Contest Review Lynk.my 2015 - adarain

Saturday, 28 November 2015

Contest Review Lynk.my 2015

Contest Review Lynk.my 2015 - Terkejut sebenarnya bila dapat email jemputan untuk menyertai contest lynk.my bulan yang lepas. Dan hari ini baru tergerak nak join contest ni memandangkan ada masa yang terluang disamping menyokong contest yang dianjurkan oleh lynk.


Contest Review Lynk.my 2015



Apa Itu Lynk.my?



Lynk™ merupakan satu sistem pemendek URL (URL Shortener) yang bukan sahaja memudahkan urusan dalam mengingat URL atau alamat web yang panjang malah menjana pendapatan melalui sistem bayaran setiap klik. Sistem ini dianggap supaya dapat memudahkan semua blogger secara umumnya dan secara khasnya untuk pengguna IT di Malaysia.



Sistem ini dilancarkan pada tahun 2014 oleh Hexatology Network bertujuan memberi pilihan kepada pengguna internet khususnya di Malaysia untuk menjana pendapatan secara atas talian.


Sumber [DISINI] 

Seperti contoh :


url panjang : http://www.adarain.com/2015/11/makan-untuk-sihat-yang-berpanjangan/
url pendek : http://lynk.my/sBJJ


Kalau anda klik short url di atas akan terus menuju ke url panjang.



Kenapa Perlu ada Short Link?



  1. Ringkas
    Short url sebenarnya memudahkan kita untuk berkongsi apa jua status dengan cara yang sangat ringkas berbanding menggunakan url yang sangat panjang.

  2. Dapat Klik Yang Banyak
    Ini juga memudahkan short url mendapat klik yang banyak dari pengunjung berbanding url panjang. Ini kerana pengunjung tidak mengetahui perkara sebenar apa yang terkandung pada short url yang telah menyebabkan pengunjung terpedaya untuk klik short url untuk mengetahui apa yang terkandung pada short url.


Apa tujuan Lynk.my Ditubuhkan?


Tujuan Lynk.my ditubuhkan bukan sahaja untuk memberikan perkhidmatan memendekkan url tetapi menyediakan pilihan kepada pengguna untuk menggandakan pendapatan online secara berterusan. Susuai dengan objektif utama Lynk di mana ingin membantu pengguna untuk mengiklankan produk atau  event invitation.


tentang lynk.my



Jana Pendapatan Dengan Lynk.my

Pengguna yang memilih sebagai advertiser atau pengiklan boleh beriklan dengan serendah RM10 dan tiada caj pendaftaran diperlukan. Jadi pengiklan mempunyai banyak pilihan untuk beriklan selain menggunakan media sosial untuk beriklan. Tidak kira sama ada mahu mengiklankan produk, event mahupun blog.


lynk.my


Pengguna yang memilih untuk menjadi publisher pula perlu share short url dan akan mendapat bayaran mengikut rate yang telah ditetapkan oleh lynk.my


Pengguna yang telah berdaftar tidak kira sama ada sebagai advertiser dan publisher boleh melihat statistik, graf dan negeri-negeri pelawat (geolokasi) secara terperinci bagi setiap satu Lynk url yang telah dikongsi. Pengguna juga boleh memasukkan Google Analytics untuk melihat statistik url. :D




[caption id="attachment_4972" align="aligncenter" width="700"]Graf lynk.my sekadar contoh gambar statistik di lynk.my[/caption]

Keseluruhan Tentang Lynk.my


Lynk.my adalah salah satu medium yang menarik lagi memudahkan bagi mereka yang ingin mendapatkan pendapatan sampingan secara online. Adalah satu kerugian bagi pengguna yang tidak mencuba perkhidmatan ini untuk menambah pendapatan sebagai sampingan memandangkan untuk beriklan sahaja sudah murah dengan dikenakan caj sebanyak RM10 sahaja.



Jom join Contest Review Lynk.my 2015


Bagi yang berminat menulis dan suka memberikan ulasan yang menarik sangat digalakkan untuk menyertai contest review lynk.my 2015. Tarikh tutup penyertaan adalah 27 Disember 2015


Hadiah keseluruhan bernilai RM4000 menanti bagi yang menyertai contest ini. Jumlah keseluruhan telah dibahagikan menjadi tiga (3) kategori iaitu :


TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


Amacam? Banyakkan? Rugi kalau tengok je. Apa salahnya berusaha mencuba nasib menyertai contest ni. Mana tau menang kan? Rezeki masing-masing. :D


Tapi sila PASTIKAN anda mengikut arahan yang telah diberikan. Kalau boleh baca satu persatu atau berulang kali sampai anda faham jangan sampai terlepas satu perkara yang boleh menyebabkan anda terkeluar dari penyertaan Contest Review Lynk.my 2015.


