Review Movie Monster Hunt : Raksasa Kecil Yang Comel - adarain

Friday, 14 August 2015

Review Movie Monster Hunt : Raksasa Kecil Yang Comel

Monster Hunt : Tetiba rasa nak tengok movie cina. Kebetulan bulan Ogos adalah kelahiran aku so bolehlah tebus tiket free kat GSC. Free la tengok Monster Hunt tak payah bayar jimat duit nak keluar. :D

Jom baca sinopsis Monster Hunt

Sinopsis Monster Hunt


Movie ini mengisahkan Queen monster yang terpaksa melarikan dari penjahat yang inginkan bayinya yang dikatakan membawa perhubungan baik di antara raksasa dan juga manusia.

Bayi tersebut telah diselamatkan oleh seorang hero tetapi Queen monster tidak dapat diselamatkan akibat dibunuh oleh raksasa jahat yang lain.

Movie Monster Hunt  Raksasa Kecil Yang Comel

Dapatkah hero menyelamatkan bayi tersebut dari dibunuh oleh raksasa jahat yang lain? kena tengok sendiri.

Review Monster Hunt


Movie dari cina yang berunsurkan komedi sangat sesuai untuk tontonan umum sebab banyak babak best yang mencuit hati ditambah pula dengan wuba raksasa kecil  (anak monster queen) yang tersangat comel.




[caption id="attachment_4426" align="aligncenter" width="387"]Monster Hunt raksasa kecil yang comel tapi hisap darah[/caption]

Ada 2 babak yang boleh kata menyedihkan bila mana wuba dijual kepada orang lain dan wuba terpaksa ditinggalkan (spoiler) kerana perbezaan taraf antara manusia dan raksasa.


Ada banyak babak yang kelakar salah satunya apabila lelaki mengandungkan anak raksasa. Boleh bayangkan kalau lelaki lahir anak raksasa? hahhaha :D


Dari segi CGI pula memang movie cina sekarang dah mantap. Terbaik! Tak nampak sangat ke-cartunannya.


Adalah beberapa yang aku agak awakward tengok or lakonan dan lawak tak berapa nak menjadi sangat.


Overall aku suka hiburan cerita macam ni. :D


Bagi 3.8/5 Bintang untuk movie Monster Hunt

Comments

7 komentar

hehehe
comel je dia
saya suka... saya suka...

bertuahnya.. wah baru tahu
kat wayang besday leh tebus tiket klau register..
movie cina.. skrg meng cgi pun gempak2 benor nampak skrg

wah jadi penasaran harus nonton ini mah

Memang nampak sungguh comel perwatakan monster hunt ni..

Mesti anak saya dan saya serta isteri saya suka tengok cerita ni..hehe...sedih pun ada gak yer..


EmoticonEmoticon