Bebelan Untuk SirapLimau.com - adarain

Tuesday, 14 January 2014

Bebelan Untuk SirapLimau.com

Tentang siraplimau.com


Siraplimau.com yang berstatus WP 0/10 dan Alexa Rangking ialah 100, 597 merupakan sebuah blog yang mendedahkan kisah sebenar kehidupan wanita serta realiti kehidupan perkahwinan pada masa kini di Malaysia dengan bertemakan "segar lagi menyegarkan".

Tidak terbatas hanya di surat khabar mahupun majalah, blog ini juga turut diwujudkan ruang untuk untuk berkongsi cerita, pengalaman dan pandangan yang berkaitan dalam kisah rumah tangga.

Satu blog yang baik kerana berkongsi cerita serta tips-tips berkenan dengan rumah tangga dan ini sedikit sebanyak dapat membantu pembaca mengetahui kisah sebenar yang berlaku dalam rumah tangga pada masa kini. Di samping itu, dapat membuat persediaan rapi dalam menghadapi alam rumh tangga yang sebenar dengan membaca blog tersebut.

[caption id="attachment_1323" align="aligncenter" width="377"]Bebelan Untuk SirapLimau.com screenshot penuh siraplimau.com[/caption]

Ulasan Tentang SirapLimau.com


Domain
Nama domain siraplimau.com yang ringkas dan mudah diingati oleh pengunjung yang bertandang ke blog ini.

Tapi apakah kaitan siraplimau.com dengan kisah rumah tangga.  Mungkin rasa sirap limau ni ada masam - masam manis yang mungkin ada kaitan dengan kehidupan dalam berpasangan. Seperti kisah P.Ramle dengan filemnya iaitu masam-masam manis, adakala kita suka, gembira, marah, gaduh, merajuk dan sebagainya.

Wah! pandai pula aku bermain eksperimen tentang kaitan siraplimau dengan kisah rumah tangga.

Tema Warna & Reka Bentuk
Nampaknya blog ini suka berlip-lap dengan bertukar warna. Sekejap warna biru dan sekejap lagi warna merah. Mungkin masih mencari warna yang sesuai selaras dengan tema rumah tangga. Bagi pendapat aku sendiri, merah seperti yang ada sekarang lebih sesuai berbanding warna-warna yang lain.

Reka bentuk template blog yang sangat kemas dan loading blog ini pula sangat pantas. Dengan kepantasan blog untuk loading memudahkan pengunjung untuk membaca tanpa perlu menunggu blog untuk loading walaupun internet lambat kerana blog ini tidak terlalu banyak widget.

Tidak Update Di Laman Sosial
Blog ini mempunyai laman sosialnya sendiri tetapi hanya facebook sahaja yang aktif berbanding laman sosial yang lain iaitu twitter dan Google+. Harap dapat selalu mengemaskini status agar pembaca tidak ternanti-nanti dengan entri yang terbaru.

Di samping itu, dapat bermesra dan mendengar luahan daripada pembaca yang mungkin mempunyai masalah yang sama.

Siapa Penulis SirapLimau.com
Adalah lebih elok disertakan biodata penulis agar pembaca dapat mengetahui latar belakang penulis dan ini dapat menambah keyakinan pembaca untuk terus berkunjung lagi untuk membaca entri yang seterusnya tanpa ragu-ragu.

Kesimpulan


Pandangan secara keseluruhan untuk blog ini sangat simple, kemas dan penuh dengan maklumat tentang rumah tangga.

Cadangan untuk blog ini agar memperbanyakkan maklumat berkenaan bagaimana mengecapi kebahagiaan antara suami isteri. Aku percaya ada banyak maklumat yang boleh dikongsikan bersama dan tidak tertakluk hanya pada permasalahan sahaja. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.

Semoga Siraplimau.com terus MAJU!
Contest Review Blog SirapLimau.com ini dianjurkan oleh Encik Titan dan ditaja oleh SirapLimau.com dan Tareeq Al Jannah
Comments

41 komentar

tak habis teroka lagi blog siraplimau.com , tengoklah jap-jap lagi ke...=)

ohhh...siraplimau yea....boleh terjah nie.....tapi rasanya pernah terjah sekejap hari tu....

Ada kontes nampak gayanya huhu good luck bro :)

Satu bebelan yang bagus untuk masa depan blog Sirap limau. . Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang contest ini. .

semoga sukses bro untuk kontes Review Blog SirapLimau.com

Assalam
Belum pernah meninjau ke sana. Insyaallah lepas ini . Terima kasih ya info

Bebelan yang menarik, ringkas dan padat! Semoga berjaya.

Terima kasih, jadi pemenang tu memang takkan.Sekadar memberi sokongan dan memenuhkan post je :)

Waalaikumussalam, dipersilakan untuk meninjau blog tersebut. :)

saya juga ikutan mas, sekedar ikut meramaikan sahaja

Hehe..betul tu..themes sirap ni agak kemas dan senang hati mata menatapnya..hehe

Review yang ringkas dan menarik. Good Luck, ya...

Selamat berjaya bro! Mana tau, ada rezki utk bro nanti

ambe jugak yg tak siap2 karang entri ni..hehe

p.s- baru tahu siapa pemilik blog siraplimau.com =)

bebelan yang seronok untuk dibaca..semoga beroleh kejayaan kelak!

review yg details...niche blog siraplimau ni mmg hot..good luck!!
dah selongkar entry cuma belum ada mood nak mengarang entri lagi...

blog yg berpotensi nih :)
skrg ramai yg dok cari maklumat ttg kekeluargaan :)

Ramai juga yang join contest ni ye..good luck bro.

Banyak jumpa pasal sirap limau nih ;) Goodluck Adarain! Hihi

ohh..membebel ye. haha..

okeh. apapun, terima kasih sebab berminat sertai contest review sirap limau. Nanti aku update kat senarai peserta.

semoga berjaya yea..... dan dalam masa yang sama team sirap limau pun kena terjah / blogwalking rakan blog yang lain

tak pernah pulak singgah sirap limau nie..boleh laa singgah sana nanti...

Regards,
-Strider-

moge berjaye bro.... nk join gak, tunggu mase nk bt entri...

ada contest lagi nampaknya
semoga berjaya, bro

rasanya macma pernah dengar pasal blogger sirap limau :)

bagus blog ini ktengahkan isu suami isteri harap akan berkembang masa hadapan lagi.

Dari contest review yang sama..:)

Good luck ya!

tak pernah lagi jejak ke blog siraplimau ni...good luck yer

pertama kali singgah ke siraplimau

Good luck, belum ada kelapangan nak join sekaki geng siraplimau.com ni :)

fuhh..sangat terperinci nih..

kalau dah masuk kontest mesti terjah lama-lama..untuk cari bahan tulis entri

ade point yg sependapat dgn aku... aku pun join gak.. good luck !

Hampir kesemuanya ada point sama. hehe.

good luck ya :)
amal singgah sini.. selamat petang..
moga dipermudahkan rezekii... aamiiiin...


EmoticonEmoticon