Telegram 3.7 Fokus Dengan Penambahbaikan Supergroup

Telegram 3.7 telah pun dikeluarkan pada hari ini dengan fokus penambaikan pada supergroup Telegram yang kini mendapat feedback yang baik dari pengguna Telegram terutamanya di Malaysia.


Mesej boleh di-pin, Convert group kepada supergroup dengan mudah tanpa menunggu ahli cukup 200 ahli dan Supergroup bertambah kepada 5k ahli, WOW!



Ciri-Ciri Telegram 3.7



  1. Convert group to supergroup at ANY time

  2. Can report any user and delete all his messages in supergroup

  3. Public usernames and global search

  4. New design of channels/groups infos

  5. Pin messages on supergroups (any type)

  6. (beta probably) ability to send crash logs

  7. Clear recent emoji (long press on any emoji in emoji tab)

  8. Chrome custom tabs option (it requiers Chrome installed)

  9. Privacy policy link in settings

  10. Choose reason to report group/channel

  11. New Supegroups limit: 5K

  12. Admins marked with a little star


sumber : Telegram 3.7

Kebanyakkan pengguna Telegram teruja dengan penambahbaikan yang telah direalease oleh pihak Developers telegram. Penambahbaikkan yang dilakukan ini mungkin sedikit sebanyak mengugat perkhidmatan mesengging yang lain.



Makin Hang la Telegram 3.7


Dalam Telegram ni tiada istilah Hang/jam memandangkan Telegram berdasarkan Cloud yang lebih laju dan smooth walaupun banyak kemaskini yang dilakukan.



Berikut adalah beberapa contoh dari Telegram Beta :

[caption id="attachment_5444" align="aligncenter" width="281"]Telegram 3.7 Bakal Fokus Dengan Penambahbaikan Supergroup Limit ahli telah bertambah kepada 5k[/caption]

[caption id="attachment_5446" align="aligncenter" width="281"]Telegram 3.7 Bakal Fokus Dengan Penambahbaikan Supergroup (2) Boleh switch kepada supergroup pada bila2x masa tanpa tunggu 200 ahli untuk upgrade[/caption]

[caption id="attachment_5445" align="aligncenter" width="281"]convert to supergroup antara kelebihan supergroup[/caption]

Telegram 3.7 Fokus Dengan Penambahbaikan Supergroup Telegram 3.7 Fokus Dengan Penambahbaikan Supergroup Reviewed by adarain on March 13, 2016 Rating: 5

22 comments:

  1. paling best guna telegram ni untuk trading emas. laju je orang order emas, terutama barang kemas

    ReplyDelete
  2. tu dia aih, siap ada supergroup sampai 5k members..pehh..Whatsapp ape kes tak buat gitu

    ReplyDelete
  3. dulu masa berniaga online memang guna telegram ni, byk dah upgrade ya

    ReplyDelete
  4. pernah guna ttp bila x popular sgt berbanding whatsap, jadi susah juga :)

    ReplyDelete
  5. Dah Install telegram, tapi kawan-kawan lebih gemar gunakan whatsapp. mungkin sebab dah terbiasa dan sayang dengan group sedia ada. :)

    ReplyDelete
  6. sebab whatsapp yang terawal digunakan jadi untuk berhijrah ke messenging yang lain tu agak sukar.

    ReplyDelete
  7. yap dulu mgkin tak dikenali sangat skrang makin popular.

    ReplyDelete
  8. banyak yang dah dikemaskini oleh telegram. :D

    ReplyDelete
  9. Wow macam ni sudah bagus. ramai boleh sumbat dalam satu group

    ReplyDelete
  10. telegram memang ada banyak improvement sekarang nih

    ReplyDelete
  11. saya lebih suka telegram berbanding wassap. Wassap ni kadang kala merunsingkan sebab banyak sangat group dan bahan foward. pandai-pandai lah leave mana group yang kurang bermanafaat tu. Telegram lebih seronok sebab boleh kongsi file yang besar2 la pada saya.

    ReplyDelete
  12. Belum ada pengalaman mengunakan Telegram apps ini.

    ReplyDelete
  13. aku install telegram sbb ada group financial je. klu tak memang tak la nak install telegram ni

    ReplyDelete
  14. dulu pertama kali pakai telegram, teruja dengan tahap kelajuan penghantaran mesej dan fail media..memang terbaik

    ReplyDelete
  15. tapi telegram ni tak leh delete message dalam group. hehe

    ReplyDelete
  16. yap memang tak boleh delete, nak clear pun boleh clear cache je. Even banyak mesej and files masok still telegram smooth n tak hang sbb based on cloud.

    ReplyDelete
  17. Pesaing whatsapp ini semakin terbaik saat ni :)

    ReplyDelete
  18. oo patutlah laju je trading emas dalam telegram ni

    ReplyDelete
  19. jom join telegram club pujangga

    link group - telegram.me/clubpujangga_cp

    ReplyDelete
  20. Kenapa dlm group supergroup chat pandai padam sendiri

    ReplyDelete
  21. boleh tak kalau supergrup tu turning back.. sbb byk mesej lama2.. semak tengok.. or admin je boleh delete post..

    ReplyDelete
  22. supergroup tak boleh turning back... memang akan macam tu. walaupun banyak msg masuk tapi still tak memberatkan storage hp sebab telegram based-cloud. Just clear cache di bahagian setting.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.