Goosebumps Yang Seram Dan Penuh Lawak - adarain

Friday, 16 October 2015

Goosebumps Yang Seram Dan Penuh Lawak

First keluar movie ni masa 14 Oktober and pada belah siang habis semua movie ni sold out agak hampat kat situ sebab ingat nak tengok siang kebetulan tengah cuti time tu. Nak tak nak kena tengok belah malam kalau nak tengok juga. Nasib baik ada.


Apa yang bestnya movie Goosebumps sampai sold out kat pawagam.?



Jalan Cerita Goosebumps


Mengisahkan Zach bersama ibunya yang baru berpindah di sebuah pekan terpencil. Zach juga telah menjumpai Hannah yang sangat cantik tetapi bapanya sangat garang.


Sejak Zach rapat dengan Hannah,bapa kepada Hannah telah mula rasa marah dan tidak puas hati dan mengambil keputusan untuk memutuskan mereka dan berlaku pertengkaran di rumah.


Zack yang terdengar bunyi pertengkaran antara ayah dan zack mula mahu menyelamatkan Hannah bersama rakannya iaitu Champ namun didapati tiada orang di rumah.


Kemudian Zach cuba mencari hannah dan Champ mula menyelongkar buku yang unik kerana berkunci. Kemudian Zach mula mencari kunci untuk membuka buku tersebut apabila sudah jumpa mereka pun membuka buku tersebut namun perkara yang tidak diingin telah berlaku di mana mereka telah melepaskan monster yang ganas termasuklah Slappy patung yang menakutkan.


goosebumps


Slappy yang tidak mahu masuk balik ke dalam buku mula membakar satu persatu buku selepas melepaskan monster.


So, dapat ke Zach, Champ, hannah bersama ayahnya R. L. Stine menghapuskan Slappy ngan monsters yang lain. Kalau berjaya, macam mana diorang buat?



Ulasan Movie Goosebumps


Goosebumps merupakan adaptasi dari buku seram budak-budak hasil tulisan R. L. Stine.


kalau nak tengok cerita apa kat wayang, baik tengok cerita Goosebumps dari Pan. Sebab dengar-dengar Movie Pan biasa-biasa je.


 Goosebumps

Movie ni walaupun seram tapi penuh dengan babak komedi. Kompom korang semua akan gelak dari mula sampai habis.


Tengah kejar dengan monster pun sempat lagi boleh buat lawak.


Tapi penghujung ni macam ada sambung pula.



Best ke tak Goosebumps?

Yap, the best!, bagi 4/5 bintang.
Comments

9 komentar

saya takut tengok citer camni. huhuh

Oh, ada Jack Black kan? Mesti confirm klakar.

mantapp bisa jadi relasi nonton di malm minggu nih

kalau cerita seram ada lawaknya, boleh jadi bahan lawak dengan kawan-kawan :)

kalau takot tengok berteman. :D

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ok terlupa cerita ni dah tayang

serem banget hantu hantunya http://androoz.com/


EmoticonEmoticon