Review Movie Animasi Inside Out - adarain

Friday, 21 August 2015

Review Movie Animasi Inside Out

Lama betul tak tengok movie animasi, last tengok pun bulan Mac movie Home.

Jom terjah Movie Inside Out sama ada best ke tak.

Sinopsis Inside Out


Inside Out mengisahkan di mana Riley telah membesar di satu pekan bersama keluarganya. Riley sangat bahagia kerana mempunyai ramai kawan-kawan.


Happiness on Inside Out


Pada suatu hari Ayah Riley telah bertukar kerja di San Francisco dan ini memaksa keluarga mereka untuk berpindah sekali ke San Francisco.


Emosi Riley berubah sejak berpindah ke San Francisco. Tidak se-riang dulu dan merancang untuk melarikan diri ke tempatnya yang dulu.


Tetapi berjaya ke Riley melarikan diri?


======


Emosi Riley telah dikawal oleh 5 emosi iaitu Joy, Sadness, Fear, Disgust dan Anger.


Movie animation Inside Out. Type of Emotion


Satu perkara yang tidak disangka apabila Sadness telah terpegang bebola kebahagiaan milik Joy menyebabkan bebola tersebut menjadi bebola kesedihan.


Berlaku sedikit persefahaman menyebabkan Joy dan Sadness tercampak keluar dari ibu pejabat ke bahagian penyimpanan memori  Riley.


Inside Out


Ketiadaan Joy dan Sadness di Ibu Pejabat telah menyebabkan perasaan Riley huru-hara dek kerana kawalan oleh Anger, Fear dan Disgust.


Dapatkah Joy dan Sadness kembali ke Ibu pejabat yang jauh dari bahagian penyimpanan memori Riley?


Mesti pening sikit baca sinopsis ni kan? Nak tahu kena tengok kat pawagam.



Review Inside Out


Kalau lihat kat trailer Inside Out macam biasa dan tak terlalu menarik untuk di tonton tetapi di sebabkan movie ini mendapat sambutan baik dari luar negara maka pergilah menonton bersama kawan di pawagam.


Memang sangat best dan banyak babak yang tak ditunjukkan ke semuanya dalam trailer Inside out.


Movie yang sangat kreatif sebab idea yang dipersembahkan dalam movie ini sangat unik dan tidak pernah lagi dilihat dalam mana-mana movie lain.


Manusia yang dikawal oleh emosi yang terdiri daripada Joy, Sadness, Fear, anger dan disgust.


Review Inside Out


Sync manusia dengan kawalan sekumpulan emosi yang sangat perfect dalam movie Inside Out.


Movie ni memang banyak babak yang mencuit hati lagi-lagi watak sadness, Tempat bermimpi, tempat fantasi dan banyak lagi.


Movie ni sesuai untuk tontonan umum  :D



Best ke tak Inside Out?

Yes!, best! bagi 4/5 bintang


Comments

6 komentar

Bawak anak-anak menonton wayang, mesti diorang suka..

pandai mereka buat cerita macam ni
budak2 mesti kena fikir banyak untuk dapat pengajaran

kawan say apun ckp best..bila tgk dgn anak2nya..esoknya berubah watak joy semua..
bagus snagt effect mcm ni..wajib tonton ni

tajuk cerita macam cerita hantu.

rare idea dia.

macam ni pun boleh jadi movie eh. haha..

Movie mantap ni,

Kalau mau download banyak file dengan IDM tapi penat klik satu satu ikuti cara ini bro.

http://www.bk43a.com/2015/08/cara-download-otomatis-dengan-internet.html

Terima Kasih


EmoticonEmoticon