Inilah Kenapa Anugerah Meletop Era 2017 Paling Teruk - adarain

Tuesday, 25 April 2017

Inilah Kenapa Anugerah Meletop Era 2017 Paling Teruk

Anugerah Meletop Era 2017 - Tahniah diucapkan kepada semua pemenang bagi memenangi kategori masing-masing. Namun ada beberapa yang kurang enak dan berkenaan Anugerah Meletop Era yang baru sahaja melabuhkan tirai.


Berikut adalah perkongsian dari Haziq berkenaan dengan Anugerah Meletop Era baru2x ini.  Ada beberapa part yang bagi aku sendiri setuju dengan kenyataan si haziq ni..



Anugerah Meletop Era paling teruk 2017 ke?


1. Opening Radhi OAG yg mengarut, dah mcm rupa org kena rasuk saka siap lompat sesuka hati kat crowd tu,syok sndiri brader. Mungkin itu style gigs or band undergound terdahulu.. terbawa2x ke atas pentas.. better M.Nasir yg perform baru gempak


2. Pakaian host lopa mcm org nak pergi larian amal, tshirt pendek ikat tepi, skirt itam dah mcm reban ayam serama,shawl lilit belakang mcm anak dara basuh pinggan kat dapur. Dalam instagram stories Neelofa ada mengatakan ianya adalah fesyen trend terkini tapi macam tak trend je dengan sekarang lg2x kat malaysia ni..


3. Tak perlu ada Johan, cukup nabil ng lopa tu je,bila ada johan mula la merapu2 meleret2, sikit2 nak tunjuk drama mesra laki bini,dah show kat IG tak pyh la nak show kat public.


4. Apa motif nak up kan si Ayda Jabat tu? siap bagi list skandal ayda bagai? cukup la buat psembahan je,tak payah la nak mgedik laki pompuan pegang tangan,siap ada si reza bagai.. terkejut bak hang main2x pegang tangan plak...


Inilah Kenapa Anugerah Meletop Era 2017 Paling Teruk


5. Tak perlu ada crowd yg mnjerit2 tepi stage tu, merapu beb,dah 2017 masih ada anugerah yg upah budak2 skolah mnjerit2, tkinja2x macam ni.


6. Adap host bila ada karyawan,seniman yg lebih brusia, kenapa ye pak2 lawak skrg suka buat joke yg x alert dgn situasi, nak bgurau dgn Dato yusuf haslam siap ajuk ckp dia,siap panggil lam bagai, dgn Dato M.Nasir siap gelakkan persembahan dia,kata bawak lori la, kamon weh,mereka tu wajar dihormati sb dh bnyak jasa pada industri jgn la 24jam buat lawak bodoh.Sama dgn malek noor,kesian beliau berdiri mcm takde fungsi.Blaja la respek org


7. Rasional panggil “tok wan" smata2 nak tengok beruk2 mrosakkan lagu negaraku yg ntah hape2?? alert la astro oii. Pakcik tua bserban dkelilingi artis seksi, psmbahan tkinja2, bingit..aduh kesiannya dia.bukan that way cara yg betul nk hargai jasa seseorang.


8. Anugerah host spatutnya layak pada dato Ac @ Mat Dan sebab diorang ada rancangan sndiri, apekehal lopa menang sb rancangan taste seleberiti??? kalau menang sb host rancangan meletop ok lagi,ni rancangan yg 1 episod je?? mcm tak kena sangat. Kalau taste seleberiti tu bagi aku yg layak si syatila melvin sb dia buat lagi ummph.tak caya pi tengok.


9. rancangan radio,yg paling layak dan tkesan spatutnya sepahtu sinar,lagi bnyak pngisian,kelaka dan tak mnyakitkan telinga dgn jerit pekik si johan,ray,anip tu.


10. Ada pulak babak drama suri hati dlm anugerah tu?? apa motif astro ng lopa nih?? mcm syok sendiri betul, kamon la lopa jgn la nmpak mcm murah sangat,dah mcm ngkau pulak thegeh2 nak si patah ni, siap perli2 bagai, mcm tdesak pon ade.


11. Anugerah top meletop..Nampak tak mcamana despratenye si lopa nak umumkan pemenang,nak umum sorang2 je, nabil nak tengok pun tak bagi,pastu takdak drum bagai terus announce..patah amin..lol camtu ke bagi anugerah paling top??????


12. boleh pulak si patah plak announce top meletop wanita. Macam dah tau je sape pemenang,siap suh lopa dok tepi siap sedia..weh malu weh..anugerah syok sendiri,dah tau sape menang,mcm takde kejutan. lain kali hangpa hangkut la semua anugerah tu bagi kat hangpa.


Mungkin anugerah ini sekadar suka2x je dan tak buat secara eksklusif so lantak la nak buat anugerah yang macam mana yang penting seronok dikalangan artis berbanding anugerah berprestij macam Anugerah Skrin, AJL, Anugerah Bintang Harian dan sebagainya.

Comments

13 komentar

Dulu2 suka layan anugerah2 ni tapi skrg mcm dah kureng sikit..kalau dpt tgk, layan..kalau x dpt tgk, sokay je..x de hal sangat..tapi masa AME yg baru ni, mmg x de kat rumah..berjalan dgn family..lagi best...

saya tak tengok award ni..tapi komen part tudung ikat belakang basuh pinggan tu win hihi..jap lagi nak google :)

manyak betol...semakin mengarut..lagu tema dah terbaik tp isi kandungan program umpama pergi perigi amik air masuk tempayan sendiri...

Oh ye ke?
Bila baca entri.ni baru tahu cerita sebenarnya.. tak sempat tengok pun hari tu..

wah... bestnya berjalan dengan familyy..

google jangant tak google. hahaha

lagu dah power tapi majlis tak berapa nak gempak sangat.

biasalah tu.

anugerah ikut suka hati diorang.

benda biasa dah nih.

bagi aku paling tak patut yang panggil tok wan tu..apa motif panggil dia datang tatau le..mcm takde kena mengena je..mungkin award ni macam takde pengisian

Ade jugak tengok sipi-sipi. Saya ada tengok part yang mereka panggil Tok Wan (yang menaikkan bendera semasa Hari Merdeka tahun 1957), terasa kesian betul kat Pak Cik tua ni. Esoknya dah la sambutan Isra' Mikraj. Malamnya attend benda camni. Apa la yang pakcik tu fikir agaknya bila dia dijemput datang ke anugerah tah apa apa & banyak hiburan yg tak sesuai utk pakcik ni. Hmmm.

Astro tolong la alert skit bab2 menghormati orang tua yang berumur dan patut dihormati macam Tok Wan.

Selagi ada sambutan, selagi tu ada majlis macam ni
.
ada permintaan, boleh buat duit kan
.
Satu gambaran kasar tentang keadaan pemikiran masyarakat kita
.
Hiburan tiap masa

Jarang tengok TV, nama pun Astro, buat siaran yang orang nak tengok je.


EmoticonEmoticon