Gila Game Candy Crush - adarain

Wednesday, 2 October 2013

Gila Game Candy Crush

Candy Crush: Pengaruh dari Rakan


Pada mulanya aku tak hairan dengan Game Candy Crush ni. Semua dok cerita pasal game candy crush tapi aku buat tak tahu. Aku masih layan dengan Game Minion Rush.

Ada suatu hari, kira dalam seminggu yang lepas, kawan aku update status di facebook pasal stuck di level 100. Jadi aku pun komenlah status kawan aku tu, tanya pasal best sangat ke game ni?

Tahu-tahulah kalau perempuan dah menjawab bukan sepatah dua kata habis bahagian komen tu penuh dengan kata-kata dia siap berperenggan.

Setelah tengok penjelasan dari dia terus aku ada rasa keinginan hendak bermain bermain game ni. Hendak merasa apa yang bestnya pada candy crush ni sampai menteri-menteri pun main sekali game ni.

[caption id="attachment_809" align="aligncenter" width="368"]Gila Candy Crush Rasa nak makan candy crush ni[/caption]

Jadi aku install game ni pada smartphone. Aku cuba bermain game ni buat kali pertama. Sekali main dah terpikat terus dengan game ni.

Mula-mula main game candy crush ni memang senang tapi bila dah sampai tahap yang agak susah, timbul rasa semangat nak 'pecahkan' level itu ke level lain. Sekarang baru level 38.

Serius aku rasa rugi pula bila tak main game ni dari dulu lagi.  kalau tidak aku mungkin dah level 100 lebih mungkin. Ok, Poyo lebih. Kira aku dah ketinggalan main game ini, orang dah lama main game ni.

Rahsia Ilmu Pengasih


Aku ingat game  ni tidak memerlukan pertolongan daripada rakan-rakan facebook yang lain tetapi tidak rupanya. Bila kita sampai ke level tertentu, kita perlu meminta pertolongan daripada rakan-rakan facebook untuk membuka level tersebut ataupun dengan membeli. Gila nak beli. Harga dolar dengan RM jauh beza tapi memang aku takkan beli punya.

Main game ni menyeronokkan dan memerlukan kreativiti untuk memecah 'jelly' pada game candy crush. Kalau aku bosan, comform game candy crush yang aku main dulu, dah habis nyawa terus main game Minion rush.

Sebelum nak tidur pun boleh layan game candy crush ni. Memang aku dah gila dengan game Candy Crush.
Comments

47 komentar

bahaya ni
jangan pulak nanti sampai terlupaa nak update blog, bro

aku dh sebulan behenti main candy crush...level dh payah sgt..h3

hahahaha bro mesti kene tengok parody dekat wall wan tu..

Tak pernah main lagi sebab failnya besar sgt nak install. Lagi satu takut addicted. Hehe

haha samalah kita bro. terlewat nak ikut arus populariti game ni. baru start main candy crush lebih kurang 2 minggu. sekarang ni stuck kat level 65. tengah siapkan entri candy crush jugak ni...

Dah lama dah stop main games ni. Malas dah nak layan. Haha

terus terang aku kurang minat lah game ini bro

Hoihhh..kalu gitu, mohon jauhkan lah mak dr hantu game ni..


P/s: Mak ni, laki bini gila game gak..bertanding sesama sendiri pecahkan rekod yg telah dibuat oleh pasangan. kuikuikui..

part kena mintak-mintak tu yang menyebabkan aku malas dah main benda nih..

haha...bro pun tersangkut jugak dengan game nih ke??

den dah takleh main, phone den dok hang je skrng ni.. adehh.. ni yang nak kena tuka note3

hahaha, aku baru nak start main. Belum masa nak berhenti game candy crush ni. agak bosan baru berhenti kot.

haha, dah tgk bro. Memang klako habis.

itulah, main game ni memang addicted..nak buat cam ne. Bila bosan baru berhenti..

Pergh! dah sampai 65, lagi hebat bro..aku baru level 38.

Biasalah tu, dah bosan orang dah takkan main lagi..Aku tunggu masa je.

Dah try ke? Aku mula2x macam tu, tgk orang main pastu install. main gtu2x je tetiba jadi minat plak.

hahaha, syokla macam tu, boleh tgk sape yang paling hebat. jangan gaduh sudah.

Itu ar, aku pun sama, ingatkan takde benda yang mintak2x nie. ada juga..leceh!

a'ah, tersangkut juga akhirnya.. hahaha

Pergh! ada niat nak tukar note 3 tu..

saya dah surrender sampai level 95, terus uninstall

Pergh!. dah surrender, aku blom lagi sampai lagi tahap tu, tggu masa nnti.

aku tahu game ni, tp aku sendiri x pernah lagi main

Nasib baiklah tabiat bermain games sudah lama ditinggalkan.

jangan gila bro..susah nanti..

den dah lama tak main game kat handphone...

Kalau camni, ambe tak berani nak cuba, takut addicted...payah nanti...hahaa

sama la..
baru nak berjinak2 dengan candy crush ni..
x samapai level 50 lagi..
ahahhaaa

makin lama makin susah... aku ada level keberapa nih.. tak lepas2 lagi.. biorkan jer dulu... kena amik masa sikit lah kot...

aku jumpa cara nak hilangkan jelly tu dengan sekelip mata je.haha

Hehehehe.. samala dulu buat dek je bila tengok rakan fb main candy crush ni.. so nak juga mencuba, skang nah.. lekat dh..

Tak main lagi game ni, layan minion lagi best..l

agaknya aku pun akan berhenti suatu hari nanti.

saya nak sampai level 40 pun dah susah..

haha, itu mesti hack kan?..

Saya pun layan minion rush..

memang melekatlah kalo game tu dah best!

aku duduk level 65 tak berubah-ubah dah ehhee

Aku tak main lagi game nie... Aku tak tahu la nape orang gian sangat nk main game nie...

dulu memang giler main menda no..tapi sampai satu level kena mintak ngn orang lain nak naik level, tu jadi fed up..sebab tak ada yang tolong..jahahaha

hahaha, aku tak berapa suka nak minta tolong orang nie tapi dah minat kenalah minta juga. Tapi lama2x mesti dah bosan.


EmoticonEmoticon