Thursday, 17 May 2018

Makanan Paling Popular Kat Bazar Ramadan

Saya ingin mengucapkan selamat berpuasa serta dapat menjalani ibadah dengan sempurna. Bila sebut time buka puasa mesti ramai orang akan terfikir nak makan apa ek time buka puasa? Tempat mana nak beli?

Ye lah bukan apa tak nak jadi macam kes-kes yang lepas beli karipap angin je lebih sampai orang kita panggil karipap shake-shake.. pastu ada kes lagi lauk semalam dihangat balik jual semula.. rasa lemau.. pastu rasa basi, memang terus reject kedai macam tu..

Bila time berbuka puasa ini ada beberapa menu yang menjadi feveret. Saya rasa semua pun feveret kot dengan menu ni..

Antara Menu Berbuka puasa yang Best kat Bazar Ramadan

1.Murtabak dan Roti John

Tetiba je menu ni mesti ada kat kepala.. sebelum bulan ramadan tak terfikir pula nak beli makanan macam ni.. haha.. penangan ramadan.. kalau kedai pandai buat tambah pula macam2x sos memang meleleh habis..

Makanan Paling Popular Kat Bazar Ramadan
Murtabak
2. Ayam Percik

Perghh.. ayam percik kot.. siapa yang tak nak.. comfirm beli kalau kat bazar..bau ayam percik ni jangan cakaplah dari dalam kereta sampai kat umah berbau. hehe

3. Kuih Tepung Pelita

Dalam banyak-banyak kuih yang ada, kuih tepung pelita yang popular juga.. sedap manis dengan lipatan daun pandan menaikkan aroma bau kuih tepung pelita.

4. Nasi Tomato + Nasi Ayam Merah

Tak tau nak masak apa memang kebanyakkan kita mesti beli nasi tomato takpun nasi ayam merah. Paling biasa pun nasi ayam atau nasi campur.

5. Taufu fa @ Douhua

Salah satu feveret juga ini... makan benda alah ni rasa nikmat betul.. sampai dah tak nak bagi orang lain.. hahha

inilah antara yang paling popular kat bazaar ramadan.. banyak lagi yang ditulis belum masuk lagi yang makanan viral macam pau cendawan tahun2x yang lepas tapi cukuplah 5 makanan yang menjadi feveret kat bazar ramadan

Korang kalau berbuka puasa suka makan apa? Lauk apa? Kuih apa.