Sunday, 7 October 2018

Kejadian Sebenar Khabib Dengan McGregor Mengegar Dunia UFC

Selepas Connor buat duit dengan pertarungan lawan Mayweather, si Dana mintak dia serahkan belt tu nak bagi pemenang antara Khabib atau Ferguson.

Dana White ni Presiden UFC tau. Dia beli francais ni dan rename kepada UFC yang korang kenal. Dulu disebut Pride Fighting Championship (Pride FC).

Sambung cerita, dia tak nak bagi belt tu. Cakap, kalau nak, korang datang rumah aku ambik sendiri. Dia mencarut la ajak bertumbuk.

Dana sahkan McGregor officially kena stripped Daripada kejuaraan sebab lama sangat tak kembali ke Octagon.

Dana bayangkan si McGregor ni mungkin tak akan kembali semula ke Octagon. Masa Ni ramai lagi sedih sebab sebelum tu UFC dah hilang Ronda ke wwe.

Kejadian Sebenar Khabib Dengan McGregor Mengegar Dunia UFC


Lepas tu si Connor ni nikmati duit tu enjoy Sana sini siap lepak dengan Rita Ora dah orang ni dah.

Dia bengang Dana cakap, kalau dia nak belt tu kena masuk Octagon balik dan lawan Khabib.

Dalam satu insiden, si Connor datang majlis UFC dan dia serang bas Khabib.

Marah si Khabib ni nak fight suruh McGregor set tempat set masa dia dah ready.

Ahh Masa Ni ramai korang bekap si McGregor ni dan siap gelak dengan Khabib ni.

Dan banyak sekali provokasi antara 2 team ni.

Team Mcgregor ni macam biasa. Mulut longkang.

Tapi kali ni agak melampau terlalu banyak pakai stereotaip melibatkan racist dan sampai tahap agama dah.

Sebelum ni dia banyak buat kat opponent. Sebab orang cakap dia ni poyo. Tapi tu lah ramai jugak suka dia dulu.

Masa dia menganjing Mayweather korang suka jugak kan. Siap panggil team Mayweather monyet.

Dana pun set fight ni. Memula ramai cakap benda ni akan jadi dream fight tetapi susah nak berlaku dalam masa terdekat. Sebab si Connor ni sibuk bermain Twitter dengan Mayweather.

Si Khabib pulak cakap, McGregor ni hanya fight benda buat banyak duit macam fight tak ada makna lawan Mayweather.

McGregor akhirnya setuju nak fight dengan Khabib. Dia nak belasah Khabib ni.

Khabib ni dah dalam best form of his life. Dianggap the best fighter dalam UFC dari segi teknik.

Dia kuat di ground dan juga laju penumbuknya.

So McGregor ni orang gelar dia king of UFC. Fighter paling berpengaruh dalam sejarah UFC.

Kalau menang lawan McGregor Ni memang complete la.

Dah lama memang dendam dengan dia dan musnahkan nama King UFC.

Khabib dalam sidang media selepas tu tak banyak cakap terus bangun dan bawak balik belt tu. Marah si McGregor.

Tapi sepanjang build up story ke match ni McGregor menganjing teruk sangat.

Sampai mintak Khabib minum arak meraikan hari jadi Khabib kalau tak silap dan maki trainer Khabib dengan label terrorist.

Siap nak bagi penendang kat Khabib masa majlis semalam.

So Khabib setuju no handshake dalam match ni. Khabib ni tenang je. Tapi dalam hati dia memang panas.

Hari ni fight Khabib menang.

Selepas McGregor tap out kena neck crank, pun Khabib suruh McGregor bangun nak bertumbuk lagi.

Shocking scene adalah Khabib kumpulan into crowd attack trainer lawan dia.

Dana White menyatakan ada team McGregor provok dia.

Sebelum ni Khabib cakap tak nak jadi macam McGregor. Semua manusia ada kelemahan dan buat silap tetapi dia tak nak generasi baru rosak macam McGregor perangai macam setan.

Dan ada kawan dia baju merah masuk Octagon tumbuk Mcgregor ketika orang tu tengah recover.

Tu lah yang berlaku. Khabib ni marah sebab McGegor ni babi sikit perangai dia sampai libatkan agama.

Tapi tu lah, Khabib ni dalam risiko kena strip kejuaraan. Kena tindakan tu rasanya.

Patut tadi dia tembak McGregor kaw kaw Masa winning speech.

Tadi 3 orang daripada team Khabib kena tahan.

Dana White:

“Khabib jumped over the cage to go after one of Conor’s guys who was talking trash about him.
“I don’t know what to say. I’m just disgusted.
“[Conor is] OK. He’s upset about the fight but not about that.
“Three of Khabib’s guys have been arrested. They are on their way to jail.
“What happens here is three guys have been arrested and there will charges filed against them I’m sure.
“These guys may never get a visa to get back in the country. There are a lot of repercussions.”

Tu je lah

Dipuji tak terbang, Dihina tak tumbang. Pasti bangkit!

8 comments:


EmoticonEmoticon