Review Movie The Baby Boss Yang Comel - adarain

Wednesday, 5 April 2017

Review Movie The Baby Boss Yang Comel

Last tengok animation Moana dulu tungu punya tunggu ada juga animation yang baru yang bertajuk The Baby Boss. Tengok tajuk pun macam dah best. belum tengok jalan ceritanya macam mana..


Review Movie The Baby Boss


Meh tengok sinopsis The Baby Boss yang pembukaan movie je dah dapat 15juta dollar kat wayang utk 1 hari.



Sinopsis The Baby Boss


Mengisahkan seorang baby yang telah datang ke rumah Tim menyebabkan tim berasa terganggu dengan kehadiran dek kerana baby tersebut yang dilayan sepeti raja siang dan malam..


Review Movie The Baby Boss


Pada suatu malam tim terdengar suatu suara dan suara tersebut datang dari bilik baby tersebut. Tim terkejut apabila baby tersebut sebenarnya boleh bercakap.


Baby tersebut boleh berjalan, berfikir dan bercakap seperti manusia cuma fizikalnya adalah bayi.


Baby tersebut mempunyai misi yang tersendiri untuk mengetahui pojek puppy.co di mana Parent Tim berkerja di organisasi Puppy.co


Baby tersebut berasa terancam kerana manusia akan lebih sayang pada anjing berbanding bayi pada masa akan datang...


Jadi BabyCorp merancang untuk menghalang puppy.co untuk melancarkan anjing yang terbaru di Las Vegas nanti.



Ulasan The Baby Boss


Terpulang pada individu berkenaan dengan jalan cerita ini ada yang berpendapat cerita ini kurang best ada yang best. Bagi pendapat aku sendiri cerita ini agak menghiburkan dari awal sehinggalah habis cerita ini cuma cerita ini agak mengarut untuk dipercayai sebab baby 'dilahirkan' melalui organisasi BabyCorp.


Review Movie The Baby Boss


Watak2x yang dipaparkan terutamanya baby sangat comel. Dan jalan cerita nampak kemas tapi macam cepat je dah nak penghujung n macam ada kekurangan skit...


Rating bagi 3.8/5 Bintang untuk Movie The Baby Boss.


Siapa yang suka lawak gila2x dan suka tengok baby yang cute2x bolehla tengok cerita ini. Hilang stress korang :D


 
Comments

9 komentar

Movie ni lah yang menyebabkan anak2 saya asyik nak ajak tengok wayang sahaja..;)

Timing movie ni memang terbaik, sebab macam dah lama tak keluar animasi komedi dengan genre komedi yang sesuai untuk tontonan sekeluarga. Yang santai dan kelakar.

Baby boleh berkomunikasi dari lahir lagi...

mereka berkomunikasi dengan menangis,merengek dan sebagainya..

mujur anak saya tak reti tengok wayang

tak sabar nak bawak anak2 tengok cerita ni..billboard pon kemain besar ye dekat highway

budak tu kalau besar nanti mesti muka mcm trump.

agen perisik rupanya baby tu, anak2 saya kalau tau ni suka nak ajak gi tengok wayang ;)


EmoticonEmoticon