Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap - adarain

Saturday, 13 August 2016

Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap

Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap - Anda pernah beli minyak wangi sebelum ni? Tak kiralah laki ke perempuan ke mesti pernah pakai perfume kan. Tujuan pakai perfume ni tak lain tak bukan, nak mewangikan diri dan mengelakkan badan berbau.


Krang kalau bau badan busuk tengik sbb berpeluh tak sedap plak kawan bau plak.




[caption id="attachment_6798" align="aligncenter" width="720"]Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap sekadar gambar hiasan.[/caption]

Sekarang terlalu banyak perfume yang dijual sampai tak tahu mana satu yang hendak dipilih. Lain orang lain tastenya. Ada yang kata minyak wangi ni baunya lembut ada yang kata perfume ni baunya keras terpulang kepada individu masing2x menilai bau tersebut.


Ada yang tergoda dengan kotak dan bentuk botol perfume yang cantik terus beli.


Mostly, perempuan yang pakai perfume n kalau lelaki  ada perfume pun sebab isteri yang belikan. Tapi lelaki skrang pun dah mula pakai perfume bukan setakat pki deodorant je.


Minyak Wangi Yang Sedap Dari The Body Shop


Just nak kongsikan beberapa jenis Minyak wangi yang mungkin anda tak tahu.




Jenis-Jenis Minyak wangi


1. Parfume  Mengandungi minyak yang tinggi kepeketannya sehingga 20% hingga 50%. Bau ini lebih tahan lama bau wangiannya. Harga sangat mahal.


Jarang orang pakai perfume macam ni sebab bau kuat sangat dan boleh buat orang pening.


2. Eau De Parfum (EDP) Peratusan kandungan minyak wangi antara 10-15%. Jenis wangian ini sangat popular sebab lebih murah dan berbaloi kalau nak beli.  Bau wangian ini boleh tahan lama juga jika dipakai antara 8 jam dan ke atas.


Boleh dipakai di kawasan badan yang paling hangat yang ada denyutan nadi iaitu di pergelangan tangan, di kawasan tepi leher, di dada, dan di lipatan siku. Bukan minyak arab sahaja yang boleh pakai kat leher dan tangan sahaja tpi perfume barat pun elok dilakukan pakai macam tu.


Ada sesetengah orang letak perfume kat belakang telinga. Boleh tapi ni style macam nak menggoda orang pula sebab baunya area situ lagi menyengat. :D



2.1 Kenapa perfume letak kat bhgian yang ada denyutan nadi plak?


Ini adalah persoalan yang selalu ditanya, bila kita selalu melakukan perkara tersebut di tempat yg ada denyutan nadi, bau akan menjadi 'ngam' or sebati dengan kita walaupun berpeluh. Kiranya dah jadi macam bau kita. Peluh2x pun ada wangi.


3. Eau De Toilette (EDT) kandungan minyak wangi yang skit antara 3-8%. Bau wangian yang tak tahan lama antara 3-4 jam. Harga lagi murah dan sangat mampu milik. Perfume ini selalu ada di kalangan lelaki. Kebiasaan lelaki tak suka perfume yang pekat thats why lelaki prefer EDT.  Sesuai juga dengan korang yang alah dengan bau atau cepat pening dengan bau wangian.


4. Eau De Cologne (Cologne) Kandungan pati paling skit pekatnya hanya 3%. Harga lagi sangat murah. Jarang ada perfume ni sekarang yang dijual.



[caption id="attachment_6034" align="aligncenter" width="720"]Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap sekadar gambar hiasan[/caption]

Jom Beli Perfume


Bagi anda yang berminat dengan perfume 35ml kita ada jual dan perfume ini boleh tahan sebulan ke dua bulan lebih penggunaannya dengan wangian yang tahan baunya sampai 8-12 jam ke atas tengok jenis perfume ya. Gred Parfum tau. :D


Kelebihannya adalah ada banyak pilihan wangian yang anda suka seperti perfume yang popular iaitu Bombshell, Versace Bright Crystal, Chanel Premium, Guess, Celine Dion, Selena Gomez, Victoria Secret, DKNY delicious dan banyak lagi.


Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap

Perfume untuk lelaki pun ada banyak pilihan seperi Paco Rabane 1 Million, Dunhill Desire Blue, Ferrari Black, Hugo Boss, Armani Black Code, Mont Blanc dan banyak lagilah.


Kita ada stock lebih 150 wangian dan setiap minggu ada bau wangian yang akan kita restock. :D


Dari beli perfume yang original better beli yang perfume inspired perfume dari swiss formula, bau pun lebih kurang sama, wangian pun boleh tahan 8-12 jam nak 24 jam punya bau pun ada. Jimat pun jimat, save skit duit..

Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap

HARGA ASAL
RM55 Sebotol (35ml)


HARGA PROMOSI!
RM35 - Sebotol  (35ml)


====


CARA PEMBELIAN


Sebarang tempahan boleh dilakukan melalui WHATSAPP:


016-7121795
atau
Boleh beli di Shopee [DISINI]


Saya akan berikan no akaun dan anda hendaklah menunjukkan bukti pembayaran dengan memberikan Tarikh dan masa pembayaran dibuat. Pembayaran dibuat melalui Maybank dan CIMB sahaja.

Saya akan cuba menjawab persoalan anda dengan secepat yang mungkin.

Testimoni Pelanggan Yang Dah Beli


[caption id="attachment_7183" align="aligncenter" width="500"]Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap Wangi sangat2x. :D[/caption]

[caption id="attachment_7331" align="aligncenter" width="500"]Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap Perfume berkualiti wangian tahan lama[/caption]

[caption id="attachment_7184" align="aligncenter" width="500"]Bau Minyak Wangi Yang Paling Sedap bau memang wangit kata customer[/caption]

Bau Minyak wangi Yang Laris


Ok ini senarai TOP 5 yang saya bgi pefume yang memang orang akan suka dengan aroma yang sangat wangi dan eksklusif .

Perfume wanita Paling Laris

  1. Gucci Flora

  2. Versace Bright Crystal

  3. Victoria Secret Bombshell

  4. Escada Cherry In The Air

  5. Salvatore Ferragamo Icanto Shine


Perfume Lelaki Paling Laris


Boleh yang dikatakan minyak wangi lelaki paling tahan lama

  1. Paco Rabane One Million

  2. Mont Blanc Starwalker

  3. Dunhill Desire Blue

  4. CH 212 VIP

  5. Hugo Energise


 

Antara Bau Minyak wangi Yang sedap


Ini pula senarai minyak wangi yang tak ramai orang tahu tapi sebenarnya bau ini sangat sedap..ada yang soft dan ada yang manis.

Senarai Jenis Perfume Untuk Perempuan

Perfume yang lembut
1. Victoria Secret Bombshell
2. Salvatore Ferragamo Icanto Shine
3. Versace Bright Crystale
4. Dior Addict 2
5. Ralph Lauren Romance

Perfume Yang Manis
1. Escada Cherry In The Air
2. Lancome Hypnose
3. Lancome Tresor Midnight Rose
4. Lolita Lempicka
5. Aquolina Pink Sugar

Perfume Bau Floral
1. Daisy Marc Jacobs
2. Juicy Couture by Viva La Juicy La Fleur
3. Chloe by Chloe
4. Flower by Kenzo
5. Gucci Flora

Perfume Bau Fruity
1. Escada Taj Sunset
2. Avril Lavigne Forbidden Rose (sweet)
3. Annick Goultal Petite Cherrie (sweet)
4. Escada Moon Sparkle
5. Bvlgari Omnia Paraiba (Tropikal)

Walaupun baunya sedap dan soft tapi tak semua orang ngam dengan bau di atas. Lain orang lain taste baunya. :D

[caption id="attachment_7162" align="aligncenter" width="720"]Bau Minyak Wangi Yang Sedap Dan Tahan Perfume Dunhill desire blue antara bau yang top[/caption]

Perfume Lelaki

  • Gucci Guily Intense

  • Bvlgari Blv

  • Creed Eventus

  • Ck Eternity

  • Dunhill Red

  • Paco Rabbane Invictus

  • Gucci Guilty Pour Homme

  • Valentino Uomo

  • D&G Classique

  • Chanel Allure Homme Sport

  • Burberry London

  • Versace Blue Jeans

  • Bvlgari Acqua Pour Homme

  • Chanel Blue De Chanel


Bau lelaki pula di atas ini ada yang keras dan ada yang lembut tapi bau memang sedap kalau pakai untuk lelaki. :D

HARGA ASAL
RM55 Sebotol (35ml)


HARGA PROMOSI!
RM35  Sebotol  (35ml)


=========


CARA PEMBELIAN


Sebarang tempahan boleh dilakukan melalui WHATSAPP:


Whatsapp: 016-7121795
atau
Boleh beli di Shopee [DISINI]


Saya akan berikan no akaun dan anda hendaklah menunjukkan bukti pembayaran dengan memberikan Tarikh dan masa pembayaran dibuat. Pembayaran dibuat melalui Maybank dan CIMB sahaja.

Saya akan cuba menjawab persoalan anda dengan secepat yang mungkin.
Comments

36 komentar

baru perasan.. dah ramai rupanya artis Malaysia yg mempunyai jenama perfume sendiri..

perempuan memang sangat suka parfum import

jenis-jenis bau perfurm ni saya tak tahu..tapi suka bau yang lembut je. tak nak bau yang kuat sangat

tengok botol2 perfume ni rasa nak buat koleksi je..cantik sangat

betul tu, kadang botol menjadi inspirasi

Wah,,boleh juga itu dicoba....hmmm tampaknya bener-bener wangi yee...

Ani suka lacoste , inspiration. terbaik!

aku suka yang bau-baru fruit je..selalunya perfume pompuan...perfume lelaki aku pakai CK je rasanya.ahaha

tak suka bau kuat sangat atau lembut sangat...sederhana je

Saya x pakai minyak wangi, hanya pakai minyak wangi untuk kereta sahaja

ramai, pastu orang malaysia memang pakat beli sebab artis jual

[…] perfume ada EDT, EDP ,cologne dan lain-lain ada dibincangkan dalam post sebelum ini. Boleh klik [DISINI]. Manakala jenis botol ada vial, miniature, 100ml dan sebagainya. Ada juga jenis roll on, spray […]

saya sangat suka minyak wangi..terutama jenis yang cepat hilang.

.kalau lama sangat boleh pening kepala

Kalau mcm tu tuan boleh cuba Mont Blanc Starwalker sebab baunya sangat lembut dan tidak memeningkan kepala. Kami ada stocknya..?

Macam-macam minyak wangi ada di pasaran sekarang. Pilih saja nak murah atau yang mahal. Paling penting bau yang sedap ikut citarasa sendiri

tapi berapa harga dari minyak wangi ni ..terjangkaukah???

ohh baru tahu, nice sharing. btw gucci flora memang wangi

untuk pewangi kenderaan terbaik dan terlaris Whataspp 0107973685

harga boleh whatsapp no di atas.. :D Harga mampu milik.

kan ~ bau tu memang wangi sangat.... cherry in the air, Apple, bombshell pun wangi jugak ;)

boleh ambil apple or bombshell. :D

Saye mmg suke minyak wangi.....
Bau yg romentik.......
X blh hidup tanpe minyak wangi...
Bau ape yg sesuai utk saye....
Dan utk lelaki pule......
Bau ape yg romentik....

kalau nak bau yang romantik untuk perempuan boleh ambil bau Versace Bright Crystal, Victoria Secret Bombshell, Bvlgari Essential Rose. kalau lelaki boleh ambil bau Mont Blanc Starwalker, Ck Eternity, 1 Million.

Salam ..na tnye, bau lembut n romantik utk lelaki yg mne best? Bg suggestion 1 perfume jee...lau byk2 xtau na pilih mne 1..heee

waalaikumussalam.. ambil Armani Code by Giorgio Amani.

Orang kata itu kalau tukar2 minyak wangi ni orang yang tak setia.. haha tapi itu hanya mitos.

Saya selalu tukar2 minyak wangi sebab saya malas nak pilih, Apa yang saya rasa sedap kat kedai, saya main beli je..

Rasanya bagus juga kalau ada satu jenis minyak wangi yang kita pakai, buat orang senang ingat tentang kehadiran kita. Eseh

[…] nak tahan lama ambil perfume gred EDP (Eau De Parfume). Boleh rujuk [DISINI] […]

Assalamualaikum. Saya ingin membuat perfume Jenama sendiri yang halal dan Boleh dipakai untuk solat dan menjana pendapat Sendiri. Bagaimana dan apakah cara-cara yang perlu saya buat.

waalaikumussalam... terus klik whatsapp no ini - 0192449116

Saya paling suka wangi caroline herera 212 men

Saya dah beli perfume ini ngan no kat atas.. dan puas hati sangat.. wangi tu memang wangi tapi yang pntg memang tahan lama kadang tu sampai esok pun still wangi lagi..... suka bau gucci flora, escada cherry in the air dan incanto shine. hehe...

CH 212 men memang sedapp baunya..

TQ bos saya beli perfume ni. order 1 million dengan dunhill blue.. bini bagi siren paris hilton dengan icanto shine. Memang terbaik!.. memang sebijik dengan bau original.. bos punya perfume lagi pekat..


EmoticonEmoticon