Custom Made Sticker Kereta - adarain

Wednesday, 22 January 2014

Custom Made Sticker Kereta

Custom Made Sticker Kereta


Contest Seo Custom Made Sticker Kereta telah dianjurkan oleh Farisya Anastasyia dengan kerjasama Car Stickers Malaysia bersama beberapa rakan blogger lain . Pelbagai hadiah menarik menanti mereka yang berjaya memenangi contest SEO custom made sticker kereta antaranya ialah penginapan selama 3 hari 2 malam sumbangan Car Stickers Malaysia serta wang tunai juga turut disediakan untuk pemenang Custom Made Sticker Kereta nanti.



Fungsi Custom Made Sticker Kereta


Sticker bukan sahaja untuk roadtax ataupun L/P malah sticker juga boleh ditampal dalam pelbagai bentuk mengikut citarasa pemandu tersebut. Berikut adalah fungsi custom made sticker kereta:


Sticker Sebagai Hiasan 
Sticker bertujuan untuk mencantikkan hiasan sebagai tambahan pada kenderaan tidak kira sama ada pintu, cermin atau part-part lain pada kenderaan. Jika pemandu pandai menggunakan sticker pada kenderaan maka cantiklah hiasan kereta tetapi jikalau sebaliknya berlaku maka buruklah pandangan pada hiasan tersebut.


Terlalu banyak sticker pada kenderaan pun boleh menyakitkan pemandangan orang lain ketika memandu sebenarnya. Mungkin terlalu fanatik dengan sticker yang cantik-cantik. Tak tahulah mungkin trend sekarang di mana saya lihat kebanyakkan kereta, pemandu gemar tampal sticker yang berwarna-warni pada beberapa tempat seperti contoh di bahagian tempat isi minyak dan adakalanya di bahagian bonet. Bagi saya kurang menarik dengan berwarna-warni malah memburukkan lagi hiasan pada kenderaan.


Sticker Sebagai Peringatan
Ya, sticker juga sebagai peringatan. Contohnya,  sticker L/P bagi mengingatkan bahawa pemandu ini masih baru belajar dan pemandu yang lain akan alert dengan sticker tersebut. Begitu juga toadtax, sebagai peringatan untuk mempebaharui roadtax pada masa akan datang nanti.


Bukan setakat sticker roadtax mahupun L/P, malah kebanyakan kereta sekarang sudah menampal sticker yang berbentuk melarang seperti sticker melarang merokok, melarang makan di dalam kereta dan sebagainya. Itu juga di ketegorikan sebagai peringatan kepada pemandu serta penumpang kenderaan agar tidak melakukan perkara yang terlarang.


Sticker Sebagai Promosi
Sticker bukan sahaja untuk hiasan semata-mata malah sticker juga boleh dijadikan sebagai bahan promosi. Sebagai contoh, seperti yang anda lihat sticker di bawah. Sticker tersebut telah memperomosikan barangan bedding collection kepada orang ramai. Ini sebagai salah satu teknik promosi kepada orang ramai untuk membeli barangan tersebut. Teknik promosi tidak terhad kepada satu tempat sahaja malah di mana-mana tempat selagi pemandu memasang sticker pada kereta yang sentiasa bergerak di mana-mana sahaja.




[caption id="" align="aligncenter" width="500"]Custome Made Sticker Kereta sumber dari instagram[/caption]

Review Design Custom Made Sticker Kereta


Custom Made Sticker Kereta menyediakan sticker yang sangat menarik kepada pemandu kereta yang tidak terhad kepada sticker road tax sahaja malah sticker lain seperti gambar di atas.


Berikut adalah beberapa review design custom made sticker kereta di atas:


Pilihan Warna
Sticker tersebut sangat kreatif dengan gabungan warna hitam dan putih malah diserikan pula dengan hiasan corak yang sangat menarik.


Terasa Kekosongan
Sticker yang berlatarbelakangkan warna putih agak rasa kekosongan dan mungkin boleh meletakkan corak atau gambar bagi menceriakan sticker di atas. Gunakan ruang ada dengan sebaiknya.


Font
Kadang-kadang ramai yang memilih font yang kurang sesuai untuk diletakkan sebagai bahan promosi dan memilih font yang terlalu bercorak seperti font angry bird, beyond sky dan macam-macam lagi. Seeloknya, pilihlah font yang ringkas seperti open-sans atau arial.  Namun, pilihan font untuk sticker di atas amat sesuai dan jelas untuk dilihat orang ramai dan font yang digunakan pun sesuai dengan tema Classic Home Decor.


Susunan Gambar
Tertarik dengan susunan gambar untuk bedding collection akan tetapi kalau boleh cuba diseragamkan gambar bedding collection, kalau bedding collection itu mengarah ke kiri maka semua gambar bedding collection pun perlu mengarah ke kiri agar nampak lebih kemas dan tidak serabut. 


Instagram
Mungkin si pemilik sticker ini mempunyai dua sahaja bahan promosi selain sticker iaitu Blogger dan Facebook. kalau boleh cipta satu laman akaun Instagram yang sekarang semakin popular di Malaysia dengan meletakkan gambar-gambar yang menarik  ke dalam akaun instagram. Gambar yang menarik juga adalah salah satu tarikan buat pengunjung untuk membeli bedding collection.



Tempahan Custom Made Sticker Kereta


Ingin membuat sebarang tempahan boleh rujuk seperti yang tertera di bawah:


No Telefon:010-2255485 / 012-6953385
Fanpage: Car Stickers Malaysia
Instagram Car Stickers Malaysia: car_stickers_malaysia.
Servis: Printing car Sticker dan sticker biasa





Contest SEO Car Stickers Malaysia ini di anjurkan oleh Farisya Anastasyia dan ditaja oleh Car Stickers Malaysia, Job Vacancies in MalaysiaWanita Mutalibprettyqalesya.blogspot.comFarid LahamMahaMahuJamian SarifEraz FadliKamil SallehBrado KapakLiyanahotlipscorner.com dan Hanny Abdullah


Comments

73 komentar

wah keren nih mas, ikutan juga, saya hanya partisipan saja mas, sekadar ikut meramaikan

Ramai juga yg join Contest SEO ni, sengit nampaknya... Semoga berjaya!

oh, tengah mencari idea nak karang ayat... entah sempat join entah tidak contest nih... hurmm~

bagus contest begini untuk uji kehebatan blog masing-masing untuk kuasai ilmu SEO.Semoga berjaya bro!

wow.. dapat car stiker yg ada tulis nama blog lepas tu tampal kat keta... best gak nih

Lately byk betol contest tp aku tak de byk masa nak karang ayat. Huhu...

All the best bro!

INSYA ALLAH, semoga dipermudahkan untuk mengarang. :)

All the best Bahrain.. Good luck.. :)

Hadiah menarik, promosi pun mantap.. Nak buat tetapi kering idea.. huhu

kena lekat sticker ni pada tempat yang tidak menghalang pandangan semasa memandu..

Honestly, dulu2 kawe suka tempek sticker kat kenderaan.. Sekarang ni kalau boleh mau plain jer..tak de apa-apa langsung.. Hmmm..

Macam menarik je kontes ni. Mesti saingannya sengit. Semoga berjaya.

nak buat sticker gambar sendiri lah.. mantap!!!

buat sticker pastu letak kat kereta.
berhenti kat trafik light mesti org tgk.
tu kira dah promosi blog secara offline..hehe

macam-macam sticker pun boleh. :)

Memang lagi popular lah dengan gambar sendiri. ;)

menarik design stickernya kan bahrain..ada bermacam design..juz pilih mana yg kita suka jer...ala2 beli kek raya tu..hihi..main tunjuk2
part beznya kita blh design sticker sendiri...wah..tu yg kasi unik tu...lain drpd org lain nyer..terbaek!
gdluck buat bahrain utk kontes ni..yumida pun turut join..all d bez buat kita berdua..

memang menarik design yang ada pada isntagram. Tak pernah boleh buat custome made sticker macam tu. Itu dah kira kreatif. Terima kasih dan semoga berjya untuk kita bersama-sama :)

good luck untuk contest ini ;)

hai salam. tq dtg singgah blog liz, tq juga bg pendapat. Mesti sbb nmpk mcm xmatang je blog liz sbb ada paying paying tu ye? Btw perempuan shopping macam tulah, mesti da biasa teman gf shopping yer.

pkongsian yg mnarik bro..smakinbtambah ilmupngatauan pasai aksesori kareta :)

waalaikumussam. takdelah sampai tak matang. hehhe

dah ckup panjang dan juga teratur dah nih.. fokus off page seo pulak bro.. huhu

Nasib bro tegur kalau tak memang tak perasan.

aku penah terpikir nak buat sebenarnya tapi still tengah pikir2 lagi..kalau tak silap nak buat custom macam nie ada minimum order kan??hehehe

Regards,
-Strider-

macam best saya akan cuba untuk buat hu...

ada rasanya boleh berhubung dengan mereka melalui laman sosial yang saya berikan di atas.

Menarik... Ok nanti boleh roger

menarik jugak...kalau letak sticker blog..agak2 kelakar tak?hihihi...good luck

tak kelakar. lagi bergaya. :)

Gud luck bro..hehe..semoga ada tuah untuk anda..hehe

Hurm.. I wonder if I should make one to promote my blog xD
haha

Assalam
Selamat berkontes ya Encik Bahrain. Semoga beroleh kejayaan ya.

Waalaikumussalam. Terima kasih. :)

menarik ulasan ni. aku jenis tak pandai review. serius cakap. hehe. tapi asal boleh jela. semoga berjaya bro.

Aku main hentam sahaja review ni. Entah kena ke tak. terima kasih :)

Mantap!! Semoga berjaya bro..Saya pun dah join. ^__^

woahhh kalo dpt sticker customade siap ada link blog sempoi gak :)

memang sempoi market tinggi tu nanti.

Terima kasih ya :) semoga berjaya ya saudari aina :)

Assalamualaikum
Singgah dari segmen yang sama :)

http://www.azhafizah.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html

Waalaikumussalam,
tq sebab sudi singgah sini ;)

cantik....nak order jugak lah...sebelum tu nak tahu harga dulu :D

best pulak singgah kat sini..haha

all d bez saudara bahrain
aah harus pasang sticker kat kereta, kasi promosi
Custom Made Sticker Kereta

shad datang dari segmen sama,
custom made sticker mmg awesome :D
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html

mantap mas , lanjutkan posting2 menariknya mass , salam sukses


EmoticonEmoticon