Macam Mana Nak masuk Group whatsapp Kalau Terleft - adarain

Friday, 13 March 2015

Macam Mana Nak masuk Group whatsapp Kalau Terleft

Payah juga kalau nak masuk group Whatsapp kalau terleft. Kadang-kadang orang jadi confius padahal nak clear conversation tetiba ter-klik delete group. Perkara ni terjadi apabila orang baru nak kenal dengan dunia Whatsapp.


Ada beberapa sebab kebanyakkan orang suka left group Whatsapp antaranya seperti berikut:




  1. Dimasukkan dalam group whatsapp tanpa pengetahuan ahli.

  2. Terlalu banyak Conversation di dalam group dari pagi sampai malam.

  3. Terlalu banyak media (gambar or Video) yang dikongsikan dalam group whatsapp

  4. Merajuk sebab ahli tak beri respond or ada tulisan yang mengguris perkataan.

  5. Conversation luar dari topik asal.

  6. Coversation yang terlalu 'ghairah' seperti hal politik.

  7. Nak Jimat Battery katanya sebab tu left.


Boleh rujuk [DISINI] kenapa orang suka left group.

Macam Mana Nak masuk Group whatsapp Kalau Terleft

Kalau nak left group lebih elok beritahu pada ahli nak keluar dari group. Tak adalah mereka kecik hati kalau ada yang left group tanpa sebab.

Macam mana nak masuk Group Whatsapp kalau Terleft?


Mungkin beberapa orang akan rasa menyesal sebab left group dan rasa sunyi pula tak ada group whatsapp. Jadi macam mana nak masuk Whatsapp kalau dah left group atau terleft group?


Tak ada solution kalau dah terleft group melainkan korang ada simpan no telefon ahli group ataupun no tel admin group untuk dimasukkan kembali.


Sebab itu kalau masuk dalam Group whatsapp pertama kali yang perlu dibuat adalah :




  1. Cari siapa admin group kat bahagian info group Whatsapp.

  2. Kemudian, simpan no telefon admin group senang kalau ada masalah seperti terleft group boleh rujuk pada no admin group untuk dimasukkan kembali. 


Aplikasi yang memberi saingan terhebat whatsapp. klik [DISINI]

 
Comments

19 komentar

oo gitu yer.. kalau tanpa get throught admin boleh ke masuk balik dalam grup yer

tak boleh masuk group tanpa melalui admin sebab hanya admin group je yang boleh add dan remove ahli dalam whatsapp :D

Ingatkan ada cara tambahan lain untuk masuk group balik jika ter"left" :)

tak ada cara tembahan lain setakat ni. :D

kadang kadang nak clear conversation tapi tertekan leave group.

Paling tak best kalau bagi budak-budak kecik main hp sekali dia left group

Minta admin masukkan balik hehe :)

left group klu group tu syp jer..hehe..

haha, senyap salah bising sangat salah. hehehe

Budak kecil pantang kalau tengok nampak hp. haha.

Aah kalau 'terleft' memang patut rujuk pada admin la, kalau nombor admin pun tak simpan makanya 'tak boleh nak nolong' la...

kalau ahli group banyak cerita ngumpat
elok left je la

Haha! Suspen betul. Ingatkan ada cara lain. LOL

Hahaha, banyak sangat conversation pun buat Mek ila pening apatahlagi group yang penuh dengan gambar dan video. Bila telefon hang, keluar sekejap dan minta admin add balik.

haha, memang tak ada cara lain.

selalu..orang lain yang add aku masuk group diorang.

aku plak..tak reti nak left group. haha..

jadi silent reader jerla... hehe

Thanks kerana merujuk artikel saya :)

ingatkan dapat masuk tanpa admin td. hehe


EmoticonEmoticon