Jom Makan Burger : The Burger Factory - adarain

Tuesday, 24 February 2015

Jom Makan Burger : The Burger Factory

Pada beberapa hari yang lepas tetiba rasa nak makan jauh kalau boleh di kawasan Shah Alam sebab katanya banyak kedai makanan sedap area sana. So, decide singgah di Chemistary Lab dan The Burger Factory.


Sebelum makan di The Burger Factory singgah dulu di Chemistary Cafe+Lab just minum-minum sahaja di situ.




[caption id="attachment_3528" align="aligncenter" width="640"]Chemistary Lab Cafe sumber gambar dari coffe vanilla @aimanbinazizan[/caption]

Plan nak ke Chemistary Cafe+Lab sebenarnya dah lama cuma tak terpergi-pergi lagi sebab mungkin tak ada masa satu hal.


Cafe tu memang famous di kawasan Shah Alam memandangkan tema dan dekorasi yang berlainan dengan cafe-cafe yang ada di Malaysia iaitu ala-ala feeling berada di makmal sains.


Itu yang menariknya bila berada di cafe sana tapi harga pun bukan main mencekik lagi kalau tengok.


Alamat: 26 Jalan Kristal J7/J Seksyen 7 Shah Alam, Malaysia. Boleh klik [DISINI] untuk ketahui lebih lanjut



The Burger Factory : Burger & Chips Bar


So, teruskan perjalanan ke The Burger Factory (rasa macam jalan-jalan cari makan pula). First time dengar nama restaurant The Burger Factory  : Burger & Chips Bar. Kali pertama dengar dah mestilah kali pertama datang ke The Burger Factory dan masa time datang tu tak ada orang so senanglah nak pilih tempat duduk.


Dekorasi The Burger Factory memang simple dan cantik dengan konsep bar dan adalah sedikit macam tema cowboy. Kawasan pun bersih termasuk tandas. Tempat memang selesa cumanya lokasi macam jauh dari kedai-kedai yang lain




[caption id="attachment_3517" align="aligncenter" width="375"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Tisu berlogo The Burger Factory[/caption]

Bila dah kali pertama datang tu memang confius nak pilih menu. Berbelek-belek menu yang ada kat depan mata padahal menu tu satu papan je, nak berbelek-belek tang tu juga menu sama yang ada.


Kena pandai pilih menu krang dah pilih takut menu sampai tak kena pula dengan tekak tak pun menu skit.  Dah jadi satu hal.


Akhirnya pilih menu Brekkie dan air green tea + Apple. Rakan yang lain makan burger.




[caption id="attachment_3518" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Brekkie - RM15.90[/caption]

[caption id="attachment_3519" align="aligncenter" width="375"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Green tea + Apple[/caption]

Jom tengok burger-burger yang boom ke babomm dari rakan-rakan pula.




[caption id="attachment_3522" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Teriyaki mungkin - Faiq[/caption]

 

[caption id="attachment_3523" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Volcano kalau tak silap - Afiq[/caption]

 

[caption id="attachment_3524" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Hawaiian - Hiro[/caption]

Banyak menu yang disediakan selain gambar makanan di atas. Boleh klik [DISINI] untuk ketahui lebih lanjut.


Makan kat sini memang puas hati, kenyang pun kenyang janji sedap tu yang penting.


The Burger Factory ada banyak cawangan salah satunya di sini iaitu alamat : 29, Jalan Anggerik Vanilla AB 31/AB , Kota Kemuning Shah Alam, Selangor.

Comments

22 komentar

Brekie tu nampak cam best je..:)

harga pun sedap nak bayar bro..tak pe kalau memang berbaloi

Burger mempunyai peminatnya tersendiri, dengan burger orang dapat tarik citarasa. Ada burger size yang besar, ada yang penyediaannya cukup unik macam dalam pic di atas.

Fuhh... sedap pulak tengok burger2 tu time tengah hari ni.. sungguh menyelerakan. Best.. Thanks sharing info ye.. :)

Nampaknya macam kureng sikit kan kedua2 restoran ni... kalau saya bayar mahal takper janji yg nak di makan tu memang banyak...

Terliur dah tengok makanan ni..tapi apakan daya..on diet la plak..tapi..wajib jugak masuk list JJCM =)

burger volcano tu nampak mengancam.

memang sedap dan kenyang. :D

Harga tu tak boleh nak cakap la, memang kena baya janji sedap. haha

Ramai peniaga sekarang membuka restaurant dengan keunikkan burgernya sendiri. Dulu femes dengan burger bakar.

Semoga terus berjaya dengan diet sis. :D

Kalau burger yang lain macam warnanya mesti kena rasa. :D

Ooo, menghala ke kota kemuning. Menarik juga nampaknya burger factory ni. Yg minum dlm bikar tu lagi menarik. heheh.

Sedapnya.
Sesuai untuk sihat dan berdiet nie.

Brekkie tu presentation dia menaraik. memang tempting betul.

Dah boleh jadi hos JJCM ni...hehehe

Memang Brekkie tu nampak sedap. Cukup nutrisi :)

saya pernah pergi Chemistary Cafe+Lab..
hmmm to me,, ok je..
will not go there for 2nd time..
but u should try..
lain org lain pendapat kan..

dah try tapi minum je kat situ.

jujur aku ingat spongebob tengok burger ini ingat krusty krab

leh la paksa bini belanja pah ni. haha..

pergh bestnya. mmg betul rare lah kdai ni


EmoticonEmoticon