Movie Korea Paling Best 2016 - adarain

Wednesday, 25 January 2017

Movie Korea Paling Best 2016

Berikut adalah sinopsis ringkas senarai Movie Korea Paling Best 2016 pilihan sendiri yang telah ditonton.

  1. Train to Busan Merupakan movie korea pertama memaparkan genre seram zombie. Mengisahkan Seok-Woo bersama anaknya yang berada dalam keretapi untuk berjumpa bekas isiterinya. Namun, sepanjang perjalanan ke sana Seok-Woo terpaksa berhadapan zombie di dalam train. Sinopsis penuh [DISINI]

  2. A Violent Prosecutor Seorang penyiasat yang menyiasat kerosakan alam semula jadi telah dijadikan sebagai kambing hitam dan dimasukkan dalam penjara. Dia telah meminta rakan penjaranya untuk membantu untuk mencari pembunuh sebenar. Movie Korea Paling Best 2016

  3. Operation Chromite Mengisahkan suasana perang Gen. Douglas MacArthur yang membantu anak buahnya untuk membantu serta menyulusup masuk ke kawasan yang dijajah oleh korea Utara dengan menyerang askar korea Utara.

  4. The Wailing Movie korean paling seram 2016. Kejadian berlaku di sebuah kampung dengan kehadiran seseorang yang amat misteri. Kedatangan seseorang itu telah mengundang histeria penduduk kg sehingga mengakibatkan kematian. Penduduk kampung cuba melakukan ritual keagamaan untuk menghalau 'benda' serta menghalau orang yg misteri itu namun kejadian lain yang berlaku... jeng3x.

  5.  The Tunnel Mengisahkan seseorang yang terperangkap dalam terowong jalan raya yang roboh. Pelbagai usaha untuk menyelamat mangsa yang terperangkap dalam terowong tersebut. Berjaya atau tidak pihak berkuasa seperti bomba menyelamatkan mangsa tersebut kena tengok sendiri.

  6. Pandora

  7. The Age of Shadows

  8. Luck-Key

  9. Spirit Homecoming

  10.  The Last Princess


Itulah yang dirasakan movie Korea Paling Best 2016, Selain itu, korang boleh tengok movie yang baru dikeluarkan akhir tahun 2016 iaitu My Annoying Brother. Ada banyak lagi yg belum tengok macam The Map Against The World, Missing, Phantom Detective n Trick sbb tak ada subttile lgi.


Boleh join Telegram Channel Korean Movie [DISINI]


Comments

17 komentar

Rasanya train to busan sahaja yg saya pernah tengok... yang lain macam tak pernah tengok jer..

rasanya dapat layan train to busan je tahun lepas. tak berapa layan sangat movie macam sebelum ni

tak pernah lagi tengok filem korea ni.

waa.. banyak rupanya filem korea yang kakak tak tengok.. hee~ kakak bookmark ya.. nanti ada masa boleh layan.. thanx untuk info..

wahhh banyak gak moviee korea tak tengok lagi nih

Hang tengok movie korea ni kat mana? Sumber dari mana? ha ha share sikit :D

Setakat ni baru tgk train to busan. Yang lain belum lagi. Mungkin boleh pertimbangkan utk tgk akan datang..

bro boleh download movie kat sini https://t.me/Koreanmovie

kalau ada masa boleh tengok. :D

nice share.. tapi saya malas nk layan korea.. hehehe.. nnti kna cop budak kpop.. hahaha

Sampai hari ni tak tengok lagi Train to Busan tu. Nak tengok, tapi takut hehehe

tengok dengan suami la. hehehe

The Tunnel lagi best dari Train to Busan.

Dari segi feel dan menarik.

Tapi dari segi marketing, train to busan menang besaq la. But, its good step for korea film. Simple tapi marketing dia berkesan dengan guna pelakon yang tepat.

haha

mostly tak pernah tengoklagi, saya layan drama korea je

kena try tengok movie korea.. best. hehe

kalau la saya layan korea, dah lama saya marathon semua movie tu

tengok Train To Busan je, itupun streaming jek


EmoticonEmoticon