Saturday, 22 September 2018

Cara Tebus Free Shipping Kat Shopee

Ramai yang asyik tanya kenapa tak dapat free shipping bila membeli barang di Shopee.

Untuk pengetahuan pelanggan Shopee sekarang dah tak dapat automatic free shipping kalau beli barang. Untuk mendapatkan free shipping kena apply voucher dahulu.

Berikut merupakan cara-cara nak apply voucher free shipping.

stepnya sangatlah mudah untuk apply free shipping..

Cara Tebus Free Shipping Kat Shopee
Contoh Voucher yang kita akan apply. Biasanya 3 Voucher akan dapat setiap bulan. kalau dapat lebih tu bonus. 

Tutorial Cara Tebus Free Shipping Kat Shopee

Masa checkout nanti ada voucher then klik je kotak kosong ada tulis voucher then nanti terpapar voucher just klik dan kalau nampak kos shipping dah tak ada boleh teruskalah buat pembayaran macam biasa. :D
step pertama tebus Free Shipping Kat Shopee

step kedua Cara Tebus Free Shipping Kat Shopee
Voucher ini hanya boleh guna or apply untuk kedai-kedai yang ada gambar lorry warna hijau macam gambar di bawah. Kalau gambar kedai tak ada lambang lorry hijau ni maksudnya tak ada voucher free shipping ya. 

Cara Tebus Free Shipping Kat Shopee
gambar comel lorry warna hijau free shipping.