Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap

Kek Lapis Sarawak yang popular di sawarak merupakan kek tradisional suku kaum di Bumi Kenyalang yang mendapat sentuhan moden dari segi penampilan yang cantik dan mempunyai pelbagai rasa yang tersendiri. Inilah keunikan kek Lapis Sawarak.




[caption id="attachment_2232" align="aligncenter" width="700"]Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap kek Lapis Sarawak[/caption]

Kek Lapis mempunyai mempunyai rasa yang berbeza mengikut citarasa pembuatnya. Antara perisa Kek lapis yang ada ialah Oreo, Cheese, Coklat, Blueberry, Nescafe, Strawberry dan sebagainya.


Kek lapis kebiasaanya dihidangkan ketika waktu perayaaan seperti hari raya ataupun di kala Majlis tertentu seperti hari jadi, kenduri dan sebagainya. Tambahan lagi, Kek Lapis sesuai sebagai hidangan di waktu petang sambil menikmati kesegaran bersama kawan-kawan dan keluarga.



Kek Lapis Sarawak Bersama ChocoSweeties 


Saya adalah salah seorang penggemar Kek lapis Sarawak kerana rasanya yang sedap dan manis. Perisa yang saya suka makan ialah campuran coklat cheese, Oreo, Horlick dan Blueberry. Berikut adalah gambar contoh gambar kek Lapis sarawak.




[caption id="attachment_2224" align="aligncenter" width="700"]Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap Kek Lapis perisa Oreo. sumber gambar dari Chocosweeties[/caption]

Bagi anda yang ingin membuat tempahan Kek Lapis Sarawak, anda bolehlah buat tempahan melalui ChocosweetiesChocosweeties Homemade telah banyak menerima tempahan yang banyak dan menjadi pilihan orang ramai terutamanya di kawasan Bandar Johor Bahru.




[caption id="attachment_2226" align="aligncenter" width="700"]Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap Kek Lapis Masam Manis[/caption]

Harga yang ditawarkan juga sangat murah dan berbaloi dengan rasanya yang cukup sedap ditambah pula dengan dekorasi yang cantik serta kemas.


Dengan mengambil tagline chocosweeties, 'Once U Get, U will Never Forget'. Tak cuba mana tahu, sekali makan pasti nak lagi. Kepuasan Pelanggan Kepuasan Chocosweeties.



Berikut adalah harga Kek Lapis Sarawak mengikut saiz:



  • Saiz S - RM30.00

  • Saiz M - Ram50.00

  • saiz L - RM80.00


Habis macam mana yang duduk jauh yang luar dari Johor bahru... tak yah risau boleh pos kek lapis.. Sebab kek lapis ini tahan lama.. Saiz s pun kalau makan pun dah kenyang. hehe

Kek Lapis dari Chococosweeties dijamin halal dan merupakan buatan tempatan yang pakar dalam pembuatan homemade cake. Selain itu, Chocosweeties juga menerima tempahan kek, Cup Cakes sempena perkahwinan dan hari jadi.



Hubungi


Tempahan boleh boleh dilakukan dengan menghubungi No.tel : 0193707264/0177482708
Facebook : https://www.facebook.com/chocosweeties/
Instagram : CS_Bakery
(Tempahan boleh dilakukan hanya sekitar kawasan bandar Johor Bahru)

Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap Reviewed by adarain on May 29, 2014 Rating: 5

32 comments:

  1. Sedap..kita suka kek lapis..kalau pergi serawak, mesti beli banyak-banyak..

    ReplyDelete
  2. Kek lapis dan Serawak memang tidak boleh dipisahkan! Yang asli dari Serawak juga yang paling sedap!

    ReplyDelete
  3. kek lapis sarawak mmg istimewa

    pilihan sy perisa coklat + cheese

    masam manis pun sedap juga

    ReplyDelete
  4. Kalau yang tak makan manis memang tak boleh makan banyak2 kek lapis sarawak ni. Selalu rasanya agak manis jugakkan.

    ReplyDelete
  5. Kebanyakkan semuanya kek lapis sarawak memang manis. Kena jaga pemakanan.

    ReplyDelete
  6. Kek lapis kat sarawak memang tak sah kalau tak beli.

    ReplyDelete
  7. Memang faverit aku kek lapis original dari Sarawak nie.

    ReplyDelete
  8. Memang sedap kek lapis. pada hari raya kek lapis ni adalah kek yang mesti ada di hidangkan.

    ReplyDelete
  9. kek lapis sarawak memang sodap, kek yang tradisional yang eklusif.

    ReplyDelete
  10. Tengok... Penampilan dia tu buat saya tak senang duduk jadinya..hehe..dah lama tak makan..last makan beberapa tahun yang lepas..

    ReplyDelete
  11. kek lapis Sarawak perlu dimakan dalam kuantiti yang sedikit..lagi sikit lagi sedap!

    ReplyDelete
  12. Biasanya kalau nak beli kek lapis Sarawak yang murah, saya kena menyeberangi water front Kuching.. kat sana boleh dapat garga kek Sarawak semurah RM10.. tapi ini semua cerita lama. .. kalau harga dekat semenanjung RM30, kira murah dah tu..

    ReplyDelete
  13. Kek Lapis serawak... my pevverettttt...
    yami3x...

    ReplyDelete
  14. Alamak...teringin pula nak mkn kek lapis ! Gambar2 mmg hebat! :D

    ReplyDelete
  15. kek menarik ,rupanya menarik dan cakap dilihat

    ReplyDelete
  16. kek lapis Sarawak memang serius sedap...kalau mengadap ni kejap je habis..hee

    ReplyDelete
  17. macam menarik jer kek lapis serawak nie....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. macam2 jenis rupanya kek lapis yang ada

    ReplyDelete
  19. ada banyak jenis kena pandai pilih, ada sebahagian kek lapis tak kena dengan selera tekak kita.

    ReplyDelete
  20. Itu belum rasa lagi, kompom nak lagi. ;)

    ReplyDelete
  21. Itu belum lagi kalau dibawa tempat kerja ataupun asrama, kompom cepat habis sekelip mata.

    ReplyDelete
  22. amal pernah makan sekali.. tapi sikit je la.. classmate daripada sarawak yg bagi... memang sedap.. tgk gmbar yg kedua tu pun nmpk sedap..


    amal singgah sini.. moga tuan blog dimurahkan rezekiii..aamiiin

    ReplyDelete
  23. kalau tak sedap tu lidahnya tu memang masalah tu. hehe :)

    ReplyDelete
  24. Kek lapis Serawak,... kalau di Indonesia seperti Kue lapis,hem... enak juga itu gan,tapi kalau yang punya asli serawak pasti lebih seru

    ReplyDelete
  25. owh, ya memang enak. Sudah pasti tempat asal pasati asli dan sedap. :)

    ReplyDelete
  26. pasti sangat enak sekali,perut akan benar2 di manjakan dengan Kek lapis Serawak

    ReplyDelete
  27. Tahun ni tak wat biz kek lapis..sibuk komitmen lain huhu..

    ReplyDelete
  28. Beli jangan tak beli. Rasa jangan tak rasa. Kek lapis Sarawak memang sedap...

    ReplyDelete
  29. […] Kek Lapis Sarawak Murah Dan Sedap […]

    ReplyDelete

Powered by Blogger.