Kedai Makan Harumi Di Ioi City Mall Putrajaya - adarain

Saturday, 3 March 2018

Kedai Makan Harumi Di Ioi City Mall Putrajaya

First time dengar nama ni dan kebetulan nampak iklan pasal kedai makan Harumi yang ada buat penambah-baikan harga berbanding dahulu dan ramai juga yang complain harga dah naik RM1 berbanding dahulu. Ini apa yang saya baca pada komen pada Page Facebook Harumi..


Tetiba nak pergi makan sanalah.. Tak cuba mana nak tahu sedap ke tak kan?



Suasana Kedai Harumi Di Ioi City Mall


Kedai makan kat harumi Putrajaya ini tak besar macam restaurant lain kat ioi city mall.. Agak sedikit sempit yang mungkin cukup lah untuk 20 orang customer makan sekali serentak..



Menu Kedai Makan Harumi


Apa yang specialnya Harumi ini?


Tak adalah special mana pun pasal menu kat sini dah kebanyakkan menu yang disediakan kita boleh rasa kat kedai biasa.. macam chicken Chop semua.


Saya order nasi dengan dengan 2 ketul ayam dengan nasi yang rupanya seakan-akan macam nasi lemak ayam.. siap ada sambal, timun, telor dengan kuah kari tapi bila rasa nasinya bukan nasi lemak macam nasi biasa..


Kedai Makan Harumi Di Ioi City Mall Putrajaya


Manakala member saya order ayam dua juga.. Cuma ayam dia ni lebih kurang macam ayam gunting yang diletakkan dengan serbuk pedas kat ayam gunting pastu ada nasi sekali.




[caption id="attachment_7813" align="aligncenter" width="720"]Kedai Makan Harumi Di Ioi City Mall Putrajaya Crispy Chicken Satay Rice[/caption]

Rasanya macam mana?


Kalau tanya saya rasanya biasa-biasa je takdelah sedap sangat.. so-so.. macam kita makan kat kedai biasa je..


Terpulang kat korang sendiri menilai makan kat sini macam mana..


cuma yang bestnya kat sini ada Mushroom soup dia bagi.. dah lama tak hirup sup cendawan. hehe


Kalau korang nak try rasa bolehlah rasa makan kedai Harumi ini.. Please jangan expect yang tinggi untuk rasa makan kat sini. Just fikir biasa-biasa je. krang nanti menyesal plak.


Nak datang Lagi Tak?


Mungkin tak sebab makanan macam ni dah biasa ada kat kedai makan biasa.


Comments

8 komentar

owh
cuma portion macam banyak juga yer

portion dia puas hati.. kenyangg..

wah menggoda banget, jadi bikin laper hhhe

bikin ngiler banget kak, apalagi ini udah mau masuk jam istrhat jadi bkin laperr hhaha

Makanannya menggoda sekali bikin tmbah lapar aja

satu porsi ayam goring kripi nampak enak + sambel jadi lapar


EmoticonEmoticon