Betul Ke Duit Hilang Dalam Akaun Maybank?

Duit hilang dlm akaun Maybank sekarang menjadi isu yang hangat sekarang dan isu mcam ini pun dah berapa kali viral sebelum ini..

Isu Duit Hilang Pernah Terjadi?

Ramai dikalangan rakan media sosial facebook mula berkongsi pengalaman berkenaan dengan kehilangan duit dalam akaun Maybank. Ada yang hilang berpuluh-puluh, ratusan ada yang sehingga ribuan ringgit pun ada..

Tapi macam mana benda ni boleh berlaku?

Takkan la disebabkan Kad baru Wireless Maybank...

Paling menyedihkan bila mana report sudah dilakukan tapi mereka yang kehilangan duit dalam akaun Maybank tidak akan dikembalikan atas sebab tertentu..

Benda ini memang sangat membimbangkan sebabnya berulang kali berlaku dan takut pula kena kat diri sendiri.

Ada beberapa faktor duit kita lesap dalam akaun Maybank salah satunya mungkin kita cuai, mendedahkan no akaun/pin no kepada orang ramai, subscribe service tanpa sedar dan banyak lagi.

jadi silalah berhati-hati..

Betul Ke Duit Hilang Dalam Akaun Maybank

kalau rasa-rasa was2x boleh lah berhijrah ke bank lain.

Cuma aku curious dengan satu post facebook yang dia ni menunjukkan 3 gambar resit Maybank je padahal kat bawah gambar resit yang last sekali mengatakan customer ini dah keluarkan duit 4 kali kat atm which means ada lagi satu resit yang dia tak tunjuk dan dia claim duit dia pun hilang juga.. mengada...

Dan masih ramai yang tak tahu setiap pengeluaran duit melalui atm lebih 4 kali akan dikenakan caj.. Dan benda ni dah lama Maybank apply cuma beberapa dikalangan kita baru perasan caj yang telak dikenakan.

Tapi kalau lebih 4 kali means banyak kali keluar kat caj tahunan akan dikenakan iaitu sebanyak RM8.48 dah termasuk GST.. Boleh rujuk [DISINI]
Betul Ke Duit Hilang Dalam Akaun Maybank? Betul Ke Duit Hilang Dalam Akaun Maybank? Reviewed by Adarain Channel on April 18, 2018 Rating: 5

8 comments:

  1. memang bahaya sekarang banyak sekali hacker yang spam k email kita.. di email sayapun banyak hal seperti itu

    ReplyDelete
  2. iya betul sekarang lagi semarak banyak duit hilang di akun bank

    ReplyDelete
  3. subscribe servis tanpa kita sedar tu selalu berlaku. mintak jauh dr benda mcm ni berlaku

    ReplyDelete
  4. banyak pula hidden charges yang tak diketahui, bank memang modus operandi dia profit oriented tapi perlu ketatkan lagi keselamatan wang pelanggan mereka

    ReplyDelete
  5. macam2 pulak caj tambahan ye

    ReplyDelete
  6. biasanya akan terkeluar juga duit kita secara bersen-sen dengan alasan servis caj.

    misalnya guna pemindahan antara bank..

    itu belum termasuk guna pengeluaran duit di ATM yang berlaian bank

    10 kali bermakna RM10 ( belum masuk GST..dulu la)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.