Animasi Tempatan Dulu Dan Kini - adarain

Wednesday, 17 July 2013

Animasi Tempatan Dulu Dan Kini

Dulu




[caption id="attachment_240" align="aligncenter" width="400"]usop sontorian usop sontorian[/caption]

[caption id="attachment_241" align="aligncenter" width="320"]Anak-anak Sidek Anak-anak Sidek[/caption]

 

[caption id="attachment_242" align="aligncenter" width="272"]Kluang Man Kluang Man[/caption]

[caption id="attachment_243" align="aligncenter" width="480"]Kampung Boy Kampung Boy[/caption]

Kini




[caption id="attachment_244" align="aligncenter" width="432"]Upin dan Ipin Upin dan Ipin[/caption]

 

[caption id="attachment_245" align="aligncenter" width="532"]Boboiboy Boboiboy[/caption]

Ini adalah animasi tempatan yang aku tengok dari dulu sehinggalah sekarang. Sekadar menggamit memori masa kecil-kecil dahulu. Aku ingat lagi masa zaman aku sekolah rendah menonton Anak-anak sidek & Usop Sontorian yang merupakan animasi kegemaran masa itu, kalau boleh tak nak ketinggalan walau satu episode. Berlainan dengan zaman sekarang kalau tidak berkesempatan menonton tv, kita boleh tengok secara online dengan mudah sahaja. Animasi paling hot pada masa kini ialah boboiboy dan Upin dan Ipin, bukan budak-budak sahaja yang tonton animasi ini, aku pun join sekali tengok. Bila kita tengok animasi dulu dan sekarang sangat berbeza dari segi grafik, percakapan, dan pergerakan. Persamaannya ialah masih diterapkan nilai-nilai murni dari dulu sehinggalah sekarang.

 

 
Comments

11 komentar

kalau ada masa free memang saya tonton kartun bersama2 anak..

teringat antara paling awal, sang kancil dan buaya, arnab, kura-kura.

Upin Ipin ni tak besar2 tapi kalau dah besar camana lak watak diorang ye? Best animasi dari malaysia so far...

Suka tengok Kluang Man, kartun mudah 2D tapi sangat menarik..bila nak ada Kluang man the movie? (Cicak man tu tak sama tau)

bro aku cari animasi dulu iaitu sang suria x jumpa lah bro

keluang man punya lagu memang best..sampai hari ini hafal..

Sang suria? tak penah dengar animasi tu, tahun berapa tu?.

sampai sekarang aku suka kluang man.. harap ada la syarikat produksi remake balik siri ni ^^

Kartun kisah2 nabi dahulu


EmoticonEmoticon