Nak cuba rasa makan kat Nando's The Mines - adarain

Wednesday, 18 October 2017

Nak cuba rasa makan kat Nando's The Mines

Dari dulu sampai sekarang teringin nak mencuba makan kat Nando's. Tanya member juga pernah makan kat nando's ke? Membe respond pernah tapi dia kata better makan kenny rogers dari nandos..

Kenny rogers tu dah pernah try rasa.. sedap pun sedap. puas hati gak makan cuma tak boleh makan selalu sangat sebabnya too pricey.. setakat nak merasa boleh la..

Ini tetiba nak merasa nandos pula..

nak tau sedap ke tak?

So, aku ajak member makan kat The mines, serdang. Cawangannya pun ada kat sana..

dah sampai sana terus tengok menu..

blur jap tengok menu sebab tak bergambar.. tulisan semuanya.. ada pun gambar promosi..

lama punya pilih last-last pilih yang 1/4 ayam.. harga berbelas juga harganya.. waitress tanya tahap kepedasan ak pilih standard pedas..

adds on aku ambil nasi...mana boleh makan ayam tak ada nasi.. tambah lagi rm5 lebih..

First time makan kat Nando's The Mines

Macam mana makan kat Nando's


Baru tau sos boleh pilih mana yang kita nak... pedas biasa sampai ke pedas gila.. kiranya ada level tahap kepedasan..

Ak siap rasa sos mild, biasa je dan paling pedas.. kalo boleh nak je ambil semua sos

bolehla~.. sosnya kena lah dengan tekak aku... sos garlic not bad..

(last-last cirit birit kat umah.. haha)

Bila order dah sampai rasa cam terkejut terkesima pun ada cam simple je.. haha..

makan boleh lah kenyang.. takdelah kenyang sangat..

sunnah makan sebelum kenyang

(tapi tak puas) haha

betulla kata membe aku much better kenny rogers.. tak try manalah nak tau kan..  member try menu baru iaitu Chicken Trinchado. (grillded chicken siap dengan nasi)..

[caption id="attachment_7419" align="aligncenter" width="720"]Chicken Trinchado (nando) Chicken Trinchado[/caption]

boleh tengok menu kat [SINI]

Nando's kat alamanda putrajaya tu penuh memanjang kat dalam tu..(salah satu juga faktor juga knapa ak nak try makan kat nandos) maknanya memang ada peminat nando's kat situ...

Kesimpulan tentang Nando's


overall rasa ok je.. pilihan menu banyak sampai tak tahu nak pilih yang mana...

harga pula too pricey..

kelainannya nando's ni ada provide sos yang berbeza mengikut level kepedasan.. korang ambil la sos mana yang korang nak try pastu bubuh kat ayam tu nanti.. rasa meletopp!
Comments

9 komentar

Nampak lazat dan menyelerakan.. boleh cuba ni...

kat the mines belum pernah lagi, tapi pernah makan di tempat lain. memang sedap nandos ni

Nando's yang membezakannya cuma sos, agak rare nak jumpa

Selalu terliur tengok nandos the mines tu..tak pernah cuba lagi..pernah makan kat nandos lain je

aah... sos dia tu memang rare btol kalau jumpa

kira dah pernah rasa lah ni nandos.. hehe semua tempat sama je rasa .. hehe

lamanya tak pegi nandos. cuba yg chicken wrap plak. best

tapi saya tetap rasa kenny roges ataupun chicken rice shop lagi sedap compare to nandos hehe..

yap.. kenny rogers lagi berbaloi


EmoticonEmoticon