Postpaid Plan Digi Terbaru - adarain

Wednesday, 12 October 2016

Postpaid Plan Digi Terbaru

Postpaid Plan Digi - DiGi kini telah menawarkan Pelan Postpaid yang terbaru bermula 12 Oktober 2016 dan boleh dikatakan agak berbaloi. Boleh lihat gambar dibawah.

Postpaid Plan Digi Terbaru Yang Terhad


Dari gambar tersebut korang akan dapat lihat postpaid plan digi serendah RM50/sebulan sehinggalah yang tertinggi iaitu RM110/sebulan. Tapi korang kena tengok betul2x.


Untuk plan RM50/sebulan sebagai contohnya menawarkan 10GB sebulan dengan tawaran 100 minit call percuma kepada semua networks. Hakikatnya, 10gb tu dipecah kepada 2 iaitu 5gb untuk sebulan internet dan 5gb lagi boleh digunakan pada hari weekend untuk 4G networks sahaja (Sabtu 12 a.m dan ahad 11.59 p.m). Means, dapat beli 5gb dapat free 5gb untuk weekend sahaja total 10gb.


Berita baiknya ialah tiada kontrak yang dikenakan untuk plan postpaid terbaru ini dan disahkan oleh fb Digi sendiri apabila saya bertanyakan sendiri sama ada kontrak ataupun tidak. Juga boleh rollover Gb yang tak digunakan bulan sebelum ni kepada bulan hadapan. Kouta 4G Weekend tak ada rollover.


So, sesiapa yang sekarang masih tercari2x plan yang sesuai dengan kemampuan dan coverage boleh la try plan postpaid terbaru dari DiGi. Nak plan postpaid terbaru ni boleh dilakukan tanpa menukar no hp walaupun berlainan telco :D


Boleh rujuk [DISINI]. Promosi terhad.



Ringkasan Postpaid Plan Digi Terbaru


DIGI 50 10GB SBLN

  • Bulanan RM53 termasuk GST

  • 10GB SEBULAN TERBAHAGI KEPADA: 5Gb sebulan untuk kegunaan isnin - jumaat setiap minggu, 5GB sebulan untuk Sabtu ahad setiap minggu

  • 100 minit call ke SEMUA RANGKAIAN

  • FREE 100 SMS Ke Semua Rangkaian

  • iflix FREE ACCESS 60 HARI

  • 18 TAHUN KE ATAS LAYAK APPLY

  • TIADA KONTRAK


DIGI 80 20GB SBLN

  • Bulanan 84.80 termasuk GST

  • 20GB SEBULAN TERBAHAGI KEPADA : 10Gb sebulan untuk kegunaan isnin - jumaat setiap minggu,
    10GB sebulan untuk Sabtu ahad setiap minggu

  • UNLIMITED CALL TO ALL NETWORK

  • FREE 300 SMS KE SEMUA RANGKAIAN

  • 18 TAHUN KE ATAS LAYAK APPLY

  • TIADA KONTRAK

  • iflix FREE ACCESS 60 HARI


DIGI 110 40GB SBLN

  • Bulanan 116.60 termasuk GST

  • 40GB SEBULAN TERBAHAGI KEPADA: 20Gb sebulan untuk kegunaan isnin - jumaat setiap minggu, 20GB sebulan untuk Sabtu ahad setiap minggu

  • UNLIMITED CALL TO ALL NETWORK

  • FREE 1000 SMS KE SEMUA RANGKAIAN

  • 18 TAHUN KE ATAS LAYAK APPLY

  • TIADA KONTRAK

  • iflix FREE ACCESS 60 HARI

Comments

50 komentar

saya ada postpaid tp masih dgn kontrak. nantiblh tukarlah

Sangat murah dan berbaloi ni. Kalau port in guna nombor sekarang ke Digi boleh ke ambil plan ini?

persaingan terus menerus antara pihak telco nih..
pengguna boleh menilai dan memilih dengan bijak :D

lumayan!!

kdg2 ku pening dah sbb rasanya semua nak...kiki

Menarik jugak pakej RM50 tu.. 10GB internet kira ok sangat dah tu..

persaingan semakin sengit antara telco d Malaysia

kan, tapi bahagi 2 antara hari biasa dan hujung minggu la. haha

pilih jangan tak pilih. make sure kena tengok betul2x apa plan yang ditunjukkan sebelum nak subscribe.

kalau kontrak memang tak boleh nak buat apa la kan.. kena tunggu habis kontrak baru boleh sign up baru

itulah. saya beli iphone guna kontrak. so kata digi tahun depan baru tamat kontrak. bertabahlah nampak gayanya

bagus ni...blh try digi plak...skrg guna celcom...

Nampak menarik untuk pelan 10GB, tapi liputan Digi di rumah saya amat menghampakan...

Salam.

Lepas ni provider newtwork mana yang akan buat plan baru .
Makin pening la nak pilih yang mana huhuhu

Bary bertukar ke provider yabg lebih baik.Mungkin kalau Digi bagi 10gb untuk sebulan tanpa pecahan InsyaAllah akan kembali ke digi semula

boleh rasanya.. cubalah bro..hehe ..

macam tu ke?

Dengar kata Celcome ade yg sama punya pelan ? mana tu yg lagi baik? Yellow man ni tak mahal ke?

macam2 pelan telco sekarang, semua menarik. tapi sy tetap setia pada yg 1..hihihi..celcom first gold mmg best..line pon ok..

Skg byk telco keluar pelan yg berbeza, semua target pada data yg besar.contohnya, Celcom keluar tu first gold pelan ade 20GB data sebulan dgn harga rm80. Yellow man juga ade pelan yg sama, 20GB dgn harga rm80. dengan tu perlu tengok mana satu ade line yg lebih baik.

Semua telco nampak sama je, tu bergantung pada keperluan u terhadap telco . Mungkin u mau data yg besar tapi dgn harga yg murah, mungkin u mau data yg kecil tapi ade unlimited call punya. pilih ikut keperluan.

Sekarang semua pelan drpd telco-telco ini pun mahal, bagi byk byk data tak guna juga

Ya semua bagi pelan yang sama saja... Nak menang dari pertandingan tapi tak mau bagi lebih byk drpd competitors pula

nurul syafiqah adrenna delete 28 November 2016 at 07:30

tak paham la ape ko cakap FarahLianna...........hahahahaha.......senang je...mane yang okay baik dari coverage,data plan,harga?ko list kan pastu ko wat la keputusan.......x yah nak pening2 sebab nak masuk pertandingan la bagai......

Ini Digi coverage tak baik la....
U Mobile lagi best lagi murah

Yg pentingnnya harga murah sedikit lebih guna....
Telco2 hanya naik kuota tapi harga sama....

Celcom punya pelan juga baik sbb skrg ada keluar pelan baru yg mengandungi data byk besar, tak perlu takut tak ade data yg cukup blh guna.

betul, celcom punya line sgt baik dn data connectivity juga kuat, i masih blh menerima call walaupun i di kampung area.

celcom punya pelan tak perlu kontrak , hanya yg beli iphone baru ade, hanya pelan first gold plus dn platinum ade iphone package saja, lain punya tak ade.

coverage tu dengar cakap pon ok kan.. kwn saye cakap massa die balik kampong pun boleh dapat network tapi yellow man tak dapat lah

knp tak de guna ? skrg i guna celcome first platinum plan yg RM150 tu kasih saye 60GB, dah jimat wifi punye duit lah.. biasa i pakai moblie hotspot kat laptop guna

better than celcom. hoho

Line tak bagus, asyik loading je

hurrrmmmm nak jugak pakai postpaid sebab senang x payah susah2 nak topup
tapi skrg dah byk sgt pilihan postpaid sampai dah x tau nak pilih yg mane
elok sgt ke plan ni? sebab setau ak member ak kate telco ni line dia slow
jadi telco plan mane yg boleh ak pakai??

terpulang mana yang terbaik, ada kata telco ni ok ada yg tak. so far guna telco Digi Ok kat Bangi 4g walaupun 3g dia tak boleh nak access internet.

plan macam sama dengan plan celcom...tapi nak tanya plan telco D ada apa beza dengan plan celcom? lagipun line mana satu plaing stable kat kawasan perkampungan?

nak tanya plan celcom lagi ada carri forward data tak? tapi plan telco D ada lagi bagi promotion ni..kenapa celcom xde lagi?

tu kena tanya celcome sendiri. :D

ikut tempat mcam kg aku, digi ngan celcom ok. Kalau maxis tak ok.

Dah takdo dah carry forward eh. Guno laa sampai hbs data yg berlambak tuh. Hahahahhaa

iphone mahal sgt, tak berbaloi ambik ni. klo nak, beli iphone 6. fungsi sama, jimat kos

kan DG line x okei ni? Line asyik tak stable, internet speed lambat seperti siput, xleh tahan.

line tu nak tengok tempat...xsemesti semua tempat tu line ok dan stable
jadi sebelum pilih plan, nak tahu tempat tinggal kamu line telco apa ok baru pilih..kalau xmacam tu berlaku lah masalah macam kamu yang cakap

xtertentu semua telco yang buat promotion ada carry forward data ....saya pun guna plan celcom tapi xde promosi carry forward data tapi plan dia hanya tambah rm10 boleh gabungkan kedua-dua internet data tu

nak tengok tempat tinggal kamu line dia stable tak? yang saya tau ni sekarang pihak celcom sedang menaiktaraf line mereka di semua tempat supaya ada 4g dan kelajuan meningkat dan menarik orang berminat dengan plan dia

celcom pnye line kat area ak memang ok jgak x de la teruk sgt line dia
plan dia pun ak dah usha tapi sampai hujung tahun je plak tu so,
terpaksa rushing nak gi center tukar plan postpaid dia hehehe

x pe la kalau x de carry forward pun sebab ak still nak pakai jugak hehehehe
last weyh esk je hari yg tinggal lpas tu harga ikot asal balik
rugi kalau x pakai.. ak bru nak gi tgk jap lagi harap2 sempat la ak pakai celcom punye
plan tu

free klu tlpn ke Indonesia?


EmoticonEmoticon