Jom Makan Burger : The Burger Factory

Pada beberapa hari yang lepas tetiba rasa nak makan jauh kalau boleh di kawasan Shah Alam sebab katanya banyak kedai makanan sedap area sana. So, decide singgah di Chemistary Lab dan The Burger Factory.


Sebelum makan di The Burger Factory singgah dulu di Chemistary Cafe+Lab just minum-minum sahaja di situ.




[caption id="attachment_3528" align="aligncenter" width="640"]Chemistary Lab Cafe sumber gambar dari coffe vanilla @aimanbinazizan[/caption]

Plan nak ke Chemistary Cafe+Lab sebenarnya dah lama cuma tak terpergi-pergi lagi sebab mungkin tak ada masa satu hal.


Cafe tu memang famous di kawasan Shah Alam memandangkan tema dan dekorasi yang berlainan dengan cafe-cafe yang ada di Malaysia iaitu ala-ala feeling berada di makmal sains.


Itu yang menariknya bila berada di cafe sana tapi harga pun bukan main mencekik lagi kalau tengok.


Alamat: 26 Jalan Kristal J7/J Seksyen 7 Shah Alam, Malaysia. Boleh klik [DISINI] untuk ketahui lebih lanjut



The Burger Factory : Burger & Chips Bar


So, teruskan perjalanan ke The Burger Factory (rasa macam jalan-jalan cari makan pula). First time dengar nama restaurant The Burger Factory  : Burger & Chips Bar. Kali pertama dengar dah mestilah kali pertama datang ke The Burger Factory dan masa time datang tu tak ada orang so senanglah nak pilih tempat duduk.


Dekorasi The Burger Factory memang simple dan cantik dengan konsep bar dan adalah sedikit macam tema cowboy. Kawasan pun bersih termasuk tandas. Tempat memang selesa cumanya lokasi macam jauh dari kedai-kedai yang lain




[caption id="attachment_3517" align="aligncenter" width="375"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Tisu berlogo The Burger Factory[/caption]

Bila dah kali pertama datang tu memang confius nak pilih menu. Berbelek-belek menu yang ada kat depan mata padahal menu tu satu papan je, nak berbelek-belek tang tu juga menu sama yang ada.


Kena pandai pilih menu krang dah pilih takut menu sampai tak kena pula dengan tekak tak pun menu skit.  Dah jadi satu hal.


Akhirnya pilih menu Brekkie dan air green tea + Apple. Rakan yang lain makan burger.




[caption id="attachment_3518" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Brekkie - RM15.90[/caption]

[caption id="attachment_3519" align="aligncenter" width="375"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Green tea + Apple[/caption]

Jom tengok burger-burger yang boom ke babomm dari rakan-rakan pula.




[caption id="attachment_3522" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Teriyaki mungkin - Faiq[/caption]

 

[caption id="attachment_3523" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Volcano kalau tak silap - Afiq[/caption]

 

[caption id="attachment_3524" align="aligncenter" width="700"]Jom Makan Burger  The Burger Factory Burger Hawaiian - Hiro[/caption]

Banyak menu yang disediakan selain gambar makanan di atas. Boleh klik [DISINI] untuk ketahui lebih lanjut.


Makan kat sini memang puas hati, kenyang pun kenyang janji sedap tu yang penting.


The Burger Factory ada banyak cawangan salah satunya di sini iaitu alamat : 29, Jalan Anggerik Vanilla AB 31/AB , Kota Kemuning Shah Alam, Selangor.

Jom Makan Burger : The Burger Factory Jom Makan Burger : The Burger Factory Reviewed by Adarain Channel on February 24, 2015 Rating: 5

22 comments:

  1. Brekie tu nampak cam best je..:)

    ReplyDelete
  2. harga pun sedap nak bayar bro..tak pe kalau memang berbaloi

    ReplyDelete
  3. Burger mempunyai peminatnya tersendiri, dengan burger orang dapat tarik citarasa. Ada burger size yang besar, ada yang penyediaannya cukup unik macam dalam pic di atas.

    ReplyDelete
  4. Fuhh... sedap pulak tengok burger2 tu time tengah hari ni.. sungguh menyelerakan. Best.. Thanks sharing info ye.. :)

    ReplyDelete
  5. Nampaknya macam kureng sikit kan kedua2 restoran ni... kalau saya bayar mahal takper janji yg nak di makan tu memang banyak...

    ReplyDelete
  6. Terliur dah tengok makanan ni..tapi apakan daya..on diet la plak..tapi..wajib jugak masuk list JJCM =)

    ReplyDelete
  7. burger volcano tu nampak mengancam.

    ReplyDelete
  8. Harga tu tak boleh nak cakap la, memang kena baya janji sedap. haha

    ReplyDelete
  9. Ramai peniaga sekarang membuka restaurant dengan keunikkan burgernya sendiri. Dulu femes dengan burger bakar.

    ReplyDelete
  10. Semoga terus berjaya dengan diet sis. :D

    ReplyDelete
  11. Kalau burger yang lain macam warnanya mesti kena rasa. :D

    ReplyDelete
  12. Ooo, menghala ke kota kemuning. Menarik juga nampaknya burger factory ni. Yg minum dlm bikar tu lagi menarik. heheh.

    ReplyDelete
  13. Sedapnya.
    Sesuai untuk sihat dan berdiet nie.

    ReplyDelete
  14. Brekkie tu presentation dia menaraik. memang tempting betul.

    ReplyDelete
  15. Dah boleh jadi hos JJCM ni...hehehe

    Memang Brekkie tu nampak sedap. Cukup nutrisi :)

    ReplyDelete
  16. saya pernah pergi Chemistary Cafe+Lab..
    hmmm to me,, ok je..
    will not go there for 2nd time..
    but u should try..
    lain org lain pendapat kan..

    ReplyDelete
  17. dah try tapi minum je kat situ.

    ReplyDelete
  18. jujur aku ingat spongebob tengok burger ini ingat krusty krab

    ReplyDelete
  19. leh la paksa bini belanja pah ni. haha..

    ReplyDelete
  20. pergh bestnya. mmg betul rare lah kdai ni

    ReplyDelete

Powered by Blogger.