Pengalaman Guna Penapis Air Coway Neo

Penapis Air Coway ni ramai yang dah tahu memang antara brand yang popular dan mula-mula masuk kat Malaysia kira masa tu menjadi fenomena kerana mesin penapisnya yang unik.

Tak terfikir pun sebenarnya nak beli penapis air ni ntah macam mana fikir punya fikir tu tetiba tergerak hati nak beli penapis air. Sebab macam leceh je beli air kosong 1 katen kemudian penapis air biasa pula macam tak ada fungsi air panas or sejuk. Nak air panas beli termos air panas berbeza.. 

Kalau ada Coway Neo ni senang sikin kira ada 3 in 1. Ada air sejuk, panas dan biasa.. Senang mudah. 

Masa nak order tu kebetulan ada offer dari Coway RM65/sebulan tu memang aku grab terus la offer macam tu.. Sebab harga kebiasaan aku jumpa dalam RM100 lebih macam tu sebulan.. Kalau cucko pula adalam Rm85/sebulan.. 

Dah banyak survery dah pasal harga ni untuk penapis air.. 

Akhirnya aku beli yang Penapis Air Coway Neo dengan harga RM65/bulan. kira Total keselurhan untuk 5 tahun adalah RM3250. Menurut agent Coway better bayar bulanan daripada bayar penuh sebab dapat servis dari coway 2 bulan sekali. 

Pengalaman Guna Penapis Air Coway Neo


Rasa mudah sebab tak yah fikir lupa nak beli air kosong apa semua.. Rumah kan dah ada air coway. Kemudian rasa air pun not bad.. Tengah panas2x ni minum air sejuk pun best. lega tekak. 

Mesin penapis air Coway ni besar jugak kalau korang tengok gambar kat bawah.. almari pula macam kampung style lama gituu. duduk rumah sewa bujang beli almari murah je lah. almari ke? hahaha

Tapi serius sejak ada coway ni jadi mudah kerja.. Kalau haus je g dapur minum air terus. Pastu kalau lapar kan rasa nak makan maggi terus siap makan maggi dengan air panas yang dah sedia ada.. Tinggal tunggu maggi lembik je sedia makan je.. hidup bujang kan.. makan maggi je la mampu. eh

Kemudian kalau keluar kerja bawa botol kosong tadah ngan air coway pergi kerja. 

Memang tersangatlah mudah kerja aku.. Kenapalah baru sekarang terfikir nak beli coway ni.. adoii.. 

Coway Neo 

Kelebihan Coway Neo

  1. Penapis air mineral dgn 3 suhu. (Panas, sejuk dan Normal)
  2. Hasilkan air mild alkaline dan bermineral. Sesuai untuk semua peringkat umur
  3. Tangki 5.8 liter, paling besar utk kategori nano air bermineral.
  4. Mempunyai 3 teknologi terbaik untuk tapisan air. 
  5. Harga asal RM115 sebulan diturunkan ke RM65 untuk mampu milik.
  6. Servis setiap 2 bulan dan penukaran filter setiap 4 bulan PERCUMA selama 7 tahun.
  7. Ada child lock untuk air panas. •
  8. Heater 300-380W, sangat jimat elektrik

Tiga (3) Teknologi Tapisan Air Coway


  1. Reverse Osmosis (RO) tapisan paling halus 0.0001 micron.
  2. NF Membrane, tapisan untuk hasilkan air alkali pada mesin Inception. Tapisan 0.001 micron.
  3. NanoTrap tapisan yang bersih 0.01 micron.

Macam mana Nak dapatkan Penapis Air Coway Neo?


Korang carilah agent-agent coway yang ada kat pasaraya biasa selalu ada. Boleh juga cari kat google banyak agent yang promote. 

Boleh juga contact salah seorang agent Coway terkenal di Batu Pahat, Johor:
En.Rasyid  (013-4870122)
(Boleh klik no.hp kat atas tu terus nanti automatik terus ke whatsapp)
Pengalaman Guna Penapis Air Coway Neo Pengalaman Guna Penapis Air Coway Neo Reviewed by adarain on December 06, 2019 Rating: 5

1 comment:

  1. Kat rumah sy pun guna yg jenis ni.. mmg senang nak minum air..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.