Sedapnya Kopi Wonda Yang Premium - adarain

Thursday, 16 February 2017

Sedapnya Kopi Wonda Yang Premium

Kopi Wonda - Korang penggemar kopi tak? Kalau penggemar kopi kita memang geng ar sebab aku memang suka minum kopi.. Kalau tak minum kopi rasa macam tak sah satu hari..


Dalam banyak brand2x kopi yang ada kat Malaysia ni ada satu kopi yang ak paling suka minum iaitu wonda coffee. Rasanya lain dari yang lain dan sangat premium. Sekali rasa tu macam nak minum je lagi satu tin.


Beza sangat antara wonda dengan nescafe punya. Tapi ak lgi prefer wonda lagi dari nescafe. Nescafe punya rasa lain skit tak sekuat kopinya wonda.


Wonda keluaran Pemanis Sdn Bhd. Rasa seperti baru dibru slogan wonda.


Kopi wonda ada 4 perasa iaitu Premium Coffee Original, Mocha, Latte, Kopi tarik dan yang terbaru ni ak belum rasa lagi iaitu Extra Presso


WONDA Original dan Mocha, kedua-duanya mengandungi lebih daripada 50 peratus biji kopi Arabica berkualiti premium; dan Latte yang diperbuat daripada susu berkrim berperisa French Vanilla.


Sedapnya Kopi Wonda Yang Premium


Biasanya ak beli wonda coffee kat speedmart sebab harga murah skit berbanding kat kedai lain. Kat speedmart ada perasa Mocha dan Premium coffee original sahaja harga RM1.80. Kalau kat kedai lain ada yang RM2.20, ada yang jual RM2.50.  Tak taulah kenapa speedmart jual 2 perasa je..


Cuba korang minum Wonda setiap pagi, Jadikan sebagai breakfast... Memang best n rasa semangat nak kerja... Ni bukan nak bodek kopi wonda..hahaha... kalau diikutkan tak elok minum hari2x. ;D

Comments

10 komentar

Memang suka minum kopi. Baru-baru ni nak berhenti sebab terlalu obses dengan kopi tapi bila kopi wonda ni keluar, fuh memang sedap..

selalu nampak kopi wonda tapi belum pernah beli lagi

pernah minum, memang sedap dan pekat, tp cafein ni memang takleh minum selalu

kan.. btol2x mmg tak boleh minum slalu kalo dah addicted susah nak berhenti

kan... macam susah plak nak stop..

tax en laki seteguk dua.. memang sedap la rasanya... pekat.. tapi saya tak berapa hantu kopi... rasa-rasa gitu aje lah...

betul tu, coffee ni boleh minum tapi tak selalu lah sebab kandungan caffein berlebihan bahaya jugak

saya juga minum kopi dan teh..rasa mau dikurang sebab nak fokus minum cokelat atau susu..


EmoticonEmoticon