Fakta Tentang Korea Selatan Yang Tidak Diketahui - adarain

Thursday, 12 March 2015

Fakta Tentang Korea Selatan Yang Tidak Diketahui

Teringin nak pergi ke Korea Selatan ni semua terpengaruh dengan drama korea sebab dia punya latar belakang or suasana dalam babak sangat menarik dan cantik. Tak dapat pergi Korea Selatan, pergi Jepun pun jadilah. :D

Fakta Tentang Korea Selatan


Berikut adalah Fakta tentang Korea Selatan Yang tidak diketahui. Info Kopi Pasta dari Malaysian Backpackers Club

Fakta Tentang Korea Selatan Yang Tidak Diketahui

  1. Cara paling senang nak master bahasa Korea adalah mengunnakan perkataan sayo-sayo-sayo and nida-nida-nida dibelakang sentence.

  2. Generasi tua tak pandai English, generasi muda bole la sikit-sikit.

  3. Rambut mak cik2 kat sana adalah menggerbang! Semua satu pesen ja.

  4. Makcik2 and pakcik2 kat sana mengumpat ni disable seat yg disediakan di setiap hujung coach.

  5. Walau penuh macam mana train, org di Seoul ada civic. X kan duduk di seat hak priority.

  6. Golongan tua tahu kat mana seat diorg.

  7. hi-speed internet up to 5G LTE.

  8. Tak perlu bawa simcard. Internet dimana2

  9. Nak swipe cc best, skali swipe resit trus print. Tak perlu loading nak tunggu approval.

  10. Train charge per entry gate bukan exit gate unlike di Malaysia or other countries

  11. Jalan tren dia up to negative tujuh (-7) di bawah Tanah!!! Can u imagine!

  12. Gate exit metro up to 9 gate! So make sure u know which gate u would like to exit

  13. Facial product is really ubiquitous and cheap!!! Hampir semua tempat ada Natural Republic, The face shop, Tony Moly

  14. Dalam hotel sediakan 80% ada lah product utk lelaki!! Awwwww!

  15. Lip balm kaler merah adalah utk lelaki berbibir munggil

  16. Diorg berak, tisu swipe buang dlm tong sampah!!! Yucccckks!!!

  17. Taxi siang 100 won per 1000 count. Malam 120 per 1000 count

  18. Kedai kopi mewah paling byk di Gang Nam

  19. Orang di Gang Nam sangat berbeza berbanding di tempat lain seperti di Itaewon, myeong dong, dongdaemun. Gang Nam lagi exclusive.

  20. Building di Gang Nam mcm US

  21. Kat mana-mana je ada product samsung

  22. Lotte Mall paling besar dr segi branding

  23. Ticket utk movie just guna screen je. Tak perlu counter

  24. Movies dia sangat outdated. Lembab nak masuk pasaran. Contoh : Movie Kingsman ditayangkan Malaysia Bulan Februari tapi Korea Selatan bulan May baru ditayangkan.

  25. 4 tempat tumpuan rakyat malaysia: Itaewon, Hard Rock Cafe, Nami Island, Incheon Airport

  26. Currency Exchange susah nak terima ringgit

  27. Udara dia versi lembab dan kotor.


 
Comments

9 komentar

fakta ttg intenet tu yg cool.. kalau ada rezeki nk pergi gk korea..hihi

Fakta yang memang kena masuk dalam NOTES ni...

Best bila dengar tentang teknologi nya tapi in term of udara, hygiene.. alamak hehe

Kelajuan internet depa memang mengagumkan! Huhu

Tambahan:

Muka dan rambut orang muda pun sepesen gak. Ramai yang plastik. Haha

paling terdenganr bagus tuk internetnya ada dimana-mana kecepatannya lagi luar biasa

bab internet tu memang gua kagum la.

ya memang bagus negara di sana kerana di setiap tempat ada internet.

fakta yg sgt menarik. post ni mmbuatkan ramai org akan prgi ke korea. huhu

Terbaiklah admin,,, terasa nak pergi melawat Korea Selatan je.. bawak family pegi holiday...mesti seronok..
in Shaa Allah Malaysia pom akan jd mcm ni one day,...
#lookforward


EmoticonEmoticon