Perkhidmatan Yang Ada Food Delivery Area Bangi - adarain

Wednesday, 21 March 2018

Perkhidmatan Yang Ada Food Delivery Area Bangi

Food Delivery Bangi skrang ni kalau kita malas nak keluar makan memandangkan malas yang melampau bolehlah order melalui secara online yang boleh buat delivery food terus ke rumah kita.

Senang kan? Memang sangat mudah

Tapi persoalannya Perkhidmatan delivery food mana yang ada kat Bangi ini?

Perkhidmatan Yang Ada Food Delivery Area Bangi
sekadar gambar hiasan. Sumber google

Delivery Food Area Bangi

Berikut adalah beberapa restaurant yang menawarkan food delivery..

1.McDonalds

Satu-satunya restaurant makanan segera paling popular di Malaysia yang menawarkan perkhidmatan delivery food 24 jam. Bolehla order makanan pada pukul 12 pagi ke atas kalau dah lapar sangat pastu memang malas nak keluar. Boleh download app kalau nak order selain order kat dekstop.

2. Domino

Bagi peminat pizza boleh la try order online kat domino.. Dah lama tak makan pizza sekali sekala makan pizza pun ok kenyang juga perut. Harga pun berbaloi. Delivery food bermula pada 11 pagi sampai 11 malam sahaja. Selain itu boleh order pizza hut.

3. KFC

Juga antara makanan segera paling popular kat Malaysia namun perkhidmatan delivery food hanya bermula pada pukul 10.00 pagi sampai 10.30 malam sahaja.

4. Kedai Ayamas Rosters


Mungkin ramai yang tak tahu kedai ayamas Roster juga boleh buat delivery food. Rasa memang tak dinafikan memang sedap plus padu.. Boleh tengok website dorang untuk lihat menu yang disediakan untuk delivery. Saya selalu ambil ayam Golden Roasters. Harga RM25. Kalau ada promosi biasa lagi rendah.. cumanya yang ini kena call dulu baru boleh order. Berbeza dengan KFC, Mdconals or Domino yang boleh isi online. Penghantaran dalam setengah jam. Sambil tu boleh masak nasi kat umah sementara delivery samapi. Waktu penghantaran lingkungan 9.30 pagi sampai 9 malam sahaja.

Pilihan Delivery Food

Ini antara beberapa restaurant popular yang menawarkan food Delivery,. Jadi mudah nak buat pilihan untuk order makan.

Tak termasuk lagi peniaga lain yang kita tak tahu mereka ada buat delivery. Itu kita kena pandai cari kat facebook dan join group peniaga makanan yang buat delivery food untuk kawasan kita. Mungkin agak leceh at least ada kepelbagaian la nak makan selain list di atas. Kalau order selalu benda yang sama jadi muak juga.
Comments

6 komentar

lagi senang rakyar Malaysia nak makan lagi bagus ..

maka bertambah ramai lagi yang akan menjadi montel dan cute..

lebih-lebih lagi kalau nak makan tengah malam

sangat perlu kalau lagi hujan malas keluar runah

Ada sesetengah tempat ada servis dari FoodPanda yang mengedarkan makanan dari gerai-gerai yang masyhur di tempat tertentu. Servis mcm ni bagus sangat sebab dapat rasa lebih banyak variety makanan.

Bagus ada servis food delivery ini tapi perlu lah ada caj delivery makanan barulah kos itu seimbangkan

Ini budak-budak Universiti suka

Belajar selalu lapar, delivery memudahkan urusan

Suka dengan website mereka. Senang je guna. Pilih-pilih, Klik-Klik dah siap. Pastu tunggu je penghantaran. Hehe


EmoticonEmoticon