Mahu Jadi Pemimpin Baik Maka Belajarlah Dari 'Alat Kemaluan Lelaki'

Bukan senang nak jadi pemimpin yang baik dan berkerja malah disegani oleh orang ramai. Amanah yang dipikul oleh pemimpin sangat tinggi kerana perlu bersikap adil dengan anak-anak buah atau rakyat yang terlalu ramai serta memenuhi kehendak serta kepeluan mereka juga membimbing mereka ke arah yang betul.


Jadi bagaimana ingin menjadi pemimpin yang baik?


Berikut adalah perkongsian hasil whatsapp dari rakan dan tak dapat dipastikan sama ada sumber ini dari Prof Idrus Shahab adalah betul atau pun tidak tetapi perbandingan yang dilakukan ada logiknya juga, :D



Apa kena Mengena Pemimpin dengan Alat Kemaluan Lelaki?


Prof. Idrus Shahab, pakar management Universitas Indonesia jurusan psikologi anatomis, berkata: "Jika ingin menjadi pemimpin yang baik dan berjaya, maka belajarlah dari Alat Kemaluan Lelaki" :-


Mahu Jadi Pemimpin Baik Maka Belajarlah Dari 'Alat Kemaluan Lelaki'




  1. Tidak pernah menonjolkan diri tapi tampil paling depan saat diperlukan.

  2. Ada ketikanya keras, ada ketikanya lembut (mengambil tindakan mengikut situasi semasa).

  3. Mampu membantu melahirkan Generasi modal insan pelapis.

  4. Boleh "menyerang" pihak lawan sambil tetap memberi kebahagiaan dan kenikmatan.

  5. Walau terjadi pergeseran antara kedua belah pihak, namun pada akhirnya semua bahagia.

  6. Setelah mencapai kejayaan, kembali bersikap menunduk, tidak berbesar kepala serta mengecilkan @ merendah diri. Tidak membangga dengan kejayaan.


Sudah pasti kita akan sentiasa dikenang oleh lawan sebagai pemimpin yg super power.


Aku baca perbandingan di atas rasa nak gelak tak tahulah kalau korang pun rasa nak gelak gak. :D

Mahu Jadi Pemimpin Baik Maka Belajarlah Dari 'Alat Kemaluan Lelaki' Mahu Jadi Pemimpin Baik Maka Belajarlah Dari 'Alat Kemaluan Lelaki' Reviewed by Adarain Channel on April 29, 2015 Rating: 5

10 comments:

  1. hahahaha.. memang betul tu..
    orang dah kawin mesti tau ni

    ReplyDelete
  2. perbandingan yang kreatif...saya suka kalau ianya diberi huraian lebih detail lagi..nak gelak tapi tak jadi.

    ReplyDelete
  3. hebat2... pemikiran yang sangat advance..hehe

    ReplyDelete
  4. bapak lawak, tapi memang ada banyak kebenarannya! :)

    ReplyDelete
  5. betul sekali tuh pepatah sangat mendalam nasihatnya

    ReplyDelete
  6. pepatah yang sangat bagus sekali,,, walaupun bahasanya agak seronok sedikit...hehe

    ReplyDelete
  7. mendalam betul betul ni.. hehhh

    ReplyDelete
  8. Okay.. tiba2 aku berbangga dengan kemaluan aku.hahaha

    ReplyDelete
  9. Haha..mau tak gelak..first time baca artikel macam ni..haha..terima kasih kongsikan..leh buat panduan ni..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.