Kalau nak join boleh klik [DISINI]



Undi adarain Contest Review Lynk.my 2015

Owh ya sebelum terlupa, ringankan tangan anda untuk undi saya dengan cara yang mudah iaitu klik link ni http://lynk.my/sBJJ sebagai tanda sokongan. Terima kasih :D

Comments

43 komentar

RM4,000 boleh buat bayar pendahuluan kereta :)

Oo, baru akak tau fungsi url yg mcm ni. Selama ni, kalau org backlink ke url yg seumpama ni, akak mcm tak suka nk click sebab ingatkan spam. Hehe. Awk join k=ke contest ni? Kalo join, good luck diucapkan.

boleh jadi spam boleh jadi tak. sbb tu diorang jadikan short url untuk spam. :D ya saya join. Terima kasih

Wahhh..orang2 lambat join nie biasa pro2 punya..sekali henjut terus pacak kat depan litar google.. :D

suruh admin lynk.my tukar link undi bro tue...bagi SSBJ laa..baru budak2 sek sukan bukit jalil berebut2 nak tlg bro... :D

Selamat maju jaya bro!

bukan saje lambat nak post tapi sebab tak ada mood lagi and takde masa lg, ni bila datang mood terus tulis then terus post.

terbaik bro.. sengit tgk persaingannya contest ni..

semoga berjaya.. bukan mudah nak cri idea sertai semua perlu kekuatan fizikal

Good luck tn.. Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Good luck too, semoga kita sama2x berjaya :D

memang kena ada masa sesuai untuk ambil mood menulis

Tahniah kerana memeriahkan contest review lynk.my 2015 ini.
Selamat bersaing dan semoga berjaya!

Kalau kalah jangan menangis tau.. He he

memang sangat menarik
satu usaha dari orang tempatan kita...
untuk jadi publisher

:)

Goodluck harap-harap bertuah untuk menang mana-mana kategori yang dipertandingkan.

takde benda nak post , join jelah contest ni :D

kalah main contest buat apa nak menangis..bazir air mata je. hahahaha :D

terima kasih... boleh join sekali contest ni

AMIN~. tak mengharap main join. tak benda nak post, so join contest ni. :D

Tahniah join dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ni..

Tahniah kena menyertai contest review lynk.my 2015 . Moga Berjaya nanti ya...

Assalammualaikum.... bro adarain,

semoga berjaya dalam contest review lynk.my nie... selamat bertanding dalam seo contest review lynk.my nie. Usaha tangga kejayaan. Mselim3 jadi pemerhati dulu...

mselim3

pls: lawan tetap lawan bro adarain... insaallah bro adarain boleh menang...

good luck utk contest lynk ni..hadiah mmg lumayan dan menggoda.

Waalaikumussalam, AMIN~. terima kasih. Semoga kita sama2x berjaya

[…] [84] http://murnimohdyusof.blogspot.my [85] http://saniyunus.com [86] http://www.adarain.com [87] http://undetermindedfx.blogspot.my [88] https://trickmudah.wordpress.com […]

kiranya macam google url shortener lah ya..tapi lebih menarik sebab boleh beriklan sekali..

Ramai yang menyertainya. Selamat berjaya.

Ringkas dan padat untuk info..semoga berjaya ya untuk contest ini......http://www.keladionline.com/2015/12/contest-review-lynk.html

betul tu, atau bayar persekolahan anak2

tq, semoga kita sama2x berjaya :D

Blogwalking para peserta contest review lynk.my ni .. semoga berjaya.

itulah, kagum juga dengan usaha anak malaysia ini

all the best untuk contest ni. kekangan masa sikit untuk join contest. kalau join pun takut tak boleh bagi 100%

Contest Lynk wajar disertai para blogger, selain berpeluang memenangi hadiah menarik, peserta dapat juga menambah ilmu tentang short link ini. Paling menarik, penggunaan short link dapat memancing pengunjung untuk klik.

good luck ya, nak dekat tarikh dah ni

Nice.. semoga berjaya buat anda :)

Boleh tahan juga hebat artikel ni...Semoga berjaya dalam pertandingan Contest ni juga yer...

Semoga berjaya dalam contest yang lumayan pada tahun 2015 ini

Semoga nada berjaya dalam contest paling lumayan tahun 2015 ini


EmoticonEmoticon