Review Movie The Transporter Refueled - adarain

Thursday, 3 September 2015

Review Movie The Transporter Refueled

The Transporter Refueled : Movie franchise kini kembali selepas lama tak muncul dengan kemunculan hero baru. Kali terakhir pada tahun 2008 dan watak hero pada masa itu ialah Jason Statham.



Sinopsis The Transporter Refueled


Movie ini mengisahkan seorang mangsa pelacuran iaitu Anna ingin melepaskan diri dari dunia pelacuran dan memasang strategi bersama tiga (3) rakan yang lain untuk melepaskan diri dan membalas dendam terhadap Arkady Karasov and the geng yang membawa mereka ke dunia pelacuran.


The Transporter Refueled


Anna telah mengupah transporter iaitu Frank untuk memudahkan urusan Anna and the geng untuk membalas dendam terhadap geng-geng Arkady.


Frank menyangka yang dia hanya melakukan tugas yang ringan dan hanya perlu membawa barang tempat yang dituju tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya apabila dia turut terlibat sekali dengan pergaduhan antara geng-geng Anna dengan geng Arkady.


Berjaya ke geng Anna dan Frank membalas dendam terhadap geng jahat Arkady? Berjaya la tapi bagaimana? Kena tengok sendiri la jawabnya.



Review The Transporter Refueled


Boleh ke Movie Reboot The Transporter Refueled 2015 survive tanpa Jason Statham?


Movie ini dilihat seperti mahu menunjukkan kehebatan Kereta Audi S8 yang penuh dengan teknologi canggih seperti bonet dan pintu boleh buka sendiri dengan alat kawalan jauh.


Movie pun tajuk The Transporter Refueled mestilah mahu menonjolkan kereta yang power.


Audi S8 2015


Dalam movie ini juga, Anna dilihat lebih menyerlah dari segi idea misi melumpuhkan aktiviti yang tidak bermoral dari geng Arkady.


Namun, lakonan aksi Ed Skrein tidak menghampakan dan adakalanya cara percakapan si Ed seperti berbisik ke aku sorang je perasan. :D



Best ke The Transporter Refueled

Secara keseluruhan jalan cerita movie ni memang best dan bagi 3.8/5 bintang


Comments

15 komentar

Memang cerita transporter ni menggunakan kereta mewah je kan, canggih pula tuh

aku jarang tengok movie.. tapi transporter time jason stantham tu memang best

bila tengok jason statham berlakon kat SPY, memang gelak dibuatnya.

kalau transporter ni takde dia..rasa kureng sikit la.

haha..

Masa Jason berlakon, nama dia Frank jugak ke?

memang suka cerita aksi mcm ni

belum tengok lagi. adeh banyak pulak cerita nak tengok, tapi masanya tak banyak

pernah menonton movie ini pada version yang pertama dulu..itupun dalam TV je

harap suatu hari dia gunakan kete back to the future tuh..peh baru xmenipu aksinya haha

dah x boleh nak fokus dah skrg nak tgk dvd...huhu

ya, Fraank juga. Cerita bersambung2x mestila nama sama. :D

hang banyak g makan dan berjalan2x mana nak sempat tengok wayang. hahaha

Saya memang suka tengok cerita macam ni..aksi2 tak melampau dan seram..

Sentiasa teruja melihat kereata AUDI ... :)


EmoticonEmoticon