Tiba Masa tukar Hosting Ke DataKL - adarain

Sunday, 8 October 2017

Tiba Masa tukar Hosting Ke DataKL

Tukar Hosting Ke DataKL, Selepas fikir punya yang lama dan kali ini nekad untuk tukar hosting lain yang mungkin menawarkan yang lebih baik dari hosting yang ada sekarang.

Sebab apa tukar hosting ke DataKL?


Aku tukar atas sebab beberapa masalah support dari hosting lama yang tidak cekap, lambat reply kadang tak reply langsung dan selalu ambil lewa dengan masalah yang selalu aku hadapi.

Tak eloknya rasa bgtau siapa provider hosting yang lama tu.. mungkin silap sendiri boleh jadi.

Apa yang berlaku kat blog aku semuanya aku handle belajar sendiri kat google.

Inilah problem kalau guna wordpress yang guna hosting.

Bila nak tukar hosting ni punyalah pening sebab nak pilih yang terbaik dan mampu beli la untuk wordpress.

Survey punya survey last2x aku pilih DataKL.. antara yang top juga dalam senarai hosting popular. Harga pun boleh tahan berbaloi juga untuk dibeli.

[caption id="attachment_7362" align="aligncenter" width="1024"]Tiba Masa tukar Hosting Ke DataKL senarai harga Datakl[/caption]

kemudian dorang punya support tu memang kaw2x la cepat pantas walaupun aku pening gak mana satu yang aku cakap dengan staf yang berlainan reply soalan aku.

hopefully akan terus berkekalan dengan datakl sekiranya dorang punya support terbaik dan tak ada masalah wordpress selepas ini error sana sini.. minta dijauhkan..

penat bila selalu sangat ada masalah dengan wordpress ini.. Hanya pengguna wordpress je yang tau. hehe
Comments

9 komentar

Tak cuba netkl.. setakat ni feedback yang saya dengar ok.. tapi tak tahulah realitinya... setakat ni support untuk domain tak pernah mengecewakan.. servis tip top..

saya bercadang nak upgrade sahaja bro..

sekarang guna NetKL dan setakat ini servis masih tip top..

boleh cuba Datakl..

mana tahu servis terbaik..

itulah bestnya.. pengguna Wordpress boleh hosting sendiri

Mama guna netkl. Yg lain mama taktau hihii

ada juga guna netkl tapi domain sahaja. hehe

saya masih baru lagi guna servis datakl.. tak boleh nak kata tip top semua. hehe kalau netkl tip top bos teruskan je dengan netkl.

Sebelum ni pakai hosting apa bang? Takut nanti jadi kat orang lain, kesian pulak orang tu kena hadap web hosting yang tak bagus.

Hehehe.

Patutla sebelum ni aku tengok blog ni pelik semacam. Aku refresh banyak kali pun masih nampak pelik jugak. Ada problem rupenye

yap.. memang ada problem.. 4 hari masalahnya..

Saya BSE NETWORK JE, mmg paduuuu dan berbaloi


EmoticonEmoticon