Pengalaman Keluar Duit Adsense Melalui Western Union - adarain

Sunday, 26 November 2017

Pengalaman Keluar Duit Adsense Melalui Western Union

Pengalaman Keluar Duit Adsense - Siapa yang tak seronok bila akaun adsense boleh keluarkan duit yang dah mencapai USD100 . Punyalah lama nak menunggu nak sampai cecah 100 tu.. fuh!..

USD100 kalau convert ke RM tu dah RM400 lebih tu.. sementara ringgit masih rendah elok sangatlah keluarkan duit dapat convert RM banyak sikit. hehe.

[caption id="attachment_7538" align="aligncenter" width="720"]Pengalaman Keluar Duit Adsense Melalui Western Union contoh borang western union[/caption]

Nak keluarkan duit adsense ada macam cara tapi aku pilih Western Union selain transfer terus masuk ke akaun?

Sebab apa pilih Wester Union?

Sebabnya boleh dapat duit secara cash terus..

kalau nak guna  method lain macam transfer terus ke akaun bank kita pun boleh dan setiap 23hb akan terus masuk ke akaun bank.

Setiap bulan pada 21hb Adsense akan issued pada sesiapa yang dah cukup USD100 pada akaun adsense dan time tu jugalah korang boleh keluarkan duit pada sesiapa yang menggunakan wester union.

Pengalaman Keluar Duit Google Adsense Menggunakan Western Union


Nampak macam senang je kan guna wester union...

tapi sebenarnya agak susah juga tapi disebabkan nak cash punya pasal..

sebab apa susah?

Mungkin sebab nasib aku tak berapa baik kot time tu.. hari-hari pergi bank yang ada western union semua dok kata offline.. nak seminggu jugalah..

Pastu last option try pakai western union Pos Office pula.

Nasib baik dorang online dan terus proceed untuk pengeluaran duit melalui western union.

Ambil masa yang lama dalam 5 - 10 minit juga.

Macam mana nak keluarkan duit melalui western Union?

  1. Ambil borang Western Union, cakap nak borang peneriman wang atau terima wang atau to receive money. Borang wester union, lain bank lain borangnya, walaupun form sama je. Ambil je borang western union kat pos office biasa.

  2. Kemudian isi form kat borong Western Union.. Lengkapkan

  3. Sediakan salinan satu kad pengenalan sahaja.

  4. Proceed kat Pos biasa.  Tunggu lah dalam beberapa minat dan boleh dapat cash.


Payment Receipt dari google bawa je incase kalau ada apa2x berlaku.. No MTCN tu yang penting kat Payment Receipt.

Boleh tengok cara-cara keluarkan duit adsense [DISINI]  ataupun [DISINI]
Comments

20 komentar

Tahniah bro..

Aku lagi sukakan kiosk Wester Union..kalau kat bank2 tu, diorang bz dgn urusan lain kot

Pernah dua kali cashout guna WU kat pjabat pos..lepas tu dh malas tiap bulan kena wt camtu..terus tukar payment ke akaun bank..lagi mudah.

Tahniah bro
Ramai juga dah merasa keluar duit adsense dengan Western Union ni
In Shaa Allah sedikit masa lagi saya pun nak keluarkan juga , hanya menunggu masa je ni

dua kali rasanya aku buat kat WU,lepas tu malas dah.sebab lama sangat nak tunggu.bank in je senang, takyah gi bank.haha..cuma cek je aku tak merasa buat.buat cek Clickbank je, 1 bulan lebih baru masuk ke akaun duitnya..haha

kalau nak cash, western union paling senang.. tp sekarang ni lebih ramai yg suka transfer dalam account terus. sbb malas nak ambil nombor & isi borang

Bestnya dapat cash out duit Adsanse.... Tahniah!!

terima kasih... alhamdulillah, rezeki.

mungkin la seabb senang transfer terus masuk akaun bank.. isi borang leceh..

wah.. sampai 2 kali dah cahsout.. terbaik!

terima kasih.. insyaALLAH...

senang juga.. tinggal tunggu duit masuk je dalam bank..

dah rasa sejak zaman cek hijau, WU dan bank in.

bank in jelah.

dah tua dah.

malas benar nak berjalan sekarang.

baru tau boleh guna western union

Wah banyak tu, Alhamdulillah, tahniah!

Belum cukup USD100 nak keluarkan.

dah malas nak keluar kat western union, parking satu hal, isi borang lagi, kena hari tak baik, esok nak pergi lagi, alahai minyak lagi.. apepun ianya pengalaman yang best masa mula2 nak keluar duit dengan guna western union, betul ke tak nih boleh keluar duit.. sekali memang boleh..haa legaa..

Tahniah bro..... saya guna yang tranfer ke akaun bank je. Tak perlu susah-sudah nak pergi ke bank dan isi borang.

Saya baru pertama kali dapat income melalui adsense, itu pun dengan adsense YouTube. Sekarang dah ada kedua-dua YouTube dan Blog.

wah.. tahniah juga dapat juga income dari adsense.


EmoticonEmoticon