Pengalaman Ke HalFest Karnival Terbesar Di Malaysia - adarain

Tuesday, 6 September 2016

Pengalaman Ke HalFest Karnival Terbesar Di Malaysia

Ada yang dah pernah pergi ke HalFest ke sebelum ni? kalau dah pernah pergi mesti tau kan suasananya macam mana meriah dengan lambakan booth yang menawarkan barangan serta perkhidmatan untuk pelanggan.


Halfest kali ini diadakan di MITC Serdang selangor minggu lepas pada 31 Ogos 16 sehingga 4 September 2016.


HalFest


Halfest ini antara yang terbesar diadakan dengan gandingan usahawan kecil-kecilan untuk memperkenalkan produk mereka kepada pelanggan yang ingin mencari barangan yang halal. Bukan sahaja makanan je yang ada malah barang kecantikan, wangian dan macam2x lagi lah janji halal


Ini first time pergi event ni walaupun event ni dah lama buat setiap tahun.


Menariknya lagi ada artis terkenal yang datang macam Ayda Jebat, Adam, Chef Wan dan banyak lagi. Masa pergi hari tu dapat jumpa Adam Af time tu tengah promote barang sambil menyanyi untuk peminat. Mula2x tak cam sekali lama2x pandang rupanya Adam. Dah tembam dah Adam sekarang. hahaha


Masa pergi hari tu time nak maghrib lebih kurang pukul 6pm orang pun tak ramai sangat bolehlah pusing2x cari apa yang menarik. Sempatlah grab satu dua barang makanan sejuk untuk dimasak kat umah nanti. :D Pastu terbeli plak Hair tonic Auramen almaklumlah rambut pun tak lebat makin botak manalah tau try ni jadi lebat ke...tak cuba mana nak tau kan..


Terlalu banyak pilihan sampai pening mana satu nak pilih.


Rasa segan plak pergi kios2x tertentu sebab nanti kena paksa beli. Dorang dah penat bercerita produk dorang last2x tak beli mesti berang. Tu yang malas nak pergi kios dekat2x. hahhaa :D


dah penat jalan2x solat kat situ barulah balik. :D


Pasni tahun depan kalau ada lagi memang kena pergi la jawabnya.


Comments

13 komentar

Hari itu memang plan nak pergi tapi clash dengan kenduri kawan dan appointment dengan client jadi tak dapat pergi. Tengok update-update dari rakan blogger je laa

tak berkesemptan lagi utk pergi

Kalo di Jakarta semacam jakarta fair gitu kali ya..taun depan boleh lah mampur ke even ini

Menarik.. syg tahun ni tak sempat berkunjung pulak.. mmg meriah karnival ni kan...

Tahun ni tak pergi pulak, tapi memang penat berjalan dari booth ke booth, pastu tangan pula penuh dengan makanan yang diborong..heee

Tak pernah pergi lagi, risau kot ramai sgt org susah nak bwk bdk bdk. Tgk lah kot tahun depan ada nak try pi

Acara melibatkan makanan halal kini jadi pilihan negara besar seperti Jepun dan China.

baguslah untuk membantu usaha kecil

seru melihat barang-barang dagangan

tak pernah ke halfest ni. nextime ada nak kena pergi gak la

next time harus ikut hehehehe

Tak pernah pergi lagi, risau kot ramai sgt org susah nak bwk bdk bdk. Tgk lah kot tahun depan ada nak try pi


EmoticonEmoticon