Makanan Di Pesawat AirAsia - adarain

Friday, 20 December 2013

Makanan Di Pesawat AirAsia

Sudah hampir seminggu tidak update entry gara-gara bercuti ke Yogyakarta dan Bandung selama 7 hari 6 malam.

Penerbangan Bersama Air Asia


Musim cuti sekolah ni, kami sekeluarga merancang untuk bercuti di Indonesia iaitu di Bandung dan Yogyakarta.

Sudah semestinya penerbangan kali ini masih bersama dengan Air Asia. Tiket sudahpun ditempah awal dengan harga promosi yang cukup berbaloi.
Perancangan kami sekeluarga ialah:

Book tiket pergi-balik ke Yogyakarta, kemudian apabila sampai sahaja ke Yogyakarta terus kami akan book tiket pula kereta api di Yogyakarta ke Bandung.

Ini Bermakna kami bercuti dulu ke Bandung 3 hari 2 malam melalui kereta api sebelum berpatah balik untuk bercuti pula di Yogyakarta selama 3 hari 2 malam juga sebelum pulang ke Malaysia.

Sebelum berceloteh penuh tentang perjalanan kami sekeluarga ke Bandung dan Yogyakarta. Apa kata kita fokus dulu makanan di Pesawat AirAsia.

Makanan di Pesawat AirAsia


Dalam perjalanan ke Yogyakarta, kami sekeluarga telah menempah makanan di kapal terbang Air Asia.

Ini adalah kali pertama merasa makanan di dalam pesawat AirAsia.

Antara makanan yang dipesan adalah Nasi Ayam, Mee goreng Mamak dan Nasi Beriyani.

Berikut adalah gambar makanan yang telah dipesan aku sendiri:

[caption id="attachment_1200" align="aligncenter" width="720"]Nasi Ayam di Pesawat AirAsia Pembekal Nasi ayam dari Uncle Chin's[/caption]

 

[caption id="attachment_1201" align="aligncenter" width="720"]Nasi Ayam di Pesawat AirAsia Nasi ayam yang memang sedap[/caption]

Orang Malaysia Mudah Lupa


Makanannya sehingga menjilat jari macam KFC tu.


Harga boleh dikatakan sangat murah dan berbaloi untuk dibeli sekitar RM12 sahaja. Boleh ditempah melalui online ataupun terus on the spot dalam kapal terbang AirAsia.

Nampak macam tak banyak tapi sebenarnya sudah cukup untuk mengisi perut ketika dalam perjalanan.

 
Comments

39 komentar

Dah lama tak merasa makanan dekat pesawat Air Asia... Sebelum ni dapat mekanan free jer, sebab dapat duduk seat depan sekali.. Tapi sekarang ni, bila kena beli makanan sendiri, rasa malas pula nak beli...

pernah naik kapal terbang lagi heee..apa boleh buat harap tahun depan ada peluang

SAYA SEKALI JE NAIK KAPAL TERBANG, ITUPUN KE SARAWAK.. PERGI INDONESIA DAH 2 KALI, TAPI DUA-DUA KALI NAIK FERI.. :)

In Sya ALLAH dapat naik kapal tebang, AMIN~.

Naik ferry pun syok juga boleh tengok laut.

untung tu dapat makanan free. Jimat kos.

cuti sekolah masa terbaik untuk melancong..terbaik punya!

Memang berbaloi bila tengok portion ayam dia begitu banyak sekali :D

Wah lama betul bercuti selamat bercuti..

ayam dia memang sedap rasa macam nak lagi.

percutian paling lama setakat ni.

betul tu. percutian bersama keluarga memang terbaik.

perghh! aku pernah naik flight, diorang order makanan, ehh offer, tapi mahal gila. lebih baik tahan lapar. sekali sekala boleh laa.

p/s: merantau dengan kitorang takde ke bro? hehe

naik flight sekali sekala boleh order makanan kat pesawat. Bukan selalu. haha

adoiii, ni yg rasa lapar tgk makanan ni, lagi lagi yang nasi ayam tuh

Nasi lemak dengan mee goreng mamak dia pun sedap. Masa g KK haritu saya order dan merasa semua tu. Tak kesah la orang kata mahal ke apa ke.. yang penting kita dapat merasa.. sekali pun cukup la.

perghh mengiurkan.. aku tak makan lagi hari ni.. Bestnya kau asik travel je.. Bila la aku nak bawa mak aku gi jalan2.. hoho

wah best bila ada pengalaman seronok membacanya ;)

ALHAMDULILLAH, tak adalah selalu travel. rezeki bersama keluarga.

best bila kita dapat pengalaman makan dalam pesawat.

mee gorang mamaknya memang sedap.. sekali kala boleh la makan.

sekali sekala kurang makan bagus juga maa..

wow.. bestnya cuti.. emsti byk pengalaman nak kongsi nih.

Menarik juga tengok ansi Ayam tu :D

ansi ayam ya..hahaha. bukan menarik je, sedap sekali.

memang banyak pengalaman yang hendak dikongsikan.

makanannya sedap bro,
pelayanan di air asia juga cukup bagus
itu menurut saya sih

kebanyakan makanan di airasia semuanya sedap.

SA suka nasi lemak Pak Nassier...heheheh

Sebelum ni pernah dengar cerita yang makanan Air Asia punya kureng sikit rasanya. Tapi itu mungkin cerita duluuuu, sekarang dah improve banyak kot.

owh dulu mungkin dari pembekal lain, sekarang dah bertukar. Kebiasaanya makanan akan bertukar menu dari masa ke masa.

Mmg sedap2 makanan tu.. semoga ceria selalu.. :)

saya jarang makan seperti itu,tapi kayaknya itu enak banget...

seronoknya bercuti :)

makanan AirAisa boleh tahan sedap. sy pun pernah try nasi ayam tu.
tempahan secara online lebih jimat, kan?

Belum pernah lagi makan makanan yang di jual oleh AirAsia.. mungkin tunggu kalau ada perjalanan jauh baru la beli makanan.. sedappp tu chicken rice.. boleh tergoda kalau orang duduk sebelah makan hahahha :P

Memang boleh tergoda siapa yang duduk sebelah tapi kami duduk bersama keluarga. Semua makan. Cuma baunya je lah mungkin membuatkan orang lain lapar..hehe

tak pernah lagi rasa nasi ayam kat airasia tu. nasi lemak aje pernah.

Join in the Vancouver HCG Weight Loss diet program with Drlederman and live a healthier and beautiful life.
But If you are trying-to-conceive , every time you miss
your period, your hopes that you are now finally pregnant go up.

Organic lotions tend to have a lot of ingredients that the average person can recognize.


EmoticonEmoticon