Cara Atasi Masalah cgi-sys/denied.shtml - adarain

Monday, 22 August 2016

Cara Atasi Masalah cgi-sys/denied.shtml

Beberapa hari yang lepas agak tension sebab selepas update Wordpress 4.6 lepas log out tak boleh pula nak log in balik tetiba muncul perkataan ( http://www.adarain.com/cgi-sys/denied.shtml )

then kluar macam ni ( ERROR: Cookies are blocked due to unexpected output.)

Cara Atasi Masalah cgi-sysdenied.shtml

 

Punya la risau kenapa tak boleh nak log in, cari punya cari tanya google forum semua tak selesaikan masalah makin serabut jadinya. Kena buka cpanel macam2x ni yang leceh.

Then hari ini baru boleh buka log in admin Wordpress dengan jayanya. :D

So, aku share dengan korang kot2x masalah ni nanti jadi macam korang suatu hari nanti.

Cara Atasi Masalah cgi-sys/denied.shtml


Log in Cpanel or Ftp server kemudian pg kat root documentary kat file manager.  Pastu rename theme folder yang sekarang kita gunakan kemudian rename plugin folder.

contoh theme folder tukar - google
contoh plugins folder tukar - yahoo

Selepas itu cuba log in semula (http://www.yourdomain.com/wp-admin). Kalau dah dapat buka maknanya berjayalah tu.

Kemudian rename-kan balik kepada yang asal tadi yang telah ditukar.

terima kasih kat gkworlds.com

atau Cara lain adalah dengan :

RESTART moderm wifi kemudian cuba log in balik tengok macam mana berjaya atau tak.

Risiko guna Platform Wordpress


Walaupun wordpress orang kata mesra SEO tp kena fikir juga risiko dan inilah salah satunya risiko yang bakal dihadapi untuk mereka yang ingin menggunakan Wordpress iaitu tetiba tak boleh nak log in wordpress, tetiba post hilang la, blog tak boleh buka dan macam2x lagi.


Dunia blogger dan dunia wordpress memang ketara bezanya. Tapi lama-kelamaan wordpress bila digodek selalu akan faham macam mana nak guna.


Dah settle masalah boleh tidur dengan nyenyak.


Korang pernah jadi macam ni tak?


Comments

8 komentar

Alhamdulillah... Selesai juga masalah tu yer.. kalau saya ditempat bro, tak tahulah samada saya boleh selesaikan masalah ini ataupun tak?

Alhamdulillah saya belum pernah mengalami masalah ni..apa pun terima kasih atas perkongsian yang sangat bermanfaat ni..

bersyukur saya belum pernah mengalamai hal seperti itu, mudah-mudahan ngga, tapi makasih untuk infonya sangat membantu sekali

makasih atas informasinya yang sangat bermanfaat

ALHAMDULILLAH, memang syukur sangat. :D Jangan pk masalah je pk penyelesaian.

Hanya orang yang rajin meneliti je, mampu nak korek balik dari mana punca masalah tu dan cari penyelesaian..kalau minat ok la


EmoticonEmoticon