Gila Game Candy Crush

Candy Crush: Pengaruh dari Rakan


Pada mulanya aku tak hairan dengan Game Candy Crush ni. Semua dok cerita pasal game candy crush tapi aku buat tak tahu. Aku masih layan dengan Game Minion Rush.

Ada suatu hari, kira dalam seminggu yang lepas, kawan aku update status di facebook pasal stuck di level 100. Jadi aku pun komenlah status kawan aku tu, tanya pasal best sangat ke game ni?

Tahu-tahulah kalau perempuan dah menjawab bukan sepatah dua kata habis bahagian komen tu penuh dengan kata-kata dia siap berperenggan.

Setelah tengok penjelasan dari dia terus aku ada rasa keinginan hendak bermain bermain game ni. Hendak merasa apa yang bestnya pada candy crush ni sampai menteri-menteri pun main sekali game ni.

[caption id="attachment_809" align="aligncenter" width="368"]Gila Candy Crush Rasa nak makan candy crush ni[/caption]

Jadi aku install game ni pada smartphone. Aku cuba bermain game ni buat kali pertama. Sekali main dah terpikat terus dengan game ni.

Mula-mula main game candy crush ni memang senang tapi bila dah sampai tahap yang agak susah, timbul rasa semangat nak 'pecahkan' level itu ke level lain. Sekarang baru level 38.

Serius aku rasa rugi pula bila tak main game ni dari dulu lagi.  kalau tidak aku mungkin dah level 100 lebih mungkin. Ok, Poyo lebih. Kira aku dah ketinggalan main game ini, orang dah lama main game ni.

Rahsia Ilmu Pengasih


Aku ingat game  ni tidak memerlukan pertolongan daripada rakan-rakan facebook yang lain tetapi tidak rupanya. Bila kita sampai ke level tertentu, kita perlu meminta pertolongan daripada rakan-rakan facebook untuk membuka level tersebut ataupun dengan membeli. Gila nak beli. Harga dolar dengan RM jauh beza tapi memang aku takkan beli punya.

Main game ni menyeronokkan dan memerlukan kreativiti untuk memecah 'jelly' pada game candy crush. Kalau aku bosan, comform game candy crush yang aku main dulu, dah habis nyawa terus main game Minion rush.

Sebelum nak tidur pun boleh layan game candy crush ni. Memang aku dah gila dengan game Candy Crush.
Gila Game Candy Crush Gila Game Candy Crush Reviewed by adarain on October 02, 2013 Rating: 5

47 comments:

  1. bahaya ni
    jangan pulak nanti sampai terlupaa nak update blog, bro

    ReplyDelete
  2. aku dh sebulan behenti main candy crush...level dh payah sgt..h3

    ReplyDelete
  3. hahahaha bro mesti kene tengok parody dekat wall wan tu..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah main lagi sebab failnya besar sgt nak install. Lagi satu takut addicted. Hehe

    ReplyDelete
  5. haha samalah kita bro. terlewat nak ikut arus populariti game ni. baru start main candy crush lebih kurang 2 minggu. sekarang ni stuck kat level 65. tengah siapkan entri candy crush jugak ni...

    ReplyDelete
  6. Dah lama dah stop main games ni. Malas dah nak layan. Haha

    ReplyDelete
  7. terus terang aku kurang minat lah game ini bro

    ReplyDelete
  8. Hoihhh..kalu gitu, mohon jauhkan lah mak dr hantu game ni..


    P/s: Mak ni, laki bini gila game gak..bertanding sesama sendiri pecahkan rekod yg telah dibuat oleh pasangan. kuikuikui..

    ReplyDelete
  9. part kena mintak-mintak tu yang menyebabkan aku malas dah main benda nih..

    ReplyDelete
  10. haha...bro pun tersangkut jugak dengan game nih ke??

    ReplyDelete
  11. den dah takleh main, phone den dok hang je skrng ni.. adehh.. ni yang nak kena tuka note3

    ReplyDelete
  12. hahaha, aku baru nak start main. Belum masa nak berhenti game candy crush ni. agak bosan baru berhenti kot.

    ReplyDelete
  13. haha, dah tgk bro. Memang klako habis.

    ReplyDelete
  14. itulah, main game ni memang addicted..nak buat cam ne. Bila bosan baru berhenti..

    ReplyDelete
  15. Pergh! dah sampai 65, lagi hebat bro..aku baru level 38.

    ReplyDelete
  16. Biasalah tu, dah bosan orang dah takkan main lagi..Aku tunggu masa je.

    ReplyDelete
  17. Dah try ke? Aku mula2x macam tu, tgk orang main pastu install. main gtu2x je tetiba jadi minat plak.

    ReplyDelete
  18. hahaha, syokla macam tu, boleh tgk sape yang paling hebat. jangan gaduh sudah.

    ReplyDelete
  19. Itu ar, aku pun sama, ingatkan takde benda yang mintak2x nie. ada juga..leceh!

    ReplyDelete
  20. a'ah, tersangkut juga akhirnya.. hahaha

    ReplyDelete
  21. Pergh! ada niat nak tukar note 3 tu..

    ReplyDelete
  22. saya dah surrender sampai level 95, terus uninstall

    ReplyDelete
  23. Pergh!. dah surrender, aku blom lagi sampai lagi tahap tu, tggu masa nnti.

    ReplyDelete
  24. aku tahu game ni, tp aku sendiri x pernah lagi main

    ReplyDelete
  25. Nasib baiklah tabiat bermain games sudah lama ditinggalkan.

    ReplyDelete
  26. jangan gila bro..susah nanti..

    ReplyDelete
  27. den dah lama tak main game kat handphone...

    ReplyDelete
  28. Kalau camni, ambe tak berani nak cuba, takut addicted...payah nanti...hahaa

    ReplyDelete
  29. sama la..
    baru nak berjinak2 dengan candy crush ni..
    x samapai level 50 lagi..
    ahahhaaa

    ReplyDelete
  30. makin lama makin susah... aku ada level keberapa nih.. tak lepas2 lagi.. biorkan jer dulu... kena amik masa sikit lah kot...

    ReplyDelete
  31. aku jumpa cara nak hilangkan jelly tu dengan sekelip mata je.haha

    ReplyDelete
  32. Hehehehe.. samala dulu buat dek je bila tengok rakan fb main candy crush ni.. so nak juga mencuba, skang nah.. lekat dh..

    ReplyDelete
  33. Tak main lagi game ni, layan minion lagi best..l

    ReplyDelete
  34. agaknya aku pun akan berhenti suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  35. saya nak sampai level 40 pun dah susah..

    ReplyDelete
  36. Saya pun layan minion rush..

    ReplyDelete
  37. memang melekatlah kalo game tu dah best!

    ReplyDelete
  38. aku duduk level 65 tak berubah-ubah dah ehhee

    ReplyDelete
  39. Aku tak main lagi game nie... Aku tak tahu la nape orang gian sangat nk main game nie...

    ReplyDelete
  40. dulu memang giler main menda no..tapi sampai satu level kena mintak ngn orang lain nak naik level, tu jadi fed up..sebab tak ada yang tolong..jahahaha

    ReplyDelete
  41. hahaha, aku tak berapa suka nak minta tolong orang nie tapi dah minat kenalah minta juga. Tapi lama2x mesti dah bosan.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.