar barang apa yang ada kat dalam kotak Amkov 360s ni.


Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s

Apa yang ada dalam kotak?

Dalam kotak ada diberikan charger usb, stand untuk kereta, controller, sarung untuk kamera dan yang tak ingat apa nama nak panggil.. haha.

[caption id="attachment_7201" align="aligncenter" width="576"]Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s Amkov 360s[/caption]

Sebelum nak guna kamera Amkov make sure kena charge dulu dalam 2 jam lebih dah penuh (manual kata 4 jam, hehe) sebab bateri 1200 lebih MAH dan boleh rekod sampai satu jam lebih.

Gambar kat bawah pula ada button wifi, power dengan button utk korang klik gambar or rekod video. Dalam box ada buku manual nanti korang boleh baca dan faham macam mana nak guna.

Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360s

Selain itu boleh integrate dengan kamera ni dengan Hp. Kena install apps amkov kat hp baru boleh connect dengan kamera amkov. Boleh tengok gambar or video yang korang ambil kat hp nanti.


Kamera ni ada empat jenis mode. 3 mode untuk video dan 1 mode untuk gambar.


Untuk mode video (fps= frame per second)




  1. 960 pixel 30fps

  2. 2.7K pixel 25fps

  3. 4K pixel 15fps


Untuk mode gambar pula hanya ada 4K pixel sahaja


Bagi mode 2.7K dan 4K digalakkan beli memory card yang laju bagi memastikan rekod video anda smooth dan cantik.



Spesifikasi Amkav 360s


Pengalaman Dengan Kamera Amkov 360sVideo ni rekod pakai AMK360S, Mode yang dipakai 960 Pixel 30fps. Not bad kan walaupun tak UHD kan. Kalau UHD korang nak streaming lambat pula.


Okey, bagi yang nak dapatkan Amkov AMK360S ni. Sekarang tengah promosi, hanya RM675.00 Sahaja


HARGA ASAL
RM1322.00


HARGA PROMOSI
RM675.00


Boleh dapatkan dari Authorised Reseller Amkov Malaysia.
http://www.wasap.my/60167121795


Boleh Whatsapp/call – 016-7121795
Boleh Whatsapp/call – 016-7121795


Boleh whatsappp sementara stok promosi masih ada.


Nak tengok lagi gambar dan video 360 lebih banyak. Boleh check dekat https://www.facebook.com/XEShopElectronic/
Comments

7 komentar

Smartlah kamera ni...
Kalau ada duit lebih boleh try satu ni... ;)

Murahnya dgn harga promosi tu

makin popular dah kamera 360 ni..

Macam menarik action camera ni.. kualitinya macam mana bro?

quite interesting. ikutkan brand tak kisah sangat yang penting berpuas hati dan dapat rakam pengalaman menarik.

Macam syok pulak aku tengok, bila video tu boleh drag-drag haha brand ni asal dari Rusia ke?


EmoticonEmoticon