Menyesal Beli Speaker Vinnfier Champ 202 btrm

Speaker Vinnfier Champ 202 - Tengok tajuk pun dah tau ada masalah dengan speaker ni.


korang pernah beli speaker jenama Vinnfier tak? atau apa2x brand Vinnfier?


Ini first time aku dengar nama brand ni.. aku jumpa masa aku pergi Aeon Big dan masa tu terpikat dengan area speaker dan kebetulan member ak tengah cari speaker.


dia punya usha tu memang lama aku cakap ngan korang sampai kitaorang pergi solat dulu pastu datang balik belek2x speaker..


bila dah puas dengar stok habis pula... tinggal display je ada. display pula dah lama pakai..jadinya kalau nak ambil display terus cam rugi plak walaupun warranty setahun..


So, keesokkannya kitorang gigih pergi aeon big kat puchong plak n nasib ada stok untuk brand ni..




[caption id="attachment_7264" align="aligncenter" width="720"]Menyesal Beli Speaker Vinnfier Champ 202 btrm design speaker vinnfier champ 202 dengan lampu led.[/caption]

tertarik sebab tengok design not bad cun dan dengar pun best juga kalau nak compare dengan speaker lain.. speaker sonic gear evo membe aku dah pernah pakai yang versi 3, versi 9 cam slow plak speakernya.



Kenapa Menyesal Beli Speaker Vinnfier Champ 202?


sebab apa menyesal?


mana tak menyesalnya dah gigih kitorang beli balik-balik buka semua kotak baru dan pasang speaker kat komputer sekali radio fm tak berfungsi n terus hilang..pastu bluetooth tak berapa nak betul.. voice robot dari speaker tak bunyi..


membe aku resahnya tu sampai lambat tido sebab cari punca kenapa radio tak boleh berfungsi dan hilang..


so nampaknya memang kena pergi aeon puchong balik untuk settlekan balik macam mana dengan speaker ini.. rasanya nak tukar brand lain je la jawabnya..


tengok forum lowyat pun brand ni dipandang rendah sebab kualitinya agak kurang.. itu kata forum la..


memang tak boleh nak lawan speaker altec lansing aku.. speaker cun sampai sekarang dari 2014 masih bertahan kat kg aku. tapi malangnya altec lansing speaker pc dah tak jual kat Malaysia. kalau tak, dah lama suruh membe aku beli altec lansing ni. siapa yg dapat beli tu memang untunglah sbb boleh kata limited je yg ada kt Malaysia ni..


aku ada tengok kat lazada altec lansing sama brand speaker yang aku pakai tapi harga sangat melampau gila2x.. RM800 lebih lazada letak untuk speaker altec lansing VS2621.. padahal harga speaker altec lansing VS2621 aku beli bawah RM200.. RM189 kalau tak silap. mungkin sebab limited dah tak ada lagi kat sini kot tu mark up tinggi.



updated 26 Ogos 2017


pergi balik aeon Puchong untuk refund balik duit..so, kena pulangkan balik speaker tu nanti dia refund duit.. tapi dia akan check dulu masalah apa yang timbull. kalau btol2x ada masalah baru boleh refund kat kaunter perkhidmatan.

mula2x orang yang handle bhgian speaker ni kata sama ada ganti dengan yang baru atau refund tapi kena beli brand lain kat aeon ni.. padahal aku dah tepon aeon careline dorang kata boleh refund dan terpulang duit tu nak buat apa pun.. terus org yang handle tu mengiyakan..

kalau tak tahu mgkin kita mengiyakan la kata orang yg handle bhgian speaker ni..

dah dapat refund balik duit kitorang decide pergi lowyat la terus cari speaker kat sana...

dah sampai sana. terus cari kedai yg memang dah selalu pergi dan cari speaker..mula2x ingat nak ambik edifier tapi promoter kata better ambil brand Salpido Ultimate G6..semua ada.. radio, sd card, bluetooth pun ada.. nak karaoke pun boleh..

dengar promo speaker pun dah terbaik terus sambar.. harga dpt RM240 berbanding harga asal RM 290 . pasang kat uamah elok je semua.. sound pun sedap.

so next aku akan post pasal brand speaker Salpido ni nanti..
Menyesal Beli Speaker Vinnfier Champ 202 btrm Menyesal Beli Speaker Vinnfier Champ 202 btrm Reviewed by adarain on August 25, 2017 Rating: 5

20 comments:

  1. La... tak settle2 jugak walaupun dah beli..

    Hope member adarain tu dapat tukar speaker baru.. sayang duit oo beli tak sempat nak guna lagi benda dah tak function kan..

    ReplyDelete
  2. Alahai kesiannya bermasalah Pula. Boleh tukar lain x

    ReplyDelete
  3. dapat refund beli speaker kat tempat lain plak. hehe

    ReplyDelete
  4. altec lansing ngan sonic gear je aku pakai..lelain takde la plak..lagipun jarang juga guna speaker..guna headphone je best..tak kacau orang.hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Wmbrth

    Salam hari isnin tuan adarain

    saya nak beli barang memang survey di dinternt dulu. apa kata pengguna lepas

    nanti menyesal

    ReplyDelete
  6. Mama dah lama tak pakai speaker komputer mahal macam ni

    Apa yang ada itu yang di pakainya sampai lebur

    ReplyDelete
  7. Rugi betul baru beli dah kena macam tu harapnya dapat ganti yang lebih berkualiti la.

    ReplyDelete
  8. Mujur dapat refund semula kan

    kalau tidak mesti rasa tak semangat

    ReplyDelete
  9. headphone tak biasa pakai sebab kalau selalu pki saya jadi sakit telinga. haha.. tu yg beli speaker. hehe

    ReplyDelete
  10. tu lah.. tapi ni memang beli on the sport sbb macam best je bunyinya.

    ReplyDelete
  11. hehe. tak adalah mahal sangat.. janji biar tahan lama.. samalah .. kalo rosak baru tukar. hehe

    ReplyDelete
  12. dah refund beli yang baru kat tempat lain plak.

    ReplyDelete
  13. aah, kalau tak rasa menyerap je memanjang. hahah

    ReplyDelete
  14. dulu aku gila gak bab speaker nih.

    la nih..

    malas dah.

    lagi-lagi dah ada anak nih..

    semua benda dia nak baiki.

    ReplyDelete
  15. Beli di kedai semua dah touch up lawa lawa tuan

    letak bawah lampu dan sebagainya

    memang kita mudah tertipu

    ReplyDelete
  16. minat jugak dengan speaker ni.. sbb seronok dengar bass yang dum dum dum

    ReplyDelete
  17. orang bujang masih ok lagi minat dengan speaker..'

    dulu la saya minat sekarang..

    saya minat pada benda lain pulak dah..

    ReplyDelete
  18. hehe. zaman dah kahwin minat berubah2x kan..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